Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Rihlamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2009 Viestejä: 264 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 30.10.2015 17:01 Viestin aihe: |
|
|
Juuri samanlainen arinaton varaava takka oli minullakin, eikä häviä leivinuunille oikeastaan missään muussa kuin tilassa, joten ei saa yhtä paljoa tavaraa kerralla kypsymään.
Ei kannata satsata mihinkään erikoiskiviin, kun niillä ei ole juurikaan minkäänlaista vaikutusta siihen lämpötalouteen, vaan se lämpö on siinä takan rungossa. Ja toiseksi, tutkimuksissa on todettu, ettei esim. vuolukivi varaa lämpöä yhtään enempää kuin tavallinen punatiilikään. Se vaan luovuttaa sen lämpönsä hitaammin, jolloin on joissain tapauksissa lämmityskäytössä parempi kuin tavallinen savinen punatiili.
Ei muuta kuin tulta piisiin, ja hiilloksen sammuttua tiilet tuhkan päälle mittarin kera, ja seuraamaan lämmön kehitystä.
Herkullisia hetkiä takassa haudutettujen sapuskoiden parissa.
P.S siellä voi kypsentää paljon muutakin kuin kinkun  _________________ Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 31.10.2015 03:32 Viestin aihe: |
|
|
Eilen illalla lämmitin yhden pesällisen takassa ja edellispäivänä oli lämmitetty myös pesällinen. Yhdellä pesällisellä illalla näytti mustassa pesässä mittari 75 astetta ja aamulla 50 astetta eli yllättävän vähän oli lämpötila pudonnut. Seuraavaksi pitää testata mitä kahden pesällisen lämmittäminen saa aikaiseksi kunhan tuo ulkoilma nyt vähän viilenisi
Kyllä on joulukinkun lisäksi mielessä hitaasti haudutetut maalaispadat riistasta, uunipuurot ja muut herkut valurautapadassa tehtynä. Nyt alkaa sen verran sylki valua, että menee pian näppäimistö oikosulkuun.
Jouluna on muutenkin aina hieman tuosta uunitilasta pulaa, joten siellä voisi rauhassa haudutella laatikot tai karjalanpaistin sen kinkun lisäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 31.10.2015 06:20 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 25.12.2015 07:15, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
lotionmaster Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Huh 2012 Viestejä: 15 Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.10.2015 06:57 Viestin aihe: |
|
|
Sitä takkaa/uunia testaillessa kannattaa laittaa vesikattila paistoajaksi uuniin, esim. kinkun painon verran vettä niin näkee vähän tarkemmin miten se uuni käyttäytyy. Joku kymppikilon kinkkukin haukkaa jo jonkun verran energiaa, ennen kuin ollaan paistolämpötilassa.
Ja voihan sinne kattilaan silputa vaikka jäniksen, jos tuntuu joutavalta keitellä pelkkää vettä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21905 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.11.2015 08:39 Viestin aihe: |
|
|
Meillä vaimo alkoi kantaa jo lokakuun puolella oheista settiä kirjastosta kotiin. Koittaa ilmeisesti lietsoa jälkikasvuakin jo jouluhuumaan. Ei mikään hirveän vaikea taski...
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 06.11.2015 09:05 Viestin aihe: |
|
|
Meillä myös on osa lahjoista jo paketoitu, piparit paistettu sekä bataattilaatikko ja porkkanalaatikko tehty valmiiksi pakkaseen odottamaan...
Joululauluja en oo vielä luvannu kuunnella..  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16508
|
Lähetetty: 20.12.2015 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Lasimestarin silliä olen taas vähän opetellut, ensimmäinen kierros meni kyllä reisille. Kolme rasvasilliä, tungin ne kahteen purkkiin ja sipulit ja porkkanat päälle, vain puolet liemestä mahtui. Parin päivän jälkeen vaihdoin loppuliemen mutta sittenkin oli suolaista ja keskeneräisen makuista. Nyt ostin kevytsuolattua pari sillillistä, silli per purkki, sipulit ja porkkanat oli aika ilmavasti.
.
Tynnyrisilliä vai mitä perinteistä rasvasilliä ei enää löytynyt, täytyy huomenna vielä käydä kuikuilemassa. Pieni kinkku täytyy kyttiä, ilman luuta muttei mikään silppukinkku. Porkkanalaatikkoa tulee kuulemma, saas nähdä mitä muuta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2921
|
Lähetetty: 21.12.2015 03:43 Viestin aihe: |
|
|
Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2005 Viestejä: 818 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 21.12.2015 07:35 Viestin aihe: |
|
|
Latella on niinku identtinen kuva mein pöydältä. Tosin suutarinlohta täällä eli liemet kai taitaa olla suht samat, mutta silakkafile päätuotteena. Pari viikkoa sitten tehty erä oli kovin suunmyötästä ruisleivällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16508
|
Lähetetty: 21.12.2015 07:53 Viestin aihe: |
|
|
Tarvis melkein tuota suutarinlohta taas tehdä. Vaimon isä oli jollain laskukaavalla kotoisin Turun saaristosta (vaikka anoppi välillä sanoi "!&%¤#"! savolainen"), vaimon kotona syötiin silakkaa enempi kuin tarpeen, ei kuulemma maistu enää, vähän sama kuin mulla tee varusmiespalveluksen jälkeen. Muikkua olen vähän kyttäillyt, jos joulukukon pyöräyttäisi muttei ole näkynyt, mutta tuota silakkafilettä tuntuu riittävän (kuka tekee ensimmäisen silakkakukon). |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 21.12.2015 10:39 Viestin aihe: |
|
|
Meillä emännän duunien takia joulu on tänään. Minä olin vastuussa liha/kalapuolesta ja eilen illalla nakkasin aikuisen kauriin etulavan ja vasan takakinkun crock pottiin jäisenä, vettä sekaan sopivasti ja sitruunapippuria ja lihaliemikuutioo ja suolaa mausteeksi, 12h aikaa. Kastikkeen tein haudutusliemestä ja kermasta lisäämättä mausteita ja oli juur passeli soossi. Kalapuoli oli Osmosaalin tuoma savukirre sopivalla suolalla ja paistettua kirrefilettä. Kauris oli pehmoista ja maukasta ja lohetkin näky kelpaavan. Jos iltapalaksi santsikierros.. _________________ pillinaru@gmail.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 21.12.2015 13:44 Viestin aihe: |
|
|
Keitän hirven kielen. Jotain kalaruokia paljo. Rosollia. Saa nähdä tuleeko kinkkua hankittua ollenkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16508
|
Lähetetty: 21.12.2015 14:55 Viestin aihe: |
|
|
Kinkkuja katselin taas kaupalla, ei oikein vielä napannut, hyvännäköiset on turhan isoja, mitään silppurullaa viitsisi ostaa. Vaimokin kommentoi ettei kovin montaa päivää viitsisi kinkkua syödä, hyvääkään. Kai joku pala pitää ostaa, tytär oli ainakin sitä mieltä että possu on hyvää (A-luokan lihansyöjä).
Pari kourallista ostin silakkafileitä, pistin suolautumaan, täytyy suutarinlohta tehdä. Ja löytyi vielä rasvasilliä, pari ostin varastoon, tyypillisesti toinenkin erä silliä loppuu ennen aattoa, hyvä olla vähän jemmassa.
Syksyisiä suolasieniä taitaa olla vielä pakkasessa, täytyy niitä pistää tarjolle, jotain kankeaa kermaa täytyy vielä vissiin kaupasta ostaa. Vaimo on vääntänyt monta annosta saaristolaisleipää, täytyy tarkastaa että on aineksia pyhien yli. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17581 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 21.12.2015 15:35 Viestin aihe: |
|
|
Suoraan savusaunasta, lämmin vielä....
 _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 21.12.2015 15:46 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää hyvältä.
Palviin menevät lihat on olleet suolautumassa pari päivää - jos sitä huomenna tai keskiviikkona alkaisi palvipömpeliä lämmittään... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|