Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 19.12.2011 10:11 Viestin aihe: |
|
|
launtaina taas palvasin naudan sydämmiä ja laitoin kaappiin mukaan hirven maksaa ja tuleehan siitäkin tosi hyvää. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 19.12.2011 22:52 Viestin aihe: |
|
|
jaa sulla ei rajotu palvausharrastus paisteihin. Arvostan!
Mulla ei ole tullut palvattua mitään aikoihin kun höyrähdin noihin kylmäsavuhommiin. On ne vaan niin hyviä, linnuntäkät, porot ynnämuut kylmäsavuna.
Alkaa olla kohta koko mökki niin leppätervassa että arvaakohan tuohon tulia laittaakkaan. No eiköhän sitä tulipalonkin uhalla jouluksi tule sikaa palvattua. Poron lihoista meinasin laittaa mukaan lavan luineen vai kannattakohan niitä hyviä käristyslihoja pilata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 20.12.2011 11:21 Viestin aihe: |
|
|
kuivasuolattua ja lämminsavustettua peuran ja kauriin sydäntä tässä muutamana ehtoona veistellyt laitilalaisen kukon kaveriksi. Loput menevät varmaan torstaina kun villisikaa ja peuraa palvataan jouluksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 21.12.2011 23:02 Viestin aihe: |
|
|
Lohifileet kylmäsavukaapissa ja "päivystys" päällä. Mikäs tässä valmiissa maailmassa virvoitusjuomia nautiskellen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 30.04.2012 07:13 Viestin aihe: |
|
|
niinpä alkoi vapunvietto klo 5,45 lampaan etu ja takakoivet palviuuniin. ja kaveriksi noin viis kiloo naudan paistilihoja noin kilon paloina. onko kokeneemmilla tuttua toi lampaan palvaus riittääköhän tämä päivä että ovat valmiita. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
TailsTheFox Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Jou 2011 Viestejä: 40 Paikkakunta: Eura
|
Lähetetty: 06.05.2012 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Parempaa tulloo kun ite tekkee ilma mitää nykyaja hömpötystäh _________________ ~Valmistumassa kokiksi Rauman WinNovassa~ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dvddvd Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Huh 2009 Viestejä: 115
|
Lähetetty: 20.06.2012 23:22 Viestin aihe: lohen suolaus |
|
|
kylmäsavu kyseessä,miettinyt suolausta nesteessä. Pulskemmissa kaloissa tahtoo sulautua epätasaisesti. 2 vrk olen pitänyt. Pienemmät yön yli. Mikä olisi prosentti jos tekisi suolaliemen.onko tietoo miten palvausliikkeet suolaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 30.12.2012 02:16 Viestin aihe: |
|
|
Sattumalta jostain eksyin katteleen savustus videoita ja löysin videon tuosta motonetin savunkehittimiestä. Tuota vois periaatteessa käyttää kylmä ja kuuma savustukseen...
http://www.youtube.com/watch?v=T7j11-buJ8E |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16768
|
Lähetetty: 30.12.2012 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Katsele tämän vuoden Erä lehtiä, kun minulla on kutina, että tuo värkki taisi olla evässä testissä. On jotain tuttua tuossa systeemissä. En vaan kuolemaksenikaan muista varmaksi. Voin etsiä vaikka itsekin tuota, kun menen kirjastoon. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 30.12.2012 12:08 Viestin aihe: |
|
|
Eikai tuolla palvata pysty. Itellä se on ollut kylmäsavun teossa savusammon apuna. Huonoja puolia, puru pitää olla hienoa sahajauhoa ja se tuohon tarkoitettu on aika kallista. Normaalisti toimiessaan tuottaa savua monta tuntia. Joskus tosin saattaa sammua tai onpa kerran köynyt niin että koko satsi oli palanut liekillä kerralla pois. Vähän ikävä homma kylmäsavupöntön sisällä kun yhtäkkiä lämmöt pomppaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 16.05.2013 11:30 Viestin aihe: |
|
|
Aloitin ketjun näköjään 9.6.2011, ja nyt jo alkaa olemaan valmista .
Tuolloin tein kaapin sivuseinä elementit, ja viime kesänä muurasin grilliin etuseinän. Nyt sitten otin niskasta kiinni itseäni ja nappasin laatikon valmiiksi.
Ekat savut otettu, hyvin tuntuu toimivan.
Nyt pitää lähteä hakemaan savustettavaa, josko jo illalla saisi syötävääkin. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6925
|
Lähetetty: 16.05.2013 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Joko muka maitovasaa saa tähän aikaan?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.05.2013 15:50 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä mie tuossa aukon reunalla olen jokailta käynyt kyttäämässä, mutta ei näy vielä.
Joutuu kaupasta hakemaan.
Lupasin pojille pitää tulevana lauantaina harjakaiset.
Sanokaapa enempi tehneet, mikä olisi vaikeimmin pilattava ja kohtuu nopeasti (10-12h) valmistuva lihatuote savustettavaksi.
Markettien valikoimasta pitäisi löytyä, erikoisliikkeitä ei ole eikä aikaa kysellä kyliltä. Ja järjelliseen hintaan.
Kaverille soitin jolla on lampaita, mutta kauppaehto "vapaasti puuhun sidottuna" on liian hidas tähän aikatauluun.
Ja se on jäänyt vielä epäselväksi, että oletteko lihaakin savustaneet kuoritulla lepällä vai kelpaako pilke kuorineen?
Meinaan aika homma miun makuun kuoria kassaralla vuorokaudenkin savustamisen puut? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
teve Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2007 Viestejä: 140
|
Lähetetty: 22.05.2013 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Porsaan niskaa.
Minulla Leppä kuorineen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|