OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Merkel 961L tuplaluodikko drillinki
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16679
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 20.04.2015 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Millai tuo käy 100m ja 75m??? Enempi ristiin piiput??
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mpikkara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tam 2012
Viestejä: 2543
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 20.04.2015 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen mitä polvelta kokeilin n.60m:stä tuplalaukauksia, niin ihan samaan paikkaan osuivat. Tuplakivääriksi toimiva laite kyllä ja tarkkuus on hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1480

LähetäLähetetty: 05.05.2015 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No lisäilläänpä hiukan lisä tietoa tästä ketjun alkuperäisestä asemallista.

Eli sain aseen tammikuussa ja nyt on jokunen kuukausi aikaa kulunut ja hiukan olen päässyt lisää sinuiksi aseen kanssa. Omaan tuttuun tapaani olen kokeillut vähän kaikenlaista patruunaa aseessa ja näyttää että käyttö luodeiksi vakiintuu 9,7g kuulat. Perusteet ovat samat kuin aikaisemmin eli omaan makuun riittävät nopeudet sekä helppo ammuttavuus.
Latauksia kokeiltaessa olen huomannut ettei paineita kannata nostaa kovin ylös vaan sopivat käyttöpaineet kuikkalootan laskuopin mukaan on hiukan alle 4000bar (kaliiperin max paineet 4050bar). Hylsy ei anna vielä mitään painemerkkejä mutta sulun avaus alkaa jäykistymään ja käyttömukavuus laskee mikäli paineita nostaa tuonne 4000bar tai yli. Ja aivan varmasti kovemmat paineet rasittaa asetta myös tarpeettomasti. Kuitenkin noilla maltillisillakin paineilla käytännön nopeudet 550mm piipusta on noin 930m/s noilla 9,7g kuulilla. Tämä 30R kaliiperi kyllä kärsii lyhyestä piipusta mutta sille nyt ei voi mitään. No yksi majava tuli tuolla 9,7g luodilla ja vastaavasti peura 11,7g kuulalla saaliiksi niin käytännön kokemusta noistakin siis tuli.

Ainoa ongelma mikä juotetuilla piipuilla tuli ( johtuen tästä patruuna valinnasta) on se ettei piippujen keskinäinen käynti ole riittävä ja käytännössä piiput on pakko säätää uudelleen. Asiasta soitin Björkholmille ja kommentti oli ettei säätö ole iso asia. Riittävästi vain patruunoita mukaan ja ase kohti Molpea. Hinnasta ei uskaltanut sanoa varmaa mutta uskoi että säätö onnistuu ilman uusinta sinistystä ja silloin hinta pitäisi olla kohtuullinen. Se mitä kohtuullinen on en ole ihan varma mutta sain käsityksen että maksimissaan muutamasta satasesta puhutaan. Mikäli sinistys joudutaan uusimaan niin sitten hinta toki nousee sen työn verran mutta epäilys oli ettei uusinta sinistystä tarvita.
Merkelin tehtaalla sama säätö maksaisi 150euroa mutta aseen rahti hintojen vuoksi en näe sitä vaihtoehtoa järkeväksi.
Tämä on kyllä ongelma jos verrataan aseita joissa säädön voi tehdä itse. Mutta toisaalta säätö tarvitsee tehdä vain kerran ja sen jälkeen vain nauttia metsästyksestä. No ase lähtee tässä alkukesästä säädettäväksi ja katsotaan miten käy.

Haulipiippua hiukan aluksi mietin tuleeko sille mitään käyttöä ja tähän mennessä sille on ollut huomattavasti enemmän käyttöä kuin luodille eli hyvä niin. Fasaaneita tuli talvella ammuttua aika paljon ja yksi mäyräkin koki kohtalon. Haulipaukut tulee olemaan suurella todennäköisyydellä nopeaa terästä tai ehkä mahdollisesti jopa wolframia. Mutta lautaus hommat sillä puolella odottaa vielä aloittamista. Kiinteä puoli suppea on nimensä mukainen ja mitä ammuin kuvioita rotikan magnumeilla niin niillä patruunoilla varmaan 25m alkaa olemaan maksimi ampuma matka.
Haulikuvio oli kiikarin kanssa ammuttaessa lähes keskellä (ehkä hiukan alla) tuolla 20-25m matkalta.

Ja muuten aseesta on tullut jo näinkin lyhyellä ajalla yksi lempi aseista. Se on uskomattoman mukava kuljettaa mukana ja kulkee liikkuessa kuin ajatus joko kädessä tai olalla. Kova aselaukku menee uusiksi kun vanhaan lentopoksiin nuita mahtuisi kaksi missä on aikaisemmin kulkenut yksi kivääri mukana. Tämäkin on kyllä todella positiivinen asia. Ampuminen aseella on kyllä haasteellista ja vaatiikin kesän aikana paljon ratareissuja kiekkoradalle mutta mikäpä aseella on ampuessa kun haulipiippu on valmiina. Lyhyt ja kevyt ase vielä normaali kiväärin avotähtäimillä ei ole helpoin ammuttava mutta reenaamalla tilanne muuttuu. Perään voi olla että tulee 1-2cm lisää mittaa mutta muuten aika käteen sopiva ase on.

Ainoa asia mikä asetta käsissä pyöritellessä harmittaa (aika paljonkin) on se että miksi ihmeessä en hommannut asetta jo vuosia sitten. Nyt ei auta kuin odottaa syksyä että pääsee aseella kunnolla sikoja passittaan.... No jos nyt jotain valittaisin niin ejektorit olisi mukava mutta tähän hinnat alkaen malliin niitä ei saa rahallakaan. Ja toiset piiput kahdella hauliputkella ja yhdellä luodilla olisi myös mukava lisä. Mutta nekin ehdottomasti tällä samalla liipaisin systeemillä. Mutta sitäkään ei tähän malliin saa joten näillä on mentävä.

Vielä loppuun huomio kuinka helposti olen oppinut pelaan kahdella liipaisimella. Vielä ei ole tullut kertaakaan ammuttua väärällä piipulla vaikka pika tilanteitakin on usempia. Aivan varmasti sekin vielä tulee mutta koskaan en ole aikaisemmin pelannut aseilla missä on useampi liipaisin ja tuntuu ettei siitä tullut mitään ongelmaa vaikka niin pelkäsin. Ja liikaa ei jaksa hehkuttaa tuota merkelin neroutta tuosta että kaikki kolme piippua voi ampua kerralla. Siitä suunnaton plussa. Ei ole vaihtimia minkä kanssa sekoilla ja varmasti sika (peura) jahdissa varmasti on mukavaa kun saa kolmannenkin putken käyttöön. Vielä ei ole ollut tarvetta mutta eiköhän sekin koita. Suurella todennäköisyydellä jo ensimmäisessä sika tilanteessa jossa tulee enemmän kuin yksi potsi passiin. Sen verran hätäseen tuntuu ase suuntautuvan ja tyhjenevän että montaa sekuntia ei mene kun kaikki kolme putkea tyhjiä. No toivotaan että myös jotain olisi myös siten jäänyt...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com