Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.12.2016 13:50 Viestin aihe: |
|
|
Mutta summasummarum, aivan kätevä tapa oli pilkkoa elukka. Suurin osa kuitenkin lähtee mukaan ja luonnollisessa suojassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetraourogallus Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tou 2006 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 26.12.2016 15:26 Viestin aihe: |
|
|
Sisäfileen oikea katkoisukohta on suoliluun kohdalla. Siitä vain eläimeen nähden poikittaisviilto paistiin niin löytyy kalvo jota pitkin file lähtee irti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.12.2016 17:05 Viestin aihe: |
|
|
tetraourogallus kirjoitti: | Sisäfileen oikea katkoisukohta on suoliluun kohdalla. Siitä vain eläimeen nähden poikittaisviilto paistiin niin löytyy kalvo jota pitkin file lähtee irti |
Juuri näin. Katkaisun voi tehdä myös viiltämättä paistia lihasten välistä, mutta se on hankalampi ja hieman hifistelyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15020
|
Lähetetty: 26.12.2016 17:46 Viestin aihe: |
|
|
Sisäfilettä ei oikeaoppisesti katkaista, vaan se irrotetaan paistista ns. kulmapalan kanssa ja se jätetään kiinni selkäosaan.
Ennen puhelimia meilläkin hirvet kannettiin paloina metsästä. Nykyään vain poikkeustapauksissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 26.12.2016 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | Sisäfilettä ei oikeaoppisesti katkaista, vaan se irrotetaan paistista ns. kulmapalan kanssa ja se jätetään kiinni selkäosaan.
Ennen puhelimia meilläkin hirvet kannettiin paloina metsästä. Nykyään vain poikkeustapauksissa. |
Niin, siis kiinnikkeet katkaistaan. Hyvä tarkennus. Sitähän olen koko ajan tässä tarkoittanutkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26564
|
Lähetetty: 26.12.2016 18:37 Viestin aihe: |
|
|
file loppuu kapeaksi soikoksi, ei sitä tarvi tosiaan katkoa, irti se kyllä on ruukattu ottaa.
tässä ne on kiinni
ja ne parhaat kai jäi,,,
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 26.12.2016 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos avauksen videosta, mielenkiintoinen tyyli!
Ei liity suoraan videoon mutta onko kellään kokemuksia noista amerikkalaisilla videoilla esiintyvistä kankaisista lihapusseista? Ainakin Lapissa yleisesti käytetään vain eräsäkkejä mutta eipä niistä meinaa olla mihinkään jos maastossa pitää aikuisia hirviä palastella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26564
|
Lähetetty: 26.12.2016 22:26 Viestin aihe: |
|
|
mitä tarkoita,,,ei mihinkään?
onko pieni vai? sitten on isompaa hirvisäkki nimellä, reilun kokonen mutta ei niin luja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15020
|
Lähetetty: 26.12.2016 23:05 Viestin aihe: |
|
|
Siltä ajalta kun kannettiin, niin tyyli oli se, että iso "hirvisäkki" johon paisti, lapa tai kaula ja se tukittiin sitten ISOON reppuun. Nykyään paras tähän hommaan on Eberlestock "Just One" ja sen jälkeläiset. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elan Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 9069
|
Lähetetty: 27.12.2016 12:33 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: | Sisäfilettä ei oikeaoppisesti katkaista, vaan se irrotetaan paistista ns. kulmapalan kanssa ja se jätetään kiinni selkäosaan.
Ennen puhelimia meilläkin hirvet kannettiin paloina metsästä. Nykyään vain poikkeustapauksissa. |
Ei katkaista, mutta tuo "kulmapalan kanssa" irrotus ei ole minulle tuttua. Voi kyllä olla kyse vain eri nimityksistä. Tuossa alla olevassa videolinkistä irrotetaan porosta sisäfile suurin piirtein siten kuin itse olen tottunut sen ottamaan hirvestä. Tuo ote vasemmalla kädellä ennen pään irrotusta on tärkeä. Sehän lähtee todella helposti jäähtyneestä ruhosta. Fileen mukana tulee aina hiukan muutakin lihaa, joka on siistittävä pois, jos painon mukaan myydään. Nelisekymmentä filettä tuli tänä vuonna irrotettua myyntiä varten.
https://www.youtube.com/watch?v=Ny8eiaMsaGI
Lämpimänä sen irroitus on hankalaa ja tuossa maastopaloitteluvideossa senkin huomasi lopputuloksesta. Fileen pää olisi ollut mielestäni näkyvissä takakinkun irroituksen jälkeen ja olisi helpottanut irroitusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 27.12.2016 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Miulta loppuisi kyllä viimeinenkin mielenkiinto hirvijahtiin jos se pitäisi metsässä palotella ja kantaa miespelissä pois . _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35360
|
Lähetetty: 27.12.2016 17:28 Viestin aihe: |
|
|
Minulle se olisi sitä oikeaa metsästystä,nykyään jahtuussa tehdään miltei kaikki koneiden varassa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1676
|
Lähetetty: 27.12.2016 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | mitä tarkoita,,,ei mihinkään?
onko pieni vai? sitten on isompaa hirvisäkki nimellä, reilun kokonen mutta ei niin luja. |
Pieni, mahdoton sulkea, herkkä repeämään. Onhan noita isompiakin muovisäkkejä ollut mutta ne on vielä onnettomampia kuin nämä eräpussit. Kyselin nimenomaan kankaisten lihapussien perään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26564
|
Lähetetty: 27.12.2016 21:10 Viestin aihe: |
|
|
pieni ja vaikea sulkea ilman lisävermeitä, mutta ei se kovin herkkä ole repeämään,,,ne isommat on sopivan kokosia mutta ne on kyllä turhan löyhiä, vaikka menettelevät, kuten kuvassani satularepuun päälle lisäkuormana suojaksi piisaa ja kohtuu käsittelyn kestää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 27.12.2016 23:24 Viestin aihe: |
|
|
Löysin alkusyksystä yhdestä kaupasta (ei sisällä mainostusta) 150-litraisia vihreitä jätesäkkejä päällysmerkinnällä "vahva jätesäkki".
Ainakin ne kestivät kantaa pari täyttä kertaa halkoja rantasaunalle 100 m matkan. Perinteiset mustat eivät kestä paljon mitään.
Tuosta paloittelusta: Saa kait sitä elukan palasiksi tuollain tavalla, mutta meilläpäin on kokonaisella nahkallakin aina ollut jotain arvoa. Ilmeisesti jenkkityylin ruoanlaittoon ei kuulu meikäläinen lihakeitto, jossa hyödynnetään luulihat. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|