Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.12.2012 21:26 Viestin aihe: |
|
|
Kinkku on paistettu ja "vähän" maisteltu (kinkkua).
Kohtuullisessa kaaressa vaikuttais olevan valmistelut, ainakin omalla osa-alueella. Askelmerkit tuntuu ainakin kohtuu selviltä. Emännällä taitaa olla vielä jotain "kunnianhimoisia" ruokasettejä huomenna työnalla.
Saunakin tuli pestyä ja varmuudenvuoksi haettua sittarista lisää olutta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.12.2012 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Ensin paksuimmat suolat suihkun alla pois ja sitten vielä pariks tunniks likoomaan niin kylmään veteen kuin kraanasta tulee:
Eiköhän noista jonkinlaisen perunalooran saa väännettyä; allas on kuvasuuntaan mitattuna ihan täyskokoinen 40cm!?
5 litran kattila on meinaan täynnänsä noista!!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.12.2012 23:00 Viestin aihe: |
|
|
Nyt ritilällä "kuivumassa", anturi keskikohdilla möykkyä ja Vilperi on tyytyväinen mittarin anturin tarjoamaan lukemaan; saa nousta vaikka 15 ennen uuniinlaittoa!!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 24.12.2012 00:02 Viestin aihe: |
|
|
Kinkku ja poronlapa tuli eilen jo palvattua. Tänään iltasella mätihyytelön ja poronmaksapateen kun sai tehtyä niin omalta osalta alkaa olla siinä kokkailut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 00:54 Viestin aihe: |
|
|
Tais osua allekirjoittaneelle kiinteämpi kinkku kuin viime vuonna; lähtöpainot melkein samat 3,7 kiloa ja viimevuotinen uuniin mennessään 3,2 ja tänvuotinen 3,5.
Tässä juuri uuniin lähdössä:
Potuillekin pitää alkaa tarjoamaan lämpöä:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 24.12.2012 01:04 Viestin aihe: |
|
|
Olet näemmä "tamperelaistunu" siellä kangasalalla: "kyl mar mää tänä ehtoona sen kinkun sinne uuniin laitan". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 01:27 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä tää on jo yli 15 vuoden traditio, että Vilperi aattoyönä hiljalleen noita eväitä rusnaa joulupöytään ja kun saa homman mieleiseen vaiheeseensa, niin häippäsee makkarin puolelle, paiskaa oven kiinni ja sanoo tuolle paremmalle puoliskolle; "mua et sitten herätä vaikka mökki palais!!" _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 04:17 Viestin aihe: |
|
|
Jatketaanpa tuohon edelliseen pikkasen!!
Mää komensin vuorostaan emännyksen makkarin puolelle, että saan työrauhan!!
Nyt on mulla taas aikaa vähän päivittää tätäkin osiota:
Perunalodju on hyvää vauhtia imeltymässä, kinkun lämpö viimevilkaisulla reilut 60 astetta, maissikuorrutus hienonnettu valmiiksi, tiskit tiskattu sen mukaan kun on tullutkin.
Hyvin muuten pysyy ravinnon syrjässä kiinni; tuo parempi puolisko keittiön kiellon takia haki pizzan syömisiksi, (söi tosin itte suurimman osan. )mutta en mä voi valittaa; tässä kun näitä eväitä valmistelee, niin aina maun tarkistuksen yhteydessä tulee naposteltua "välistä" ja nälän tunnetta ei vattassa ole.
Jonkunlainen kuutamokin ulkona näyttäis olevan:
Lanttukin on jo kuutioituna kiehumassa pienessä vedessä ja sen vaatima mausteseos on tehty taas ihan perinteisesti, mitä nyt parit emännyksen kaupasta joskus ostamat lautaselle jääneet piparit murskasin korppujauhojen sekaan.
Ps. Kuvat näyttävät keltaisilta kun en viitti salamaa käyttää; kyllä todellisuus on paljon valoisampi ja väritkin ihan oikeat.
Jotain mulla oli vielä mielessä, mutta ny näyttäis siltä, että lantut alkaa oleen valmiina muussaukseen, mutta jatketaan kunhan ehtii.......... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 07:57 Viestin aihe: |
|
|
Nyt sitten ihan asiaa kun takki on hiljalleen tyhjä; kuvakavalkaadi ja lyhkäset selostukset vaan niiden yhteydessä:
Lanttukin kaikkine tilbehööreineen muussattu ja lopuks viimevuonna hyväksiosoittautunut lisäys; parit lusikalliset syksyllä tehtyä omppuhilloa sekaan:
Neljän pintaan koiruuden käyttäminen pihalla täyteen lumisateeseen ja kohtuutuuleenkin silläaikaa kun lodjut vielä "tekeentyivät" :
Vuokien voitelua ja mössöjä päälle:
Ensteks pahvilodjuun etteivät jäädy; ulkona n.8 pykälää hallaa:
Vällyjä runsaasti niskaan ja samalla tuli ikuistettua lumen määrän kasvu:
Tässä vaiheessa kinkunkin sisälämpötila oli parahultaisesti sopiva:
Rätti hitoille ja kuorrutusta perään:
Aikansa kun se taas uunissa muhi, niin mulle kelpas:
Vielä siirto lautaselle kun paikat oli muuten jo saatettu kuntoon:
Folio kevyesti niskaan ja nyt emännys herätessään pääsee nääpäsemään vähän makujaisia kinkun nurkasta!! :
Hiukan kuuden jälkeen vielä foto partsilta kun Vilperin joulukuusikin on saanut kunnon koristeet niskaansa! :
Ja ny se on kaikkien kilttien kokkien nukkumaanmenoaika ja selostuksia voi vähän jatkaa iltapäivästä.
Laatikkojen viimeistely ja paistaminen on enää jäljellä ja ne saa muhia sillävälin kun allekirjouttanut käy joulusaunassa.
Jossain vaiheessa jotakin................ _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 24.12.2012 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Mistähän tuo neilikoiden tökkiminen kinkkuun on mahtanut tulla. Meinaan, jos tuommoisen vahingossa suuhunsa tunkee, niin makukokemus ei ole mitenkään kovin mieltäylentävä.
Emäntä rupesi siinä jo hyvissä ajoin ennen joulua puhumaan, että liki joka lehdessä ja "paremman väen ruokakirjoissa" on noita munatotiohjeita.
Sanoin, että annas nyt sitten joku ohje tänne. Aika rapsakalta vaikuttaa noi ohjeet ja ihan ei tunnut määrät mätsäävän reseptiin .
No, tuli nyt ensimmäisen kerran moistakin tekaistua ulkovarastoon tekeytymään, jos ei muuten saa kolesteroolia kaakkoon...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 13:04 Viestin aihe: |
|
|
Pientä päivitystä harmeista huolimatta, mutta siitä on viitteitä toisaalla.
Tuossa syy, että miksi mä tykkään näppäimiä näpytellä; nk. kirjoitusteksti on todellakin vähemmän kaunista, mutta kun aattelin nukkumaan pääseväni, niin kirjoitin paremmalle puoliskolle tekstiä.
Homma kuseskeli allensa tuon "Hortonin taudin" takia, mutta ei se huumoria poistanut.
Lodjut nostettu sisälle lämpeemään uunia vartoessaan; pakkasta 9 astetta ulkona:
"Vilperin joulukuusikin" sai todella komeet koristeet ja lisää tulee taivaan täydeltä:
Yleiskuvaa kelistä:
Ps. Aamuyön ja tähän aikaan mennessä tullut toistakymmentä senttiä höttölunta voimakkaahkon tuulen säestyksellä ja lisää tulee!! .
Uunivaiheessa ehkä lisää ellei joku erehdy jotain kysymään................. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 24.12.2012 14:48 Viestin aihe: |
|
|
Olo on kuin Obelixilla (ja rupin muoto myös). Tanakoita villisikasiivuja Koffin portterilla alashuuhdottuina. Näillä naposteluilla jaksaa odottaa varsinaista ruokailua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.12.2012 18:02 Viestin aihe: |
|
|
Finaali lähestyy :
Tässä nyt aivan loppupäästä parit fotot:
Pienet koristeet päälle ja uuniin:
Ja sitten muhimaan:
Kyllä kaunein "kuusenkoriste" on luonto ite!!! :
Loppuhan on sitä ruskeaa paljon moitittua mössöä, joten eiköhän tämä ollut tässä!??
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.11.2013 21:38 Viestin aihe: |
|
|
Joko muidenkin emäntien yöpöydille on alkanut ilmestymään noita joulunajan tuunaus- ja reseptilehtiä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
Lähetetty: 16.11.2013 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Joko muidenkin emäntien yöpöydille on alkanut ilmestymään noita joulunajan tuunaus- ja reseptilehtiä... |
Onhan niitä kait ollu kauan. Tänään olin ekan kerran DJ:nä, kun haluttiin You tubelta Joulu lauluja.
Sitä on tullu vanhaks, kun 10 vuotta sitten tässä tilanteessa olisi antanut moraalisaarnan joulun kaupallisuudesta, eikä siihen halpaan tule mennä. _________________ http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s
http://aijaa.com/CZV65q |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|