Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21361 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2017 08:20 Viestin aihe: |
|
|
Ennen riistakokkausta ajattelin testata teelmystä. Olin netistä lukenut, että tuolla tulee kuin itsekseen ”ihanan samettisia puuroja”. Päätin siinä yllättää emännän, kun se syö joskus aamuisin puuroja.
Ei muutakuin ”Darth Vaderpata” yöksi tulille ja riisipuurovärkit sisään.
Aamulla odottikin melkoinen yllätys. Padallinen epämääräistä limaa, jota ei syönyt pirukaan. Tämän lisäksi pata piti käytännössä ”veistää puhtaaksi”. Hyvää harjoitusta puuveneen keväthuoltoon  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kyrätulli Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2014 Viestejä: 699
|
Lähetetty: 31.03.2017 08:51 Viestin aihe: |
|
|
Nuot kauriin ja peuran ribsit on tehtävä ei-niin-läskisestä elukasta, ainakin meillä. Se kauriin rasva ei lähe kitalaesta kuin tiukalla kossuhuuhtelulla. Mutta hyviä ne on. Toinen suosikki ribseistä on samaten tuo haudutettu kaalipata.
Ootteko muuten tehny lihakukkoa riistalihasta? Toimii ku junanvessa entisaikaan. Iski kuume niin oon kaksi kukkoa tehny viikon sisään, ollu hävikki melkonen. Suosittelen. Tai niinku se ...vetin ärdyttävä Gullichsen sanois: "toimii". |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21361 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2017 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Uutta yritystä haudutuspadalla
Potkat kehiin…
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16840
|
Lähetetty: 31.03.2017 18:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen, ei sitä puuroa tarvitse yön yli haudutella. Vähempikin riittää .
Kun tuon potin hankin, niin enpä ole sen jälkeen kattilaa puuron ja keiton valmistuksessa käyttänyt. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21361 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 17.04.2017 08:35 Viestin aihe: |
|
|
Nonni. Kauriin ribsit meni mahaan. Sellainen moka tuli, että pidin liian pitkään Crockpotissa. Lähti lihat jo hajoamaan ja grillivastuksen alle kun heittelin noita, niin tuli aikamoisen näköistä sotkua.
Ens kerralla vähän paremmalla speksillä ja maltillisemmalla esikypsennyksellä.
Vaan hyvää oli. Helppo siirtymä pääsiäiskaritsasta kauriiseen  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 16.07.2017 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Voi pojat! Hirven brisket Texasin tyyliin, aivan käsittämättömän hyvää!
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Karo08
Liittynyt: 24 Hei 2015 Viestejä: 4 Paikkakunta: Pohjois-Satakunta
|
Lähetetty: 16.07.2017 21:31 Viestin aihe: |
|
|
hyvältä näyttää!ohjetta kehiin!  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Mörran Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2015 Viestejä: 136 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 17.07.2017 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköistä briskettiä. Mites rasvan kanssa, onko riittävästi? Toki tuohon pystyy itse leikkaamalla vaikuttamaan. Kuvan perusteella tuossa pelkkä "flat"? Millaisella vekottimella savustelet? _________________ Luonto, onko sinne menemistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
SuuriPaha Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2009 Viestejä: 366
|
Lähetetty: 18.07.2017 13:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtisen vanhempiin postauksiin liittyen, niin tuota haudutuspataa on tullut käytettyä useamman vuoden. Meillä on ollut jahtireissuilla tapana ladata pata about valmiiksi (ilman nesteitä) kotona ja laittaa se tulille joko yöllä tai aamulla riippuen jahtipäivän pituudesta. Ruoka valmistuu kätevästi itsestään, eikä tarvitse syödä eineksiä tms. shittiä. Padassa on vielä hakaset kannen paikoillaan pitämiseen ja lämpölaukku, jos sen haluaa ottaa autoon mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 31.07.2017 19:33 Viestin aihe: |
|
|
No joo, varmaankin flat kun oli aika pieni ja ohkanen liha. Noin ohut liha ja lämpö hieman karkasi loppuvaiheessa
niin aavistuksen kuivahkoa, mutta leikkeleenä peevelin hyvää. Leikkaaja oli myös poistanut kaiken rasvan.
Savustimena Rebelin Smoker 45. Pieni artikkeli valmistuksesta: http://www.kettunet.com/hirven-brisket-hiilisavustimella/ _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Mörran Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2015 Viestejä: 136 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 09.08.2017 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Loput kokonaiset niskat (peura, kauris) meni nyhtölihoiksi eilen. Meillä ei kauhean suuressa arvossa ole nuo jostain syystä (eivät osaa laittaa?), niin olen saanut niitä evakuoida rankoineen päivineen, tulee mukavasti makua. Ensin noin 6h savuissa (WSM, omena-tammi-syreeni), lämmöt satkun kahta puolta. Vähän niskan koosta riippuen jatkot uunissa 7-10h 105c. Tuosta sitten valmista tuotetta vaikka purilaisen väliin, kiusauksiin, pyttipannuun... _________________ Luonto, onko sinne menemistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21361 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.11.2017 16:22 Viestin aihe: |
|
|
Bambipata tulilla...
Kaurista, paprikajauhetta, tomaattipyrettä, punaviiniä, laakerinlehteä, katajanmarjoja, sipulia, valkosipulia, suolaa, mustaapippuria. Aika perinteistä patamukaelmaa. Rumaahan tuo on, vähän semmoista sotkua, mitä usein länkkäreissä nostellaan lautaselle  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21361 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.11.2018 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilevaa keittiötä:
Peuranvasan etukoipi uuniin eikä makkaraksi.
Yllättävän OK |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 18.12.2018 19:13 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältähän tuo näyttää... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 21.12.2018 12:14 Viestin aihe: |
|
|
No voihan peeveli... ei tainnut alan ammattilaiset tietää petite tenderiä. Ammattileikkaamossa leikattu hirvi ja pyysin itselleni petite tenderit. Mielestäni ne ovat nimensä mukaisesti pienet (petite=pieni, pikkuruinen), korkeintaan muutama sata grammaa kappale eikä yli kilon painoisia. Ja kun lihas on lavan sisäosasta, niin siinä ei pitäisi olla paksuja pintakalvoja kuten nyt tulleissa "petite tendereissä". Mulle leikatut saattaisi ehken olla tuo mock tender lavan reunasta...
https://www.youtube.com/watch?v=uK5zp2BbbTw
 _________________

Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 21.12.2018 12:20, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|