Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 03.11.2016 22:09 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | Käsittääkseni liha pitäisi olla alta 45 astetta. Itse käytän kuivaukseen kasviskuivuria. |
Tarviikin katsella eri ohjeita, ettei ihan pieleen menisi.. _________________ "Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
shh200 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2016 Viestejä: 328
|
Lähetetty: 03.11.2016 22:54 Viestin aihe: |
|
|
Uuni 50 astetta, haarukka tai veitsi luukun yläreunan väliin. Ei sen ihmeempää hifistelyä tarvitse. Kiertoilmauunissa aika miltei puolittuu.
Tärkeintä on leikata liha syyn suuntaan eikä poikkisyin.
Parilla yrityksellä tulee jo varmasti hyvää. Ellei jo ekalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 04.11.2016 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Nonni. Nyt on siivut uunissa, ja 50astetta, luukku raollaan. Vähintään sen 12h pidän, saa huomenna nähdä, että minkälaista tuli. _________________ "Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
shh200 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2016 Viestejä: 328
|
Lähetetty: 04.11.2016 23:46 Viestin aihe: |
|
|
Ei niinkään mitään valmista aikaa, vaan miltä tuntuu. Siivun paksuus vaikuttaa paljon. Saattaa kestää vaikka 24h myös.
Itse tykkään jättää sellaiseksi ettei katkea kun vääntää, vaan sopivan natkeaksi. Kaveri taas haluaa ihan rutisevan kuivaa. Makuasioita.
Peuralle olen käyttänyt aika vahvaa maustamista, koska peuran maku on vahva. Kun nyt teet tän ekan satsin, olet pirun paljon viisaampi.  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 05.11.2016 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Hyvin onnistui! 13tuntia lopulta uunissa pidin. _________________ "Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään" |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
TKH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2008 Viestejä: 730
|
Lähetetty: 13.12.2016 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Kuinka paksua siipaletta olette tehneet? Itse vedin sellaista +5mm ja uunissa 45C 9-tuntia ja aivan liian rutikuivaa. 7-tunnin kohdalla oli omasta mielestä vielä liian märkää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3991
|
Lähetetty: 14.12.2016 09:25 Viestin aihe: |
|
|
Itse teen jäisestä sellaista 2-6mm lastua. 3-4mm taitaa olla suurin osa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35745
|
Lähetetty: 14.12.2016 09:33 Viestin aihe: |
|
|
Tätä keskutelua selattua piti tarkistaa millaiseen marinadiin löytyisi aineita kaapeista,suunnilleen kaikkea löytyy joten jerkyn tekoa on nyt pakko kokeilla. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3991
|
Lähetetty: 14.12.2016 10:27 Viestin aihe: |
|
|
Muista ettei öljypohjaisia kannata käyttää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35745
|
Lähetetty: 14.12.2016 13:29 Viestin aihe: |
|
|
Juu ei,marinadi normimausteilla ja hiukan punaviinietikkaa lihaa mureuttamaan. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 16.12.2016 16:29 Viestin aihe: |
|
|
Omaan makuun ehdottomasti paras jerky-marinadi on yksinkertaisesti vain soijaa, suolaa ja pippuria. Jos jotain on pakko lisata niin valkosipulia ja/tai chilia tuoreena silputtuna. Muut on ollut enemman ja vahemman epaonnistuneita virityksia. Kait se pitaa taas jossain vaiheessa muutama kilo pistaa riippumaan uuniin... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
HenriVv Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 08 Syy 2016 Viestejä: 7 Paikkakunta: Kouvola
|
Lähetetty: 17.03.2017 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Laittakaas jotaa marinadiohjetta mikä on hyväksi todettu. Hirven paistia ois tarkotus pistää tulemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
shh200 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2016 Viestejä: 328
|
Lähetetty: 17.03.2017 20:08 Viestin aihe: |
|
|
50/50 wörsester/soija pohjaksi
vähän makeutusta, hunaja tai fariinisokeri tms
savuaromi
pippuri,chili
Oman maun mukaan muokattavissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7569
|
Lähetetty: 17.03.2017 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa tehdä satsi useammalla vaihtoehdolla. Löytyy mieleinen. Suola ja mustapippuri sellaisenaan. Kuivattaa jo valmiiksi ja lyhentää valmistusaikaa kosteampiin marinadeihin verrattuna.
Kuivalihan makeus on se juttu ja sitä nyt ei niin hirveästi kannata käydä peittämään. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21761 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.07.2017 17:40 Viestin aihe: |
|
|
Eka satsi marinadissa.
Sakokaas ku kaikki ohjeet kertoo liki 70 asteen lämpöä misaä kuivata ja foorumin keskustelussa on 50 astetta ja alle. Kumman valitsen vai laitanko puoliksi 60 astetta ja sillä vaan _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|