Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.05.2017 12:26 Viestin aihe: |
|
|
aspir kirjoitti: |
Juurikin tuo "vihreä muna", hinnat on yllättävän kovat.
Argentiinalaiset asador grillit vetävät kyllä puulla grillaamisen suuntaan. Harmi kun nykyinen asumismuoto ei mahdollista asadorin rakentelua. Pallogrillikin savuttaa välillä naapurisopua uhkaavasti
Ääripäitä:
Simppeli DIY: http://www.ess.fi/teemat/ruoka/2007/07/26/tulinen-tuliainen---isabelita
Rahamiehen asadorit: http://www.grillworksusa.com/
Veikkaan, että näistä vo tulla seuraava juttu grillausrintamalla hiilen paluun ja vihreiden munien nousun jälkeen. |
Ideana tuo asadori olisi kyllä varsin mielenkiintoinen ja Suomeenkin hyvin sopiva. Eikös ton perusidea ole se, että poltetaan klapia jatkuvasti ja nyyssitään siitä sopivaa hiillosta ritilän alle vähän niinkuin jatkuvalla syötöllä.
Ainakin omalla kohdalla puugrillauksessa on se ongelma maltillisella puumäärällä, että kun kaikki puumateriaali on hiiltynyt, eikä pala, niin suuri osa hiilistä on jo hyytynyt.
Tolla systeemillä tuota pääsis taklaamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.05.2017 18:24 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Juu, grillaaminen alkaa olla monelle samanlaista pikkurilli pystyssä hipistelyä kuin toinen toistaa eksoottisempien (ja !&%¤# makuisten) kaljojen ja viskien kanssa läträäminen |
Ehtaa köyhän, tyylittömän ja kyvyttömän natinaa paremman väen hedonistisen nautiskelun edessä.
Ps. Tykkään erityisesti saksalaisista makkaroista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34968
|
Lähetetty: 09.05.2017 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Sama,suomimakkara on mautonta jauhomössöä,tosin eilen paistelin leivinuunin loisteella Krakovaa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 09.05.2017 18:50 Viestin aihe: |
|
|
Green Eggille alkanut tulla edullisempia kilpailijoita. Olisihan tuollaista keraamista grilliä ihan mukava testata. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1673
|
Lähetetty: 09.05.2017 19:24 Viestin aihe: |
|
|
http://imgur.com/a/fw5hX
Hirvenlapaa kahdella tavalla, marinadina etikka-sinappi-pohjainen BBQ-kastike ja perinteinen suola+pippuri
Lisäksi burgereita hirvenlavan huonommista osista
Huomioitavaa tämäntyyppisten hirvenlavan grillausten kanssa on se, että jos näistä aikoo nauttia niin paistoaste on raaka. Pinta ruskeaksi, sisältä punainen ja mehukas. Kaikki sitä kypsemmät menevät purukumiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10107 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 09.05.2017 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Kaveri kehu, että hermoja raastavinta grillausta saapi kun hommaa tuommoisen ison vihreän munan.
Ei oo kuulemma äkkinäisen touhua.
Toki mielikuvat grillaamisesta vaihtelee aika paljon. Kyllä kai sitä itekkin vaikka hieros kahta kapulaa yhteen,
jos grillaus tapahtuis vaan kaks kertaa kesässä. Mutta kun se tapahtuu joka päivä ja vapaapäivinä kahdesti, niin ei pysty klapujen kanssa tuohustaan... _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.05.2017 21:54 Viestin aihe: |
|
|
Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.
Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
aspir Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2013 Viestejä: 129
|
Lähetetty: 10.05.2017 06:34 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.
Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää. |
Kaverin takaterassilla grillattiin tuollaisella aikoinaan usein kyrsää oluen kaveriksi. Huvittavan pieni, mutta toimiva laitos. En ole nähnyt missään myynnissä pitkään aikaan, honkkarit ja muut "halpalat" tsekkaisin ensimmäisenä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 10.05.2017 12:57 Viestin aihe: |
|
|
aspir kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Muistaako joku muuten vielä ne kiinalaiset valurautaiset pienet "katukeittiöt". Noitahan sai puolilmaiseksi joka paikasta.
Ne on tainneet hävitä grillimarkkinoilta täysin. Omastakin katkes jalka ja muutenkin se oli aika loppuunajettu. Ei taida uutta hevin löytää. |
Kaverin takaterassilla grillattiin tuollaisella aikoinaan usein kyrsää oluen kaveriksi. Huvittavan pieni, mutta toimiva laitos. En ole nähnyt missään myynnissä pitkään aikaan, honkkarit ja muut "halpalat" tsekkaisin ensimmäisenä. |
Ei tosiaan ole osunut eteen missän vuosikausiin. Taisivat olla aika lyhytaikainen ilmiö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20225 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 10.05.2017 17:02 Viestin aihe: |
|
|
Olen vähän tätä grillaustouhua joskus yön pimeinä tunteina miettinyt…
Ensinhän pitää noita lihoja esikypsentää, että grillissä ne on valmiiksi kypsiä…
Ja grillillähän pitää olla halkaisijaa reilusti yli puolmetriä, että sillä tekee mitään.
Ja sitten sehän on ykkössääntö, että kantta kuuluu pitää kiinni.
Ja jumankauta nää grillattavathan kärähtää, heti ku selkänsä kääntää.
Niin siinähän on sitten joku neuvomassa, että sen takia se iso grilli pitää olla, että saat kauhottua ne hiilet pois niiden grillattavien alta. On kato vähän niinkuin semmosta epäsuoralla tulella grillaamista. No eikö se jumankauta ois ihan sama laittaa ne lihat siellä uunissa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.05.2017 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Ai että. Kirjolohifileelle jodioitua hienoa merisuolaa, Tellicherryä, hento roiskaus kuivattua Cayenneä. Grilli kuumaksi kuistin puulaatikossa talvehtineilla briketeillä. Leppälastua ja sokeria laatikkoon. File ritilälle epäsuoraan lämpöön niin, että alla on juuri fileen kokoinen folio. Pysyy irti ritilän väleistä ja valuu liiat nesteet hiiliarinalle foliokuppiin. Puolisen tuntia grillin oman mittarin mukaan alle 200 asteiseessa kylmässä kelissä eikä mennyt ollenkaan yli. Mehevää sisus ja pinta on ruskea, leppäisä ja kuiva. Lohkopotut ja raastetta kaveriksi. Olutta. Omg. Joko huomenna uudestaan... Yksinkertaisen juntin yksinkertaista kurmeeta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 15.05.2017 14:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Olen vähän tätä grillaustouhua joskus yön pimeinä tunteina miettinyt…
Ensinhän pitää noita lihoja esikypsentää, että grillissä ne on valmiiksi kypsiä…
Ja grillillähän pitää olla halkaisijaa reilusti yli puolmetriä, että sillä tekee mitään.
Ja sitten sehän on ykkössääntö, että kantta kuuluu pitää kiinni.
Ja jumankauta nää grillattavathan kärähtää, heti ku selkänsä kääntää.
Niin siinähän on sitten joku neuvomassa, että sen takia se iso grilli pitää olla, että saat kauhottua ne hiilet pois niiden grillattavien alta. On kato vähän niinkuin semmosta epäsuoralla tulella grillaamista. No eikö se jumankauta ois ihan sama laittaa ne lihat siellä uunissa |
Eihän nyt koskaan pidä mennä siitä mistä aita on matalin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.05.2017 16:03 Viestin aihe: |
|
|
Kait niihin saa vähän enempi grillatun makua kun kantta pitää enempi kiinni. Pakkasella pysyy lihat lämpimänä myös pinnasta
Käyttääkö kukaan niitä savulaatikoita grillissä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10107 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 17.05.2017 16:28 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Kait niihin saa vähän enempi grillatun makua kun kantta pitää enempi kiinni. Pakkasella pysyy lihat lämpimänä myös pinnasta
Käyttääkö kukaan niitä savulaatikoita grillissä? |
Ite käytän, mutta kaasugrillissä. Kyllä siitä aromia saa lihoihin. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 02.06.2017 19:51 Viestin aihe: |
|
|
Yleensä kansi kiinni pallogrillatessa moka tapahtuu koska rele on vinossa. Tässä vinkki.
Lämpömittari kuvassa mittakaavan vuoksi.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|