OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsäkauris
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 83, 84, 85  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1647
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 22.05.2014 07:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No itseasiassa Lähetä - nappia painettuani taisinkin kuulla äänen 'kosh' miinaan ajamisen merkiksi Laughing

Noi vahingot kytispyynnissä (varsinkin lumettomaan aikaan) ei liene ollenkaan harvinaisia. Jatkotoimiahan se aiheuttaa vain silloin jos ei ole luvat kunnossa peuralle tai ammutaan haulikolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1488

LähetäLähetetty: 22.05.2014 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuli taas keväinen pukki jahti tehtyä. Saaliina 4 pukkia mutta ei mitään ihme trofeita. Tultiin alueen pukkien ikä määrittelyssä kaverin kanssa siihen tulokseen että kaikki parhaat yksilöt saavat vielä yhden vuoden lisää kasvattaa sarviaan ja ensi vuonna katsotaan tilannetta uudestaa. No yksi sattuma vuosikas possu sattui myös mukaan niin varsin mukava reissu.

Aseena oli tällä kertaa uutukainen .25-284 ja siinä käytössä 100gr B-tippi hiukan päälle tonnin lähdöillä. Ja pakko sanoa että aika iso määrä on tullut aseita ja kaliipereja kokeiltua ja tämä ase jää nyt kauris jahtiin ykkös aseeksi. Ampuma matkat vaihteli kauriiden osalta hiukan vajaasta 100metristä ja 250metriin ja kaikki tippuivat paikoilleen. Lihahävikki ei eronnut yhtään muista normaaleista kaliipereista. Joten kuula, lataus ja ase on nyt aika kokeilun jälkeen valikoitunut juuri sellaiseksi kuin oma mielipide on parhaasta aseesta.

Ja mitä tulee tuohon kauris jahtiin niin kyllä kesäinen pukki jahti on yksi hienoimmista jahdeista mitä on olemassa. Ja mielestäni suomen kauris pukki jahti saa ihan vapaasti alkaa näin toukokuun puolessa välissä mutta pukki jahti saisi loppua jo sorsa aloituksen aikoihin. Eli jahti jatkuisi läpi kesän niin olisi oikeasti aikaa pillittää. Pukkeja ei vain ole mitään järkiä ampua enää syksymmällä kun sarvet alkaa tippuun ja naaraiden sekä vasojen osalta riittäsi vallan hyvin syksyllä karvan vaihdon aikaan jokunen viikko jotta niistä pystyttäisiin ampumaan ne oikeasti huonot yksilöt pois. Ja jos ollaan sillä mielellä jahdissa että jahti aikaa pitää rajoittaa ampuma määrien takia niin se nyt on suurinta tyhmyyttä mitä olla voi. Kyllä ampuma määrä pitää rajoittaa kantaan ei metsästys aikaan nähden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 22.05.2014 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se ku menis muidenki kaaliin tuo sarvettomien pukkien ampumatta jättäminen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12340

LähetäLähetetty: 23.05.2014 08:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

overkill kirjoitti:
Ja jos ollaan sillä mielellä jahdissa että jahti aikaa pitää rajoittaa ampuma määrien takia niin se nyt on suurinta tyhmyyttä mitä olla voi. Kyllä ampuma määrä pitää rajoittaa kantaan ei metsästys aikaan nähden.

Näinhän se tahtoo olla lähes joka riistalajlla Suomessa. Metästysajalla rajoitetaan metsästyspainetta. Toimii se toki niinkin, mutta fiksumpiakin, metsästäjäkuntaa palvelevia systeemejä olisi. Monissa muissa maissa yleisesti käytössäkin. Mutta meillä hallintoalamaiset saa sovittaa tekemisensä viranomaisten näkemysten mukaan, ei suinkaan toisinpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1647
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 23.05.2014 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Mutta meillä hallintoalamaiset saa sovittaa tekemisensä viranomaisten näkemysten mukaan, ei suinkaan toisinpäin.


Mutta se on se ihanan suomalainen ajatus että asiat ratkeaa vain viranomaisen ohjauksella, kielloilla tai määräyksillä. Järjen käyttö on kielletty.

Itse näkisin ihanteellisempana ratkaisuna sen että hallintoalamaisen liipaisinsormen jatkeessa tapahtuisi ajatustoimintaa, oppimista ja kehitystä Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 23.05.2014 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajatuksena hieno. Taisi olla Tauno V Mäki jo aikoinaan pohtimassa, että jos metsästäjät olisivat fiksuja, niin jokainen saisi sen metsonsa ampua milloin vaan, vaikka kevätsoitimelta. Mutta kun ei, osa ymmärtää, että kaikkea ei tarvitse ampua, mutta sitten on iso joukko jolle päätavoite metsästyksessä on mahdollisimman paljon saalista. Ehkäpä tämä pikkuhiljaa seurojen kautta muuttuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1488

LähetäLähetetty: 23.05.2014 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen mitä itse olen suomessa kauris jahdista huomannut niin aika pitkä matka meillä on siihen että saamme oikeasti hyvän kauris kannan suomeen. Vaikka perusteet siihen meillä olisi todella hyvät. Geenipohja tai trofeiden koko on hyvä ja pienellä työllä kanta saataisiin oikeasti todella mahtavaksi.

Ensinnäkin pukkien metsästys aika on ihan järjetön nykyisellä metsästys ajoilla. Käytännössä jahti keskittyy aikaan jolloin pukit on jo pudottaneet sarvensa. Ja mielestäni kauriilla erityisesti trofee on aika iso osa saaliista koska lihan vähäisyyden takia kauriin ampuminen on hiukan kaukaa haettua vaikkakin liha on todella maukasta. Ja kuitenkin hyvilläkin alueilla ampuma määrät jäävät aika maltillisiksi joten ei siitä riitä jaettavaksi kovin suurelle metsästäjä määrälle.

Mitä itsellä on kokemuksia suomen kauris jahdista on se että etelä suomessa missä on peuroja on kauris aika lainsuojattomassa tilassa. Monen seuran alueella olen kuullut niitä ammuttavan kohtuu villisti ihan vain oman tunnon mukaan. Kauris kuitenkin erittäin reviiri tietoisena eläimenä on kohtuu helppo saatava jos jahti painottuu vain ruokinnalle ampumiseen ja talveen. Yhtä tiettyä yksilöä voi käytännössä jahdata niin kauan että se on nurin jos vain niin haluaa.

Pohjoisempana taas lähes poikkeuksetta yleinen mielipide kauriin osalta on, ettei se kuulu suomen luontoon vaan on tulokas ja häiritsee vain hirvijahtia niin henki pois tavattaessa. Ja jos ei ammuta niin pakkanen tappaa viimeistään…. No onko kumma jos kanta ei kasva tai voi hyvin.

Olen aika monesta metsästyksen liittyvästä tavasta ja säännöksestä aika vahvasti eri mieltä nykyiseen toiminta malliin. Meidän metsästäjien olisi oikeasti ymmärrettävä että kuinka hyvät mahdollisuudet suomessa olisi jos riista kantaa alettaisiin hoitamaan järkevästi. Ei tämä villin lännen homma vain toimi johan tuo on nähty. Lähes poikkeuksetta joka riista lajin kohdalla on jotain mitä pitäisi muuttaa aika radikaalistikin jotta homma olisi kestävällä ja järkevällä pohjalla. Tuntuu vain että kateus, järjettömät tavat sekä uskomukset on niin vahvoja että mitään ei voida ajatella muutettavaksi. Jos ei muuta niin rajoitetaan vaan kaikkea mikä itseä ei kiinnosta tai muuten vain ettei kukaan muu vain saisi mitään mistä itse ei pääse hyötymään. Nyt olisi aika vetää pää pois pensaasta ja alkaa miettimään että elämää on omankin perunamaan ympärillä ja ottaa mallia toimivista ratkaisuista. Maksimaalisen saaliin tavoittelu henkilö kohtaisella tasolla ei ole vain tätä päivää kun potista on niin monta ottajaa. Jokaisen olisi ymmärrettävä puhaltaa yhteen hiileen ja saada tilanne paremmaksi niin silloin kaikilla olisi hauskaa. Tuntuu vain että täällä ei minkään riista kannan kanssa ole muuta vaihtoehtoa kuin ampua kaikki tai rauhoittaa kokonaan.

No tulipas taas aika vuodatus mutta jotenkin vain tyhjää mielen kun välillä käy jahdissa alueille missä homma hoidetaan paremmin. Ja kun palaa takaisin kotiin ja alkaa katseleen ympärille ja miettimään kuinka vähällä työllä oikeasti täälläkin tilanne olisi eri jos vain asioita hoidettaisiin hiukan eri tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalmo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2006
Viestejä: 1647
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 23.05.2014 11:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

overkill kirjoitti:
Ensinnäkin pukkien metsästys aika on ihan järjetön nykyisellä metsästys ajoilla. Käytännössä jahti keskittyy aikaan jolloin pukit on jo pudottaneet sarvensa. Ja mielestäni kauriilla erityisesti trofee on aika iso osa saaliista koska lihan vähäisyyden takia kauriin ampuminen on hiukan kaukaa haettua vaikkakin liha on todella maukasta.


Olen täysin samaa mieltä asiasta. Tosin tunnistan myös sen realiteetin että suomalainen metsästys on liha- eikä trofeevetoista. Siinä kohtaa lihan vähäisellä määrällä ei ole mitään väliä, liha on itseisarvo. Ja jos enemmistö porukasta on tätä mieltä, olkoon asia sitten niin. Tämä pätee myös kaurista isompiin sorkkaeläimiin.

Elän toivossa että hirviseurueen keski-ikää 20v nuorempana eläisin niin pitkään että ehtisin nähdä asian muuttuvan. Ja tiedoksi kaikille joiden nimimerkissä on sanoihin 'vanha' tai 'hidas' viittaavia sanoja, edellinen ei ollut ikärasismia. Rasismi nimittäin perustuu ennakkoluuloihin, edellä mainittu sen sijaan on fakta. Ilman minkään sortin hymiöitä. Piste.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 23.05.2014 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jää kyllä nyt tuo pukkijahti tältä vuodelta väliin, kun ei oikein ole viileää tilaa missä riiputella mahdollista saalista eikähän tuonne nyt ole niin hinku lähteä munat vaahdossa tetsailemaan. Jos säästelisi omalta kohdalta ja kokeilisi sitten syksyllä hiivintäjahtina peltojen laidoilta.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 23.05.2014 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

overkill kirjoitti:
Ja mielestäni kauriilla erityisesti trofee on aika iso osa saaliista koska lihan vähäisyyden takia kauriin ampuminen on hiukan kaukaa haettua vaikkakin liha on todella maukasta.


Todellakin juuri näin!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 23.05.2014 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kauriissa on niin vähän lihaa, että sitä ei kannattaisi sen takia ampua, niin entäs sitten jänis? En väheksy tällä sarvien arvoakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1488

LähetäLähetetty: 23.05.2014 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rinnastaisin kauriin sekä metson monelle metsästäjälle samalle tasolle eli on alueita joista kummankin saaja on paljon kiinnostuneempi saamaan trofeen eläimestä eli suurin osa saaliin saannin nautinnosta tulee itse riista yksilön saannista ei niinkään liha saaliista.
Jänis hiukan on minusta taas eri tilanteessa koska yleensä niitä on metsästys alueella huomattavasti enemmän jolloin yhden yksilön tunnepohjainen arvo todennäköisesti millään ole samalla tasolla kuin esimerkiksi juuri kauris pukin tai sen metson ampujan. Toki kaikkia pitää arvostaa siitä ei ole kysymys ja on tieteankin alueita joissa metso ei ehkä ole se oikea vartailu kohde sen yleisyyden vuoksi mutta näin yleistäen.
Ja ei nyt aleta vääntään kättä jäniksen arvostuksesta ja itsekkin useamman ajokoiran omistaneena arvostan jänis jahtia todella suuresti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 23.05.2014 15:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei aleta. Hyvät perustelut ylitapolta. Jokainen arvostaa eri asioita, joten pitää muistaa, että ei ole yhtä oikeaa totuutta. Kaurista en ole ikinä ampunut, metsojakaan ei kovin monta ole reppuun joutunut. Mutta kumpaakin arvostan korkealle, samoin kaikkea muutakin riistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kickeq
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2011
Viestejä: 36
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 01.06.2014 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli ensimmäisen kerran käytyä pukkia kyttäämässä tänä vuonna, ja n. klo 6 saavuin paikalle, ja noin 30min istuttuani ehdin jo pessimistinä (realistina) tyytyä katselemaan kyyhkysten ruokinta hetkeä, kun havaitsin oikealla ruskean hahmon, joka paljastui vieläpä kaurispukiksi. Etäisyyttä oli noin 100m, ja varovaisesti astellen kaveri asteli keskemmäs peltoa samalla syöden ja vilkuillen minua. Kun kylki asettui sopivasti ampumahollille, lähti 8x57is Lapuan softpoint matkaan ja kuperkeikan jälkeen pukki makasi pellolla klo 6.40.

http://aijaa.com/nXVYeC
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sinkkari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Huh 2013
Viestejä: 90
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 02.06.2014 11:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen klo 22.30 veti tämä yksilö viimeiset hengenvetonsa

Kevätpukki
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 83, 84, 85  Seuraava
Sivu 13 Yht. 85

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com