Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jullimus Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2017 Viestejä: 890
|
Lähetetty: 04.02.2021 10:32 Viestin aihe: |
|
|
Kokissa on vikaa jos metossa on huono liha mukamas |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 04.02.2021 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Ei saa sotkea keittäjiä ja kokkeja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.02.2021 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Ja jos ei vieläkään maistu niin kynittynä epäsuoralle hiiligrilliin 6 h. Nahkan alle silavaa niin paljon kuin menee ja sisuksiin kovia hedelmiä ja juureksia. Suola ja pippuri toki silavan kaveriksi. Narulla paketti kasaan. Aluksi kuumemmalla että lähtee hyvin kypsymään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6925
|
Lähetetty: 04.02.2021 13:20 Viestin aihe: |
|
|
Metton rintaa omenapuuhakkeella 100-110 asteessa savustettuna, sisälämpötila 57 astetta. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun fileet oli syöty.....
On muuten maku ihan eri luokkaa kuin läpikypsäksi uunissa päkkyytetyllä metolla. _________________ Kuolema tulee mustalla autolla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 04.02.2021 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Jalluri kirjoitti: | Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa. |
Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2919
|
Lähetetty: 04.02.2021 15:41 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Jalluri kirjoitti: | Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa. |
Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks. |
Tästä huomaa että makuja on monia. Omaan korvaan kuullostaa melkoiselta kuikkavelliltä tommonen käristys. Vähän niin kuin sisäfileestä tekisi tillilihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klpr Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tam 2011 Viestejä: 536 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 04.02.2021 15:59 Viestin aihe: |
|
|
Tapiok kirjoitti: | Metton rintaa omenapuuhakkeella 100-110 asteessa savustettuna, sisälämpötila 57 astetta. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun fileet oli syöty.....
On muuten maku ihan eri luokkaa kuin läpikypsäksi uunissa päkkyytetyllä metolla. |
Maukkaan näköistä! Mikä oli savustusaika? Jep lähinnä huvittaa näiden entisten pojan kossien reseptit pekoniin kääritystä metosta jota pietetään 12h uunin syleilyssä. _________________ sole mikhän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.02.2021 16:35 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Jalluri kirjoitti: | Ja käristys tulee metosta heleposti parempi kuin vaikka porosta. Ei sitä aina tarvi ähöttää kokonaisena uunissa kuivaksi pekonin kanssa. |
Kiinnostaisi kuulla miten tuon käristyksen tekeminen linnusta onnistuu. Varmaan siinä on omat haasteensa / niksinsä. Muistaakseni joskus oli joku säie jossa tuosta keskulteltiin vaan en ole löytänyt. Tai sitten jos vinkkiä että missä säikeessä (ja missä kohtaa) olis tuo keskustelu. Tänks. |
Samalla tavalla kuin käristys tehdään. Ja kaljaa nesteeksi. Ihan hyvää on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35513
|
Lähetetty: 04.02.2021 17:16 Viestin aihe: |
|
|
Jäniksestä tulee kyllä paras käristys, paljon parempi kuin porosta, lintuja on tullut paisteltua metsässä mm. kivellä tai montussa ja joskus sorsaa savikuoressa, kannattaa kokeilla.
Järvisimpukoitakin on joskus syöty nuotion loisteessa pikaisesti kypsennettynä ja voisulan kera.
Käristystä ei kyllä kannata kailijalla pilata. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5523 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 04.02.2021 20:32 Viestin aihe: |
|
|
Minulla ei myös tuo linnun liha tahdo nykyisellään nielautua, vaikka voita ja paistinpannua on käytetty ihan kiitettävästi linnun lihan kanssa.
Joku tuollainen savustussydeemi voisi olla se, mikä herättäisi taas ruokahalun.
Syynä on se, että aikanaan tuli syötyä niin paljon linnun lihaa, että vieläkin korvantakuset työntää höyhentä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35513
|
Lähetetty: 04.02.2021 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Minulla tuon metton kanssa sama homma, tuli pentuna lapettua vissiin kiintiö täyteen.
Teeri sen sijaan on herkkua, vielä joskus kun jonkun saisi. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26847
|
Lähetetty: 04.02.2021 21:33 Viestin aihe: |
|
|
joo asiantuntiat ei edes muista mille maistuu....
leikkeleenä meni ennen paljo nyttemmin tahtoo tulla pihveiksi ja eniten ihan vaan jauhelihana pitkästi toistakiloa yhestä ja siitä sitte kaikenmoista, mureketta, lihapullaa, makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa ym...
ja joka puhuu ettei ole hyvää on tuskin edes maistanu. ja havunmaku höpö höpö |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26847
|
Lähetetty: 04.02.2021 21:35 Viestin aihe: |
|
|
varmuudeksi uusintana,,,mutta jääkööt |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35513
|
Lähetetty: 04.02.2021 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Jauhelihaa metosta, niitä tulee sitten vissiin ammuttua ihan luokoon?
Näistä olemattoman vähistä taitas viittiä ampua vaikka olis herkumpaakin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5523 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 04.02.2021 22:13 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | joo asiantuntiat ei edes muista mille maistuu....
leikkeleenä meni ennen paljo nyttemmin tahtoo tulla pihveiksi ja eniten ihan vaan jauhelihana pitkästi toistakiloa yhestä ja siitä sitte kaikenmoista, mureketta, lihapullaa, makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa ym...
ja joka puhuu ettei ole hyvää on tuskin edes maistanu. ja havunmaku höpö höpö |
Ei ole joo meillä havunmakua maistettu, joten se ei ole syy. Jauhelihaksi ei ole metsoa hennottu jauhaa, joten siitä ei ole kokemusta. Voisi olla toinen tuon savun lisäksi, mikä nälän herättäisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|