OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 30.10.2015 17:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri samanlainen arinaton varaava takka oli minullakin, eikä häviä leivinuunille oikeastaan missään muussa kuin tilassa, joten ei saa yhtä paljoa tavaraa kerralla kypsymään.

Ei kannata satsata mihinkään erikoiskiviin, kun niillä ei ole juurikaan minkäänlaista vaikutusta siihen lämpötalouteen, vaan se lämpö on siinä takan rungossa. Ja toiseksi, tutkimuksissa on todettu, ettei esim. vuolukivi varaa lämpöä yhtään enempää kuin tavallinen punatiilikään. Se vaan luovuttaa sen lämpönsä hitaammin, jolloin on joissain tapauksissa lämmityskäytössä parempi kuin tavallinen savinen punatiili.

Ei muuta kuin tulta piisiin, ja hiilloksen sammuttua tiilet tuhkan päälle mittarin kera, ja seuraamaan lämmön kehitystä.
Herkullisia hetkiä takassa haudutettujen sapuskoiden parissa.

P.S siellä voi kypsentää paljon muutakin kuin kinkun Wink
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leimu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2009
Viestejä: 75

LähetäLähetetty: 31.10.2015 03:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen illalla lämmitin yhden pesällisen takassa ja edellispäivänä oli lämmitetty myös pesällinen. Yhdellä pesällisellä illalla näytti mustassa pesässä mittari 75 astetta ja aamulla 50 astetta eli yllättävän vähän oli lämpötila pudonnut. Seuraavaksi pitää testata mitä kahden pesällisen lämmittäminen saa aikaiseksi kunhan tuo ulkoilma nyt vähän viilenisi Smile

Kyllä on joulukinkun lisäksi mielessä hitaasti haudutetut maalaispadat riistasta, uunipuurot ja muut herkut valurautapadassa tehtynä. Nyt alkaa sen verran sylki valua, että menee pian näppäimistö oikosulkuun.

Jouluna on muutenkin aina hieman tuosta uunitilasta pulaa, joten siellä voisi rauhassa haudutella laatikot tai karjalanpaistin sen kinkun lisäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 31.10.2015 06:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 25.12.2015 07:15, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lotionmaster
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Huh 2012
Viestejä: 15
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.10.2015 06:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitä takkaa/uunia testaillessa kannattaa laittaa vesikattila paistoajaksi uuniin, esim. kinkun painon verran vettä niin näkee vähän tarkemmin miten se uuni käyttäytyy. Joku kymppikilon kinkkukin haukkaa jo jonkun verran energiaa, ennen kuin ollaan paistolämpötilassa.
Ja voihan sinne kattilaan silputa vaikka jäniksen, jos tuntuu joutavalta keitellä pelkkää vettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 21905
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 06.11.2015 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä vaimo alkoi kantaa jo lokakuun puolella oheista settiä kirjastosta kotiin. Koittaa ilmeisesti lietsoa jälkikasvuakin jo jouluhuumaan. Ei mikään hirveän vaikea taski...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 06.11.2015 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä myös on osa lahjoista jo paketoitu, piparit paistettu sekä bataattilaatikko ja porkkanalaatikko tehty valmiiksi pakkaseen odottamaan...
Joululauluja en oo vielä luvannu kuunnella.. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 16508

LähetäLähetetty: 20.12.2015 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lasimestarin silliä olen taas vähän opetellut, ensimmäinen kierros meni kyllä reisille. Kolme rasvasilliä, tungin ne kahteen purkkiin ja sipulit ja porkkanat päälle, vain puolet liemestä mahtui. Parin päivän jälkeen vaihdoin loppuliemen mutta sittenkin oli suolaista ja keskeneräisen makuista. Nyt ostin kevytsuolattua pari sillillistä, silli per purkki, sipulit ja porkkanat oli aika ilmavasti.
.
Tynnyrisilliä vai mitä perinteistä rasvasilliä ei enää löytynyt, täytyy huomenna vielä käydä kuikuilemassa. Pieni kinkku täytyy kyttiä, ilman luuta muttei mikään silppukinkku. Porkkanalaatikkoa tulee kuulemma, saas nähdä mitä muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2921

LähetäLähetetty: 21.12.2015 03:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tullut tälle joululle kaurista. Yritetään siis hirvenpaistilla korvata tilanne. Savustimeen siis pari reilun kilon kokoista könttiä. 3 päivää marinaadissa ja sitten savustimeen - eihän siitä kauriin veroista voi tulla, mutta yritetään. Toinen pala kyllä näytti vahvasti "etupaistilta" mutta pilkotaan se sitten kastikkeeseen jos ei pehmene.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2005
Viestejä: 818
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 21.12.2015 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Latella on niinku identtinen kuva mein pöydältä. Tosin suutarinlohta täällä eli liemet kai taitaa olla suht samat, mutta silakkafile päätuotteena. Pari viikkoa sitten tehty erä oli kovin suunmyötästä ruisleivällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 16508

LähetäLähetetty: 21.12.2015 07:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarvis melkein tuota suutarinlohta taas tehdä. Vaimon isä oli jollain laskukaavalla kotoisin Turun saaristosta (vaikka anoppi välillä sanoi "!&%¤#"! savolainen"), vaimon kotona syötiin silakkaa enempi kuin tarpeen, ei kuulemma maistu enää, vähän sama kuin mulla tee varusmiespalveluksen jälkeen. Muikkua olen vähän kyttäillyt, jos joulukukon pyöräyttäisi muttei ole näkynyt, mutta tuota silakkafilettä tuntuu riittävän (kuka tekee ensimmäisen silakkakukon).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 21.12.2015 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä emännän duunien takia joulu on tänään. Minä olin vastuussa liha/kalapuolesta ja eilen illalla nakkasin aikuisen kauriin etulavan ja vasan takakinkun crock pottiin jäisenä, vettä sekaan sopivasti ja sitruunapippuria ja lihaliemikuutioo ja suolaa mausteeksi, 12h aikaa. Kastikkeen tein haudutusliemestä ja kermasta lisäämättä mausteita ja oli juur passeli soossi. Kalapuoli oli Osmosaalin tuoma savukirre sopivalla suolalla ja paistettua kirrefilettä. Kauris oli pehmoista ja maukasta ja lohetkin näky kelpaavan. Jos iltapalaksi santsikierros..
_________________
pillinaru@gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 21.12.2015 13:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keitän hirven kielen. Jotain kalaruokia paljo. Rosollia. Saa nähdä tuleeko kinkkua hankittua ollenkaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 16508

LähetäLähetetty: 21.12.2015 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkkuja katselin taas kaupalla, ei oikein vielä napannut, hyvännäköiset on turhan isoja, mitään silppurullaa viitsisi ostaa. Vaimokin kommentoi ettei kovin montaa päivää viitsisi kinkkua syödä, hyvääkään. Kai joku pala pitää ostaa, tytär oli ainakin sitä mieltä että possu on hyvää (A-luokan lihansyöjä).

Pari kourallista ostin silakkafileitä, pistin suolautumaan, täytyy suutarinlohta tehdä. Ja löytyi vielä rasvasilliä, pari ostin varastoon, tyypillisesti toinenkin erä silliä loppuu ennen aattoa, hyvä olla vähän jemmassa.

Syksyisiä suolasieniä taitaa olla vielä pakkasessa, täytyy niitä pistää tarjolle, jotain kankeaa kermaa täytyy vielä vissiin kaupasta ostaa. Vaimo on vääntänyt monta annosta saaristolaisleipää, täytyy tarkastaa että on aineksia pyhien yli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17581
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 21.12.2015 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suoraan savusaunasta, lämmin vielä....


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 21.12.2015 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää hyvältä.

Palviin menevät lihat on olleet suolautumassa pari päivää - jos sitä huomenna tai keskiviikkona alkaisi palvipömpeliä lämmittään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT - 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  Seuraava
Sivu 14 Yht. 24

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com