Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 04.08.2016 18:07 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole. Siit on ikuisuus ku käytettiin siannahkoja siivilänä. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 04.08.2016 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Myyäänkö Etelä-pohjanmaalla missää sahtia? Tarkemmin vielä jos Seinäjoen lähialueilla. Kauhia tarve tuli justiinsa. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jölli Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2006 Viestejä: 1437 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 04.08.2016 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Prkl.puhelimet kun korjailee tekstejä kuinka tykkää. Karviasta sitä saa. _________________ my name is El Muerte |
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 08.08.2016 10:06 Viestin aihe: |
|
|
Niksinurkkailua:
Mehumaija on mainio väline vierteen tekoon pieneriä silmällä pitäen. Itse teen sellaisia 10 litraisia settejä 1:9 suhteella ruis- ja sahtimallasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 08.08.2016 12:28 Viestin aihe: |
|
|
Hyvinkö oot Jussio saanu imeltymään? Pikkuerässä voi olla vaikee saada lämpötila pysymään optimaalisena. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 08.08.2016 15:41 Viestin aihe: |
|
|
10 litran kattilalla teen itse muutaman kerran vuodessa. Siinä saa sellaiset 7 litraa valutettua vierrettä. Hyvää tulee ja mikäs siinä lämpötilansäädössä vaikeaa on? Eihän tuon helpompaa hommaa olekaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 09.08.2016 08:07 Viestin aihe: |
|
|
Eräpeikko kirjoitti: | Hyvinkö oot Jussio saanu imeltymään? Pikkuerässä voi olla vaikee saada lämpötila pysymään optimaalisena. |
Suhteessa vaikeampaa on saunapadassa keittäminen, saa olla hiki hatussa melomassa. Tämä on sellaista pikkunäpertelyä, mutta lopputulokset ovat olleet asiallisia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 22.08.2016 21:37 Viestin aihe: |
|
|
kyllä huomaa että kansa elää synkäss pimeydessä sahdin suhteen.Ensinnäkin kiinnitti huomioni kun sahti oli samaa kui kilju.Voin valistaa kansalaisia sen verran että mikä on kiljun ja sahdin ero:kijju tehään vettä sokeria ja(jokku laittaa jotain hedelmiä)hiivaa.ja on samaa kuin rankki mistä voi keitellä mitä vain.Sitten kun puhutaan sahdista:maltaat mieluiten itet teheryt niikui meilläpäin joissa savusaunan hienot aromit , viljat ,humalat tietenkin ite kasvatetut ja pitkätoljet (siis ite oltu varttariihellä olkia käytetään kuurnassa kun sahti keiton jäkkeen suodatetaan ja vielä katanoksia makua lisäämään.Ja lopuksi ei unohdeta hiivaa.Ja sokeria ei laiteta missään vaiheessa.Joka haluaa enemmä tarkempaa tietoon niin voi yv.pistää.sain poikasena olla mukana sahdinteoss vaikka se ei silloin niin mukavalta tuntunu kun joutu muuripataa tuntitolkulla hämmentään kun sahtia keitettiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 23.08.2016 07:28 Viestin aihe: |
|
|
Sanotaanhan suomessa kotiviiniäkin viiniksi, vaikk ei se o kun kiljua. Saattaa olla hyvää kiljua joskus. Mutta sahti eio kiljua. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
1larius Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 89 Paikkakunta: pohjois-satakunta
|
Lähetetty: 24.09.2016 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Sahti on jumalten nektaria.Itse ei maita mitkään muut alkoholilitkut mutta joka kesä tulee haettua tekijältä viiden litran plänikkä ja kellarissa säilytys ja sieltä hakee tarpeen mukaan.Meilläpäin sahdin tekotaitoa pidetään onneksi yllä,jos piirrän tuvan ympäri harpilla kahden kilometrin säteellä ympyrän niin löytyy 5 tekijää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 24.09.2016 20:35 Viestin aihe: |
|
|
5 litraa???
Sehän on juotu jo janoon ennen pihalle tuloa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
finlander Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2004 Viestejä: 1842
|
Lähetetty: 24.09.2016 21:11 Viestin aihe: |
|
|
Kerran sain 10L pänikän sahtia, alkuunsa maku oli outo mutta kun hetken maisteli niin hyväähän se oli. Maistu banaanilta Liekö ollut muutenkin pilallista kun ei vattakaan kuralle mennyt. Nousi kyllä päähän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeturiVille66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tam 2005 Viestejä: 4774 Paikkakunta: Nääsmaa
|
Lähetetty: 24.09.2016 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä sahti on hyvää. _________________ Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|