Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Niskahikinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Syy 2019 Viestejä: 363 Paikkakunta: Kymenlaakso
|
Lähetetty: 18.04.2022 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Pääsisäispaistit tuli savustettua.. ei ehtinyt kuvaa saamaan kun loppui jo. 5 henkeä pisti sileeksi satsin. Ei ollut mitän xxxxx tofun savustelua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 18.04.2022 20:16 Viestin aihe: |
|
|
tee667 kirjoitti: | Rikollista touhua laittaa noita kuvia! |
Tuoksun kun vielä saisi.
Lihoista saatu palaute on ollut hyvää, hiukan suolaa joutuu viilaamaan noille pienemmille kappaleille, peurankinkut oli ihan tapissa. Mehukasta, kypsää ja savua juuri oikea määrä. Liha syötävää läpiasti eli pinnassa ei mitään kuorta mikä pitäisi veistellä pois. Joulukinkkujen valmissuola on ok ja setti kunnossa. Ja itseasissa se yksinkertaisin juttu, muovit pois ja parveen, hyvä tiivis muoto ja pieni tilantarve.
Hitokseen se askeleita vaan vaatii ja esivalmistelua, toki nyt toistavuorokautta itse lämmitystäkin... Jälkitoimina jäähdyttelyt, pakkaamiset leivinpaperiin ja laatikoihin, ämpäreihin vateihin...
Rasvapeltien ja ritilöiden pesu ottaa aikansa.
Mutta harrastus mikä harrastus.
Tulipa mieleen se puunkulutus vielä
Tällä lähdettiin
Ja tämänverran sai vielä takaisi pinoon.
Seuraavan kerran sitten syksyllä ennen joulua. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.08.2022 13:08 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se tässä ilmojen viiletessä jo kohta on palvaukset mielessä, peuranlihaa alkaa syyskuussa virtaamaan porukoille ja palvattuna parasta.
Tässä on alkanut jo seuraavaan kauteen varautuminen lähinnä suola ja polttopuuvaraston kartuttamisella ja suolavedentekoon muuripadan valjastamisella. Nyt löytyy 5 muuripadan sydäntä mikä tynnyriin viritettynä antaa mahdollisuuden siirtelyyn lähelle vesipistettä.
Saunaan on harkinnan alla vielä niinsanottu riippuosaston teko, eli kokonaiset takakinkut ja etulavat saisi riippumaan kattoon tilaa ritilöiltä viemästä.
Tähän soppaan saattaa nyt suuren yleisön pyynnöistä hypätä toinen perinnehomma eli sahdin teko.
Juhannuksena oli liki katastrofin ainekset ilmassa siis muilla, sahti oli loppunut tekijältä.
Tämäpä jää nähtäväksi, joku leukaili että suolaa lisää niin alkaa sahtiakin menemään enempi.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.11.2022 09:32 Viestin aihe: |
|
|
Se rupeaa olemaan sitä aikaa että palvisaunan saa kiskaista kesävarastosta asemiin ja alkaa suunnittelemaan joulun palvauksia.
Suolavettä teen muuripadassa heti rehdin satsin, ehkä lähdeveteen jos jaksan vaivaantua, suolaa jo olikin.
Peuraa, kaurista, hirveä, fasaania, rusakkoa, metsoa ja sikapossua on ilmoittautunut, epäilen että 2 satsia saa tehdä jälleen.... Kokemus on osoittanut että hankkii sitä lihaa ilmestyä kun aika on....
Mukavaa puuhaa joulunalla. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 29.11.2022 11:12 Viestin aihe: |
|
|
Tänään lihoja joku 40 kiloa suolaan. Lauantaina meininki
Ruveta tuohustaan. Jouluksi vielä toinen satsi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.11.2022 11:26 Viestin aihe: |
|
|
Veditkö ruiskulla vai pelkkä liko?
Kesälomaa viikko niin vedän setit peräjälkeen. Selviää yksillä suolavesillä ja siivouksilla. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 29.11.2022 12:57 Viestin aihe: |
|
|
Ruiskulla. Annan liota samassa suolassa nyt perjantai iltaan asti,
Sitten puhtaaseen veteen yön yli ja aamulla savuun.
En tiedä onko oikein vai väärin mutta omaan suuhun sopii hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.11.2022 13:59 Viestin aihe: |
|
|
jviitaniemi kirjoitti: | Ruiskulla. Annan liota samassa suolassa nyt perjantai iltaan asti,
Sitten puhtaaseen veteen yön yli ja aamulla savuun.
En tiedä onko oikein vai väärin mutta omaan suuhun sopii hyvin. |
Kympin vettä?
Tuolla on tullut aikaki passeli. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 29.11.2022 14:00 Viestin aihe: |
|
|
7% |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.11.2022 17:39 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas nyt ois palvaamo asemissa, pesin vielä pinnat sisältä kesän pölyistä ja vatupassilla vaateriin niin mukavee kävellä.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 21.12.2022 11:29 Viestin aihe: |
|
|
Ja sitten se riemu alkoi!
Suolasin lihoja viikonloppuna ja pistin tänään klo 6.00 tulet kiukaaseen. Parveen päätyi possun, hirven ja peurankauriin lisäksi villisikaa ja fasaania. Kelin ollessa kosteannihkeä +2 niin lämmöt pysyy pitkästi eikä tartte hanskat kädessä ulkona olla.
Mittaritaulu viritetty ja 4 muuta on vielä valvomassa saunan sisälämpöä ja paria lihapalaa. Mittarit pienempiin ensinnä ja sitämukaa kun kypsyy niin siirrän isompiin.
Tältäpä näyttää sisällä.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 808 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 21.12.2022 11:39 Viestin aihe: |
|
|
Huippua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3977
|
Lähetetty: 22.12.2022 08:09 Viestin aihe: |
|
|
Mistäs muuten olet tuota verkkosukkaa hommannut? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16968 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 22.12.2022 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Sepä oli kovaa lämpötilojen vahtimista toistavuorokautta....
Sieltäpä alkoi pvm fasaanilla maistelut... Saisi olla nahkapäällisiä mutta kyllä se pikkusuolasena veistellen maistui....
Kassleria seuraavaksi, tein 2 eri versiota ja tämä jäi vähän ei nyt raa, aksi mutta olisi saanut rasva sulaa enempi, toinen pala oli pitkempään ja selkeästi ylikypsää...
Muitapa en maistellut mutta pistetään loppukuvaa näistä
Kyllä nyt sopii joulun tulla. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CrB Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2005 Viestejä: 1867
|
Lähetetty: 22.12.2022 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Hei. punaista lihaa suositusten mukaan voi syödä max. 300g viikossa.
Tuota suositusta - tai itseään - voi kätevästi huijata jättämällä nitriitin pois suolauksessa tai harmaasuolaamalla tai ylikypsyttämällä harmaaksi.
😇🍗��🥃
E. Kysymysmerkkikuvakkeet tarkoittaa konjamiiniklasillisia. _________________ Liikettä niveliin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|