Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1290
|
Lähetetty: 04.02.2021 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Itte jauhanut usiamman meton jauhelihaksi ja tehnyt mm. burgereita. Kyllähän se meton sisäfileetä lihamyllyyn tunkiessa meinasi naurattaa, että herkempi Kokki saattaisi ihmetellä. Vaan syö sen meton burgerinakin. Aina ei jaksa mediumfilettäkään vääntää. Välillä sitten kermakastiketta joka hyvää sekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26799
|
Lähetetty: 04.02.2021 23:00 Viestin aihe: |
|
|
helppo ja nopee laitella monenlaista. ja hyvin voi hyödyntää pienen palatki.
joo ja onhan niitä jauheliha pihvejä ollu purkerintyylisinäki.
nii ja yhestä metosta saa kuus tosi mukavan kokosta kokoliha pihviä sellaisiaki tehemme.
viimevuonna yritin kuivalihaksikki, mutt siinä meni jokin pieleen ei vaan onnistunu oikein millään muotoa.
käristys tietty on hyvä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26799
|
Lähetetty: 04.02.2021 23:02 Viestin aihe: |
|
|
heiluri,,,tiedä sitä millon voi puhua luokoon,,,mutta ehkä kuites enemmän ku sinä olet nähny |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 04.02.2021 23:18 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Turisti kirjoitti: | Jalluri kirjoitti: | Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa. |
Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks. |
Samalla tavalla kuin käristys tehdään. Ja kaljaa nesteeksi. Ihan hyvää on. |
Mites, ei maksotu? Lyhyt käristys riittää? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35486
|
Lähetetty: 05.02.2021 03:12 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | heiluri,,,tiedä sitä millon voi puhua luokoon,,,mutta ehkä kuites enemmän ku sinä olet nähny |
Kyllä silloin voi puhua luokoon ampumisesta jos kauteen saman mätkit minkä olen nähnyt, oli nimittäin aikoinaan mettoa maisemassa, sillä siihen pentuna kyllästyikin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.02.2021 05:52 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | JSP kirjoitti: | Turisti kirjoitti: | Jalluri kirjoitti: | Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa. |
Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks. |
Samalla tavalla kuin käristys tehdään. Ja kaljaa nesteeksi. Ihan hyvää on. |
Mites, ei maksotu? Lyhyt käristys riittää? |
Ei kait se jos siitä sellaista mureaa tekee niin kuin käristys kuuluu olla. Eli melko kauan saa padassa olla. Samalla tavalla kuin vaikka hirvestä ja tulee hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 05.02.2021 11:53 Viestin aihe: |
|
|
Ok, tänks. Tarttee varmaan kokeilla eri tavoin miten tulee hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1290
|
Lähetetty: 05.02.2021 12:26 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Ok, tänks. Tarttee varmaan kokeilla eri tavoin miten tulee hyvä. |
Ja jäisestä rintafileestä fileeraus veitsellä niin ohkasta lastua kuin saa, pippuri, suola, vesi tai olut, sipuliakin voi laittaa jos tykkää. Pitkä haudutus nesteessä ja loppua kohden antaa eninpien nesteiden haihtua pois. Ihan lopuksi nyrkillinnen voita sekaan. Kermaaan tehty pottumuusi ja kylkeen pakasteesta otetut puolukat, jotka sokerin kanssa muusataan. Pitkä kalja viereen ja kyllähän tuon on ihan mielellään syönyt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
salvelinus Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Maa 2010 Viestejä: 235 Paikkakunta: toholampi
|
Lähetetty: 05.02.2021 15:30 Viestin aihe: |
|
|
Kovin pitää näimmä metso monessa liemessä ja monella mausteella maustaa että saa syömäkelpoiseksi,eikös se oo joku sanontakin että syö vaikka sontaa kun tarpeeksi maustaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 05.02.2021 16:02 Viestin aihe: |
|
|
Ei kannata ampua jos ei maistu. En vielä oo huono mettoo syöny. Liekko makuaisti tai en oo osannu pilata mausteilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 05.02.2021 16:59 Viestin aihe: |
|
|
Kanalintu havainnot muuttu kokkisodaksi..
Jos tosiaan metto ei enää maistu niin kannattaa herrojen painua Saarioisten mikropitsa foorumeille.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 05.02.2021 17:21 Viestin aihe: |
|
|
Tönöttäjä kirjoitti: | Kanalintu havainnot muuttu kokkisodaksi..
Jos tosiaan metto ei enää maistu niin kannattaa herrojen painua Saarioisten mikropitsa foorumeille.
|
Mietin itsekin kuinka paljon esim. Vasikan sisäfilettä pitäisi syödä, että rupeaisin siitä jauhelihaa vääntämään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4742
|
Lähetetty: 05.02.2021 18:14 Viestin aihe: |
|
|
_________________ Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1290
|
Lähetetty: 05.02.2021 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Tönöttäjä kirjoitti: | Kanalintu havainnot muuttu kokkisodaksi..
Jos tosiaan metto ei enää maistu niin kannattaa herrojen painua Saarioisten mikropitsa foorumeille.
|
Onhan sekin jokin havainto mettälinnuista, jos niitä on jauhelihaksi asti jauhaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1290
|
Lähetetty: 05.02.2021 20:53 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Tönöttäjä kirjoitti: | Kanalintu havainnot muuttu kokkisodaksi..
Jos tosiaan metto ei enää maistu niin kannattaa herrojen painua Saarioisten mikropitsa foorumeille.
|
Mietin itsekin kuinka paljon esim. Vasikan sisäfilettä pitäisi syödä, että rupeaisin siitä jauhelihaa vääntämään. |
Vasikan sisäkumi joutaa jauhelihaksi. Ei maistu millekkään. Kunnon rasvasta härkää ennemmin. Mutta se näistä ruokahommista.
Yksi musta lintu näkyi ainoastaan Oulu-Suomussalmi välillä latvoissa, vaikka huippu keli oli ja tyyni. Kaikki ammuttu ja jauhettu vissiin latvalintumiesten toimesta talvipyynnissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|