Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 27.11.2012 14:15 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | Heh, Tuon kruunun suojaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana Noh, se opettaa. Ite en kyl lähtis ekana tekee kaverille trofeeta, varsinkin jos kyseessä olisi jotenkin spesiaali trofee (tuossa kyseessä melkoisen tavallinen trofee, joita jokaiselle jahtaajalle osuu elämässä useampi eteen). Sen verran helposti ekalla kerralla tulee jotain mokattua... |
Toi pää oli sellaisessa astiassa josta tiesin sen määränpään joten kysyin että voinko ottaa sen ja yrittää tehdä siitä trofeen. Jotenkin onnistuin trofeenteossa ja aattelin etten itte viitti pitää, vein jahtipäälikölle joka toimitti sen sitten ampujalle. Parempi seinällä kuin siellä minne oli matkalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8743 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 27.11.2012 15:27 Viestin aihe: |
|
|
No sitten se oli ihan oikea kohde harjoitteluun. Eikä sillä, ihan hyvin tuo onnistu minusta. Ens kerral hieman pienempi taustalevy, sarvien asennus levylle niin et ne on suorassa, ja kruunun kunnollinen suojaus niin alkaa olla priimalaatua. Lisäksi omasta mielestä tulisi sahauslinjan olla sellainen, että luuta jää enemmän (silmänympärysluut jää kokonaan ehjäksi), mut tämä on täysin mielipide...
Ite ku tein ekaa trofeetani (hirvi) niin sarvet tuli padan reunojen yli enkä tajunnu niitä suojata Niinpä sinne katosi kauniin vaaleat piikinkärjet ku oli liekki ajoittain hieman kova padan alla ja mustutti sarvet. Harmittaa vieläkin... Mut tästäkin oppi: Hirvet tulee ampua niin nuorina, että niiden pää mahtuu sarvineen padan sisäpuolelle eikä sarvenkärjet siten joudu tekemisiin liekkien kanssa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nettijussi Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 5435 Paikkakunta: Muinais Suomi
|
Lähetetty: 27.11.2012 19:07 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | . Mut tästäkin oppi: Hirvet tulee ampua niin nuorina, että niiden pää mahtuu sarvineen padan sisäpuolelle eikä sarvenkärjet siten joudu tekemisiin liekkien kanssa... |
Oppi ja oppi.
Sanoisin, kun kerrankin lähtee pataostoksille, pitää varata senverran rahnaa mukaan, että pystyy ostamaan riittävän suuren.
Kuhan menet seuraavan kerran PataMarkettiin, osta semmonen pata että mahtuu keittämään hirven koko etupään kerralla, ettei sarvet roiku reunan ylitte. (paa puol säkkiä hernettä ja suolattu siankylki joukkoon, saat samalla vaivalla rokkaa lopputalven tarpsisiin )
Nettijussi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhakari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Tou 2010 Viestejä: 10
|
Lähetetty: 28.11.2012 18:39 Viestin aihe: |
|
|
No niin hubertus tahnalla valkasua kahteen kertaan ei mitään vaikutusta, eilen ostin apteekista 200ml 30 pros.vetyberoksidia. Talouspaperia ja kelmua ympärille ja kunnon kostutus 24h ja hyvä tuli. Varmaan kallon keittämisellä iso vaikutus rasvan poistoon, mutta vetyberoksidi toimii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 28.11.2012 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Kallon pintaan nousee ajanmittaan rasvaa sieltä luun sisältä. Millään konstilla sitä tuskin onnistuu kerralla poistamaan. Rasvaläikkiä voi pyyhkiä asetoniin dipatulla rätillä. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 28.11.2012 22:42 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa vain keitellä pitkään. Rasvahan irtoaa vaikka vesi ei kiehuisikaan.
Tuollaisessa +70 C vedessäkin rasvaa nousee veden pinnalle ihan kummasti. Jossain jamassa alkaa sitten kallon luusaumat irtoilemaan... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpiukko Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Syy 2004 Viestejä: 128
|
Lähetetty: 30.11.2012 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Keitin veteen vähän astianpesu ainetta sekaan.Sillä saa rasvaa pois luusta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ma88708 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 03 Mar 2012 Viestejä: 16 Paikkakunta: Loppi
|
Lähetetty: 25.12.2012 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Mulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla tuollaisen sarvitrofeen laittoa itekseni ja vetyperoksidilla tein valkasun. Aika hyvin sillä lähti tuo ikävän näköinen "märkyys". Tosin ihan kommelluksitta ei vasta-alkajalta homma käynyt.
Tältä näyttää ennen vetyperoksidikäsittelyä
Uploaded with ImageShack.us
Talouspaperia, kostutus vetyperoksidilla ja elmukelmua päälle
Sitten se jännä hetki....ei prkle....käskikö joku blondata sarveakin...
Uploaded with ImageShack.us
Tältä sitten näyhttää lopputulema. Sarvet piti lakata kun muutoin tuon blondatun sarven petsit ajan saatossa varmaan liukenisivat pois. Annoin sitten tuon trofeen kaverille joka ampui tuon peuran. Nyt olis samaa luokkaa oleva sarvipää hakusessa ja tuollainen ois tarkoitus päätyä allekirjoittaneen seinälle.
Uploaded with ImageShack.us |
Ekassa kuvassa näkyvä rasvaisuus johtuu liiasta keittämisestä. Sarven tyven valkaisu johtui siitä, että olet laittanut folion alle talouspaperia, joka on johtanut kallon puolelta aineen sinne sarvien puolelle. Pelkkä folio olisi siis riittänyt tyviruusukkeisiin. Itse pidän foliota tyviruusukkeissa jo keittämisen aikana. Ihan hyvää jälkeä olet saanut ekalla kertaa...kyllä se tuosta lähtee menemään. Sarvet on vaan sellaiset, että olisi pukin pitänyt antaa kasvaa 3 vuotta ainakin. _________________ -Pukki on tarkka- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 26.12.2012 07:22 Viestin aihe: |
|
|
kokeilkaapa höyrypainepesuria jos on mahdollista kallon puhdistuksessa, tein hirvenkallosta itselleni noin kymmenen vuotta sitten eikä ole noussut rasvoja eikä ole tarvinnut valkaisua. suojavaatteet,suojalasit päälle on vaan sen verta sotkusta touhua koneen mukaan veden sai 120*, mutta tiedäppä tuota _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|