Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16812
|
Lähetetty: 31.10.2013 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | 9.3x622 kirjoitti: | Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington? |
Ei kokemusta, mutta jaathan sitten kokeiltuasi tietosi meille?
Wellarilla "tai Wellaria" saa ihan hyvää ruokaa aikaiseksi kypsästäkin, ja vaikkapa kermassa pidempään hautuneestakin. Kunhan ei taikinaan litimärkänä kääri, vaan kermasta soosin keittelee. Saattaisi pupelle toimia paremmin?
Itseasiassa vaikka makkarasta, kuten Eestiläiset tekevät "Winerpirukaat". |
No, teen hirvestä ja jussista, niin voi vertailla. Noita kuvia kun ruuista katsoo täällä, niin olen semmoinen kaurapuuro kokki pelkästään. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 16154
|
Lähetetty: 31.10.2013 21:54 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | Itseasiassa vaikka makkarasta, kuten Eestiläiset tekevät "Winerpirukaat" | Ai se on makkara, mä olen aina ajatellut että se on kokin sormi. Vähän sellainen kaurapuurokokin rooli taitaa mullakin olla (sitä tulee kyllä harjoiteltua), lapset kyllä kehuu riistaruokiakin, tai ainakin sanoo että ruoka on parempaa kun koulussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 31.10.2013 23:09 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington? Tuli vaan mieleen, kun kolmen jäniksen ulko- ja sisäfileet on jemmassa. Pitää ainakin kokeilla hirvestä. |
Kokeile rohkeasti vaan, ihan varmasti toimii jänikselläkin  _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 31.10.2013 23:11 Viestin aihe: |
|
|
Twist kirjoitti: | Kaarle Martel kirjoitti: |
Taikinoitu riistafilee (Beef Wellington)
Kokkiopintojen yhteydessä teimme suomalaisemman version kuuluisasta Beef Wellingtonista. Tällä klassisella menetelmällä syntyy keskeltä punertava, mutta rapean taikinakuoren peittämä filee. Taikinoitu riistafilee on yksinkertainen valmistaa, mutta lopputulos on juhlava ja erittäin herkullinen. Taikinakuoreksi käy kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis voitaikina tai teet helposti itse rahkavoitaikinan.
Ohjeet löytyvät täältä:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/10/taikinoitu-riistafilee-beef-wellington.html |
Meidän perheen yksi ehdottomista suosikeista! Mutta itse lisään tuonne pihvin ja taikinakuoren väliin vielä suppilovahvero tai kanttarellisörsseliä (sieniä, sipulia ja esim. kanttarellituorejuustoa tai smetanaa). Tuohon itsetehdyt lohkoperunat ja uunijuurekset lisukkeeksi, joskus vielä itsetehty punaviinikastikekin ja Avot! (ps. Kastiketta puoltaa sekin että ruokajuomapuolikin on perusteltua... ) |
Joo, klassikkoversioon kuullu ns. duxelles, eli vaikka näin:
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
pari oksaa tuoretta timjamia
500 g tuoreita lampaankääpiä tai herkkutatteja
½ dl portviiniä
1-2 tl tryffeliöljyä
1-2 rkl persiljaa _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 03.11.2013 12:22 Viestin aihe: |
|
|
Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16812
|
Lähetetty: 03.11.2013 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Vasanmaksaa voissa paistettuna meetiumiksi...luulisin, puolukkaa perunamuussia ja juomana vettä. Nyt on ähky. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9608
|
Lähetetty: 03.11.2013 17:27 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää. |
Ötäkän kuin ötäkän pumppu on hyvää.
Täysin aliarvostettua tavaraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 03.11.2013 17:57 Viestin aihe: |
|
|
Wikke kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: | Perjantaina syötiin saunomisen sivussa samana päivänä ammutun hirvilehmän sydäntä, suolaliemessä keitettyä ja oli kyllä yllättävän hyvää. |
Ötäkän kuin ötäkän pumppu on hyvää.
Täysin aliarvostettua tavaraa. |
Samaa mieltä. Oon ruvennu keräämään linnuiltakin sydämet talteen. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 03.11.2013 20:02 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: |
Hirven portteripaisti
Hirvenpaistista saa helposti hyvää sunnuntairuokaa tai juhlavampaa tarjottavaa vieraille. Portterille tunnusomainen paahdettujen maltaiden aromi sopii hyvin yhteen metsäisten makujen kanssa. Riistapaisti soveltuu tarjottavaksi kylmänä tai lämpimänä. Kypsyysasteenkin voit valita mieltymystesi mukaisesti mediumista ylikypsään.
|
Portterpaistia tuli tehtyä perjantaina kanssa. Tosin portterin tilalle saksalaista savuolutta. Hyvää tulee kyllä, ohje oli hyvin pitkälti samankaltainen, tosin pistin myös sipulia ja pari porkkanaa liemeen ja kastikkeeseen lisäsin pikkaisen kermaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 03.11.2013 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Minä teen tuon myös tummiin oluisiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 03.11.2013 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | Kaarle Martel kirjoitti: |
Hirven portteripaisti
Hirvenpaistista saa helposti hyvää sunnuntairuokaa tai juhlavampaa tarjottavaa vieraille. Portterille tunnusomainen paahdettujen maltaiden aromi sopii hyvin yhteen metsäisten makujen kanssa. Riistapaisti soveltuu tarjottavaksi kylmänä tai lämpimänä. Kypsyysasteenkin voit valita mieltymystesi mukaisesti mediumista ylikypsään.
|
Portterpaistia tuli tehtyä perjantaina kanssa. Tosin portterin tilalle saksalaista savuolutta. Hyvää tulee kyllä, ohje oli hyvin pitkälti samankaltainen, tosin pistin myös sipulia ja pari porkkanaa liemeen ja kastikkeeseen lisäsin pikkaisen kermaa... |
Varmasti makoisaa savuoluellakin höystettynä, eikä sipulit ja kermat ole kai koskaan mitään pilannutkaan  _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
topintam Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2007 Viestejä: 335 Paikkakunta: Pudis
|
Lähetetty: 03.11.2013 23:41 Viestin aihe: |
|
|
Eilen oli jäniksen etuselkä-selkäfilee pötkylät pannulla voissa 3-4 min pyöräytettynä.(suola+mustapippuri)
Siinoon pikaruokaa mitä pitää saada välittömästi kun jänikseltä saa turkin pois.
Sitten tänään jäniskäristys,, pieniin suikaleihin koko otus ja kuuman voi käräytyksen jälkeen parin tunnin haudutus.(voi, sipuli, pippurisekotus ja olut nesteeksi)
Tulipa perkkele mureaa,,oli ittellekki yllätys kun nyt vasta alottelen näitä ruokajuttuja. Liekö viikon riiputus osunut nappiin vai mikä ? Ei varmasti onnistu uudestaan. Lapsillekkin maistui vaikka meinasi pupun kohtalo säälittää. _________________ -itseäni olen kiittänyt ja kiitosta on riittänyt- |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 04.11.2013 13:23 Viestin aihe: |
|
|
Mulla oli vkl vuorossa lintuja tällä kertaa. Paistoin sorsan ja riekonrintaa pannulla, tosi lyhyesti ja käännellen kaikki pinnat kiinni. Sitä ennen toki pidin suolaliuoksessa puolikkaan päivän. Sitten rinnat lautaselle folion alle ja uuniin mietoon lämpötilaan. Sen aikaa pidin, että selkeästi vielä punertava sisältä ja ulos. Hetkeksi vetäytymään vielä.
Aiemmin päräytettiin metsäsienikeitto ja porkkanapalsternakkapyree/-sose. Vieläpä vaimo salaatin väsäsi. Siitä eikun ensin keitto naamariin, sitten pyreetä, rintoja ja salaattia. Pientä suolaa kaipasi vielä pintaan rinnat. Jälkiruuaksi kaveri teki pannacotan, toimiva setti oli! Tuli kokeiltua myös Tasmanialaista Pinot Noiria, Ninth Islandia. Toimi vähintään kohtuullisesti tuon aterian kanssa... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|