Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
MarkuSV Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Jou 2012 Viestejä: 88
|
Lähetetty: 10.04.2014 22:33 Viestin aihe: Vinkkejä tarvitaan teeren valmistukseen. |
|
|
Eli case olisi tämä.
Meinasin kokkailla nyt vkl viimeiset viime syksyiset teeren rintafileet, mutta matkalla on tullut ongelma. Viime kerran jälkeen on talouteen syntynyt pienokainen, jolla on maitoallergia. Vaimo on siis täysin maidottomalla dietillä.
Nyt pitäisikin siis paistella fileet ja keksiä maukas kastike + lisukkeet ilman maitotuotteita.
Jos jollain olisi vinkkejä tai reseptejä ko. tilanteeseen, niin olisin kovasti paljon kiitollinen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 10.04.2014 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Ihan "perinteisen" kermasoosin- tai perunan makuista saa helposti. Kaupasta löytyy monenmoista korvaavaa maidotonta tuotetta, jonka maku ei edes poikkea sanottavasti "ehdasta kermasta". Kysy kaupan tätiltä, mistä löytyy.
Toinen vaihtoehto on tummat kastikkeet; ryytiä saa punkusta, madeirasta, sherystä, rommista yms vain mielikuvitus on rajana.
Itse olen ollut maidottomalla useamman vuoden kun todettiin maitoproteiiniyliherkkyys. Maitotuoteiden poisjättäminen ei ole rajoittanut elämää/ ruokavaliota juurikaan. Loppupelissä siinä kermassa ei ole kuin se rasva joka tuo makua... Se on helppo korvata öljyillä, yrteillä, mausteilla ja suolalla.
Kerman tuoma sakeutuminen on helppo korvata erimoisilla tärkkelyksillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1684
|
Lähetetty: 10.04.2014 23:45 Viestin aihe: Re: Vinkkejä tarvitaan teeren valmistukseen. |
|
|
MarkuSV kirjoitti: | Meinasin kokkailla nyt vkl viimeiset viime syksyiset teeren rintafileet |
paisto pannulla, kevyt pyöräytys öljyssä ennen paistoa. paiston jälkeen suola + pippuri pintaan ja folioon lepäämään hetkeksi.
Helpot lisukkeet lohkoperunoista(rosamunda) tai uunijuureksista ja valkosipulimajoneesista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 11.04.2014 08:40 Viestin aihe: Re: Vinkkejä tarvitaan teeren valmistukseen. |
|
|
terva kirjoitti: | MarkuSV kirjoitti: | Meinasin kokkailla nyt vkl viimeiset viime syksyiset teeren rintafileet |
paisto pannulla, kevyt pyöräytys öljyssä ennen paistoa. paiston jälkeen suola + pippuri pintaan ja folioon lepäämään hetkeksi.
Helpot lisukkeet lohkoperunoista(rosamunda) tai uunijuureksista ja valkosipulimajoneesista. |
Juurikin näin ja jos perunat ei maistu, niin lisukkeeksi kannattaa kokeilla risottoa tai vielä mieluummin ohrattoa, vaikka suppilovahveroilla terästettynä.
Ohratosta kun tekee hieman löysän, ei tarvi tehdä edes kastiketta!
Ja on hyvää! _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olba84 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 1700 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Lähetetty: 11.04.2014 13:30 Viestin aihe: |
|
|
Ite tempasin viimesen teeren pakkasesta käristykseksi. Tänään viimoset setit napaan.
Ja olen huono ihminen koska jatkoin käristystä pekonilla.
Mausteina suola, pippuri, pilkottu chili ja vettä missä ripaus lihaliemikuutiota.
No sanotte mitä sanotte kyllä minulle muusin kera uppoaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kumali Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2012 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 23.04.2014 09:56 Viestin aihe: |
|
|
tervan ohjeiden mukaan fileet pannulla ruskeiksi pinnasta, suolat ja pippurit ja sisälämpötila uunissa 55 asteeseen (100C uuni). Käyttäisin itse punaviinikastiketta tai demi-glacea kaupasta pohjana (saa sellaisissa 1-2dl pahvipurkeissa) ja siihen loraus jotain tujumpaa, madeiraa, sherryä, portviiniä, konjakkia tms. Helppoa, nopeaa ja ei tippaakaan maitoa.
Itse en käristykseksi noin hyvää lihaa laittaisi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
poikamehto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Mar 2006 Viestejä: 2234 Paikkakunta: Koillismaa
|
Lähetetty: 27.04.2014 20:29 Viestin aihe: |
|
|
kumali kirjoitti: | tervan ohjeiden mukaan fileet pannulla ruskeiksi pinnasta, suolat ja pippurit ja sisälämpötila uunissa 55 asteeseen (100C uuni). Käyttäisin itse punaviinikastiketta tai demi-glacea kaupasta pohjana (saa sellaisissa 1-2dl pahvipurkeissa) ja siihen loraus jotain tujumpaa, madeiraa, sherryä, portviiniä, konjakkia tms. Helppoa, nopeaa ja ei tippaakaan maitoa.
Itse en käristykseksi noin hyvää lihaa laittaisi! |
kokkeilimpa koppelon fileillä tuota että käytin uunissa pannun jäläkeen. tuo 55 astetta on omasta mielestä liian vähän. jatkossa en tuota uunia sotke kuvioihin vaan teen niinku ennenki että pannulla ja siitä folioon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|