OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riista-sushi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ardennie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2010
Viestejä: 1894

LähetäLähetetty: 26.05.2013 22:57    Viestin aihe: Riista-sushi Vastaa lainaamalla viestiä

Karskilta erämieheltä on turha odottaa kukkakimppua tai toisinaan edes viinapulloa hänen saapuessaan visiitille. Lienten ja rehujen virkaa hänellä toimittavat pikemmin itse pyydetty järvikala tai riista.

Tämän aasinsillan jälkeen on helppo päätyä japanilaisten sushirullien valmistukseen raakaa kalaa tai vhanneksia käyttäen. Mutta miksi ei yritetä jotain vielä muuta, joka istuisi suomalaiseen metsästyskulttuuriin?

Sushirullien raaka-aineena on perinteisesti käytetty raakaa kalaa tai vihanneksia, mutta oletteko koskaan testanneet raakaa lihaa?

Hirveä, riekon tai teeren lihaa? Hyvin riiputettuina, tietty, mutta ilman kypsennystä / haudustusta uunissa tai liedellä? Villisikaa tai karhua ei tietty uskalla edes ehdottaa (trikiini -vaara?)

Japanilaisen sushin ystävänä tekisi mieleni laajentaa niihin käytettyjä raaka-aineita myös suomalaiseeen riistaan ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 26.05.2013 23:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sushin mallissa en ole syönyt mutta raakaa hirven sisäfilettä suolalla,pippurilla ja sipulilla maustettuna on tullut syötyä.
Voisi toimia kyllä sushissa.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
micke b
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Elo 2004
Viestejä: 255
Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi

LähetäLähetetty: 29.05.2013 22:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite marinoin kerran teriyaki- soosissa peuran paistia äärimmäisen ohueksi leikattuina siivuina, mulla toimi, perheellä ei. Jostain syystä jäi. Itsellä hyvät muistot, pitäisi kokeilla joskus pelkällä suolalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 29.05.2013 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvestä tehtyä carpacciota tulee tehtyä aina joskus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12426

LähetäLähetetty: 31.05.2013 20:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkystäkin on tullut carpacciota joskus tehtyä. Erittäin hyvää, asiaankuuluvasti jäisenä ohueksi siivutettuna ja oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 31.05.2013 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meneeköhän nyt ihan katekoriaan.

Tuolla inarin järvellä tai nyt yleensä lapissa - siellä me on ruukattu vasta pyydetty taimen tai harri pistää evääksi samantien. Siitä fileet ja ohkaiset siivut ruisleivän päälle, pikkaisen suolaa ja sitruunapippuria päälle ja oluet kyytipojiksi niin siinä se on suomalainen sushi ja elossa ollaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuuhailija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Lok 2011
Viestejä: 114
Paikkakunta: P-Satakunta

LähetäLähetetty: 31.05.2013 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli mieleen riimihärkä.. Onko kukaan kokeillut tehdä esim hirven tai peuran lihasta vastaavalla reseptillä? Ei siis välttämättä mene #sushi-nimekkeen" alle, mutta olisi kuitenkin lämmöllä kypsentämätöntä..
_________________
Ensi kerralla sitten..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 31.05.2013 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riimihärkä on periaatteessa hyvin lähellä carpacciota, mutta siinä suola vaikuttaa kauemmin ja se on vähän sellaista puolittain graavattua lihaa. Tehty on ja hyvää on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kuuhailija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Lok 2011
Viestejä: 114
Paikkakunta: P-Satakunta

LähetäLähetetty: 31.05.2013 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs ero noilla muuten oli? Oliko siten, että riimihärkä suolataan/maustetaan kokonaisena ja leikataan sitten, mutta carpaccio leikataan ensin ja maustetaan sitten?
_________________
Ensi kerralla sitten..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 31.05.2013 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, ja tuo riimihärkä on pinnastaan jo suolaantunutta, eli suolan kypsyttämää, eli siinä on sellainen kypsä reunus ja sisältä raakaa.

Ero on loppujen lopuksi pieni, riimihärkä maustetaan eri tavalla kuin carpaccio ja siitä tulee se suurin ero.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 31.05.2013 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Henkilökohtaisesti pidän todella paljon raa'asta lihasta jos lihan laatu on hyvää. Kauris on mielestäni parasta näihin hommiin ja esim. tartar-pihvi on paras kauriin paistista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 01.06.2013 06:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nakkaa pari teeren täkkää pussiin ja kaks ruokalusikallista karkeita suoloja perään ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Sitte tietysti pakkaseen ja kohmeisena leikkaa ohuita viipaleita leivän päälle niin hyvää on.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12426

LähetäLähetetty: 01.06.2013 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkähän lie tuo suolan kypsyttävä vaikutus? Kuivattaahan se lihaa ja soluja siellä, että rakenne/tekstuuri aavistuksen muuttuu. Mutta kypsyttääkö? Kypsymisessä on mielestäni kyse lihaskudosten ja siellä proteiinien denaturoitumisesta ja sitä suola ei kyllä tee. Lämmittämällä ja esim sitruunamehulla nähdään aivan erilainen reaktio vaikkapa lohisiivun pinnalla, mutta mielestäni graavi (ja riimi) on ihan rehellisesti raakaa. Joku eläinfysiologiaa tunteva voisi kommentoida tieteelliseltä kannalta, sillä aina silloin tällöin tästä asiasta tulee väännettyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com