OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kalaruokia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 08.04.2015 17:15    Viestin aihe: Kalaruokia Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä kun tuntuu olevan tosi paljon haukiruokien ystäviä, niin tässä yksi. Meillä lapset on ainakin tällä tavalla tehtynä syöneet hyvin, eilen jopa tuli pyyntö tehdä tälle päivää. Ei paljon kehtaa kaupasta hakea kalapuikkoja ja ranskalaisia, kun muutaman kerran näin on haukea tehnyt.

"Haukisipsit"

Nahatonta ruodotonta haukifilettä 1kg. Y-ruotoja ei tarvitse poistaa
Fileestä leikataan pääpuolesta alkaen ohuita siivuja, kuin suolakalaa leikkaisit. Y-ruodot katkeavat näin leikatessä sen verran pieniksi paloiksi, ettei niitä syödessä huomaa.

Pussiin vehnäjauhoja ja ruisjauhoja samalla suhteella ja ripaus suolaa. Kalasiivut pussiin,puhallus, pyöräytys ja ravistellaan. Muikut taitaa moni leivittää samaan tapaan.

Kuumalla paistinpannulla paistellaan. Rasvana öljy ja ripaus voita.

Siihen lisukkeita miten kukin haluaa. Meillä meni tänään itsetehdyilla lohkopotuilla.



Vielä kuva kuinka ohuita lastut ovat.



Viimeinen muokkaaja, kivineva pvm 08.04.2015 21:16, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 08.04.2015 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota täytyy joskus kokeilla Smile Nytkin on hauki jääkaapissa mutta siitä ei vielä tule lastuja kun on kalakeittoaineet jo valmiina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2301
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 08.04.2015 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo kun liotat vielä kermassa yön yli ennen leivitystä/paistoa ja painuu alas aina vaan paremmin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 08.04.2015 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kait se tarvi. Aina kerman kanssa pitää lotrata Very Happy Kalakeittoon kyllä passaa loraus kermaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 08.04.2015 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tai marinoit ennen paistoa ja leivitystä yön yli partajugurtissa mihin on hiukan puristettu sitruunaa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 08.04.2015 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Ei kait se tarvi. Aina kerman kanssa pitää lotrata Very Happy Kalakeittoon kyllä passaa loraus kermaa...


Minä laitan kalakeittoonkin useimmiten lorauksen kasviöljyä. Harvemmin kermaa. Kermakin maistuu vielä paremmalle kun sitä käyttää harvoin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2301
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 09.04.2015 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän se pakko ole, mutta on kyllä vähän erilainen taas silläkin tavalla. Näillä kalansyönti määrillä tarvii ainakin meilla keksiä vaihtelua Very Happy
Joskus menneisyydessä oli talvena parina nieriäkin jo kyllästymisasteella ja piti keksiä kaikenmoista nieriäpastasta lähtien.

Hauelle toimii aika hyvin marinointi yön tai parin yli öljypohjaisessa vapaavalintaisessa maustesotkussa. Nyt ois tarkotuksena tehdä näitä puolivalmisteeksi pakasteeseen ensin vakuumipussin pohjalla jäädyttäen ja sitten ilimat poijes.

Aamulla inventoin pakastimia, kun etin rouvalle hirvijauhista sulamaan ennen töihin lähtöä. Nyt on aika reilusti syöty ahvenfilettä ja pakastimessakin aika monta vakuumipussukkaa näytti olevan. Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35488

LähetäLähetetty: 09.04.2015 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota reseptiä pitää kokeilla,emännän sakki on kohtuukranttuja kalansyöjiä joten tuo taitaisi upota.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.04.2015 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauki on kala, hauki on kala Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 09.04.2015 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:
Eihän se pakko ole, mutta on kyllä vähän erilainen taas silläkin tavalla. Näillä kalansyönti määrillä tarvii ainakin meilla keksiä vaihtelua Very Happy
Joskus menneisyydessä oli talvena parina nieriäkin jo kyllästymisasteella ja piti keksiä kaikenmoista nieriäpastasta lähtien.

Hauelle toimii aika hyvin marinointi yön tai parin yli öljypohjaisessa vapaavalintaisessa maustesotkussa. Nyt ois tarkotuksena tehdä näitä puolivalmisteeksi pakasteeseen ensin vakuumipussin pohjalla jäädyttäen ja sitten ilimat poijes.

Aamulla inventoin pakastimia, kun etin rouvalle hirvijauhista sulamaan ennen töihin lähtöä. Nyt on aika reilusti syöty ahvenfilettä ja pakastimessakin aika monta vakuumipussukkaa näytti olevan. Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla.


Mulla ei vielä ole tuota ongelmaa ollut, että ehtii kyllästyä. Sen verran vähän isompaa ahventa tuppaa tulemaan. Joskus sitten saattaa reilumminkin tärähtää. Fileinä tulee paisteltua. Osa pakkaseen kokonaisena ja siitä sitten savupömpeliin savustumaan. Yksi parhaista kaloista savustettuna.

heiluri kirjoitti:
Tuota reseptiä pitää kokeilla,emännän sakki on kohtuukranttuja kalansyöjiä joten tuo taitaisi upota.


Ole sitten tarkkana tuon leikkuun kanssa, että menee oikein. Muuten ruodot saattavat jäädä pitkänlaiseksi. Nuin laitettuna on kyllä kelvannu kaikille ja miksei tuota marinointiakin voisi kokeilla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 09.04.2015 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:
Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla.

Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSO
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Lok 2008
Viestejä: 94
Paikkakunta: Porvoo

LähetäLähetetty: 10.04.2015 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minä ruukkaan ottaa nuo Y ja C ruodot pois, ikävästi pienetkin ruodon pätkät tuntuu hampaissa. Helppo homma kun asiaan paneutuu. Mulla on tuo kuva laminoituna kalanpuhdistuspaikalla.



_________________
Turha armoa on viivyttää!


Viimeinen muokkaaja, JSO pvm 10.04.2015 09:25, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2301
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 10.04.2015 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koavzur kirjoitti:
kolopesijä kirjoitti:
Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla.

Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin.


Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 10.04.2015 09:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSO kirjoitti:
Kyllä minä ruukkaan ottaa nuo Y ja C ruodot pois, ikävästi pienetkin ruodon pätkät tuntuu hampaissa. Helppo homma kun asiaan paneutuu.


Onhan hyvä kuva fileoinnista, kun tarkemmin katselin.

Jos haluaa, niin nykäisee pois. youtubissa myös hyviä videoita opiskeluun

kolopesijä kirjoitti:
Koavzur kirjoitti:
kolopesijä kirjoitti:
Oisko ahvenelle hyviä reseptejä? Joskus aikoinaan tehtiin ahvenpitsaa, niin sitä pitänee ainakin kokeilla.

Jauha fileet vaikka sauvasekoittimella tai myllyllä ja siitä sitten "jauhekala"kastike, kermaa ja mausteet maun mukaan, menee vaikka pastan kanssa. Kalaliemikuutionkin voi lisätä soosiin.


Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla.


Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kastikkeelta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 12.04.2015 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savuahven salaatti

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com