OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Osso bucco

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 26.01.2012 22:47    Viestin aihe: Osso bucco Vastaa lainaamalla viestiä

Sahailin poron etupotkat kiekoiksi ja tarkotus olisi kokeilla osso buccoa. Onko vinkkejä antaa? Ilmeisesti idea on hauduttaa kiekkoja niin että luuydin hajoaa maustamaan ja mureuttaamaan lihaa padassa? Onko viini liemessä välttämätön vai meneekö perus pata tyyliin sipuleilla, pippureilla ja muilla mausteilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäneläin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2006
Viestejä: 224

LähetäLähetetty: 26.01.2012 23:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eihän tässä elämässä oo välttämätöntä ku...

Mutta todella hyvä ruokalaji, laitoit viiniä tai et.Ruokalaji ei välttämättä ole osso bucco, mutta hyvää tulee...Yllättävää oli, että pari viikkoa vakuumissa raakakypsytetyt potkat olivat aivan mureita 1,5h jälkeen. Ja sitte 4 kiekkoa kahdelle henkilölle on liian vähän.Aivan liian vähän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2012 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä tein viimeksi tämän ohjeen mukaan. Paitsi että maustoin lihat ennen jauhottamista, korvasin tuoreet yrtit Provencale-seoksella ja haudutin neljä tuntia - aluksi kohtalaisella lämmöllä, lopuksi satasessa. Käytin puolimakeaa valkoviiniä. Tuli kyllä aivan loistavaa taas! Muu perhe ei oikein pidä luuytimestä niin minähän ne joudun sitten sieltä lusikoimaan... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 27.01.2012 09:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Käytin puolimakeaa valkoviiniä.


Ei kai s@@tana valkkaria tumman lihan kanssa... Taitaa olla aika kerrata mitenkä noiden alkoholien kanssa läträtään:
"Punaviini lihan kanssa, valkoviini kalan kanssa. Kaljaa myöskin paljaaltansa, väkeviä ajan kanssa. " (Gösta Sundqvist @ Koe-eläinpuisto joskus 90-luvulla) Wink

Ite valmistan ossu buccon eka ruskistamalla potkakiekot (onnistuu myös jäisistä) ja sitte pataa poriseen muutamaksi tunniksi suolan, pippurin, sipulin ja laakerinlehtien kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 27.01.2012 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing

Itseasiassa valkoviini tekeytyy uunissa erittäin hyvin punaiselle lihalle sopivaksi. Jos vertaan vaikkapa puutarhurin ankkaa - jossa siis on punaviiniliemi - ja tätä osso buccoa, voin todeta pitäväni valkkariliemestä huomattavasti enemmän.

Kokeilkaapa punaisen lihan kanssa ruokajuomana kuohuviiniä. Voi hyvän tähen että on hyvää. Viinin tulee toki olla laadukasta. Itse pidän Carringtonin 2009:stä ehkä eniten. Puolikuiva Mummikin (!) on toki hyvää. Joka tietää mitä tekee, juo ja syö mitä haluaa ja jättää säännöt Göstalle (rauha hänen sielulleen) ja muille tietämättömille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saattaapi se pieni makeus olla ratkaiseva juttu. Pehmittää makua kummasti. Jotku läträä hunajaa, itse olen kokassut siirappiakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eekä unoheta viherpippuria.
_________________
Mogens Trolle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35428

LähetäLähetetty: 27.01.2012 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minäkin olen ihastunut viiniin ruuanlaitossa,myös valkkariin vaikken niitä juokkaan,kyllä muuten kannataa kokeilla.
Pieni tippa makeaa antaa myöskin potkua liharuualle.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 27.01.2012 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jees valkkaria(kuivaa) piti töitten jälkeen hakea liemeksi. Leivitin suolatut ja pippuroidut lihat vehnäjauhoissa ja ruskistin padassa. Lihat pois, molemmat sipulit ja kaltatut tomaatit ja yksi iso porkkana kuullottumaan. Viini ja lihat takas perään, kaksi tuntia uunissa 150C , välissä kääännellen, ja voi jessus että voi olla potkalihatkin suussasulavia. Mausteina oli mustapippuri, valkopippuri ,laakerinlehdet ja tuore tinjami.
Maku on tietenkin tommosessa varsin täyteläinen mutta itte jalostaisin tuota vähän terävämpään suuntaan. Taitaa mennä pohkeetkin ossopuccoon.

Nii ja tulee nopeammin kypsää kun peittää vain puoliksi liemeen ja kääntää välillä. Penskat pyysi lisää ja emäännällekkin kelpaisi joten ei huono laji.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 28.01.2012 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Potkasta saa muutakin...

Potkapataa...

Sitten suosittelen tutustumaan seuraavaan reseptiin...

Selaa kohtaan: OSSO BUCCOA JA GREMOLATAA

Muista tehdä myös tuo Gremolata, kruunaa kokonaisuuden! Itse tein kylkeen vielä lisäkkeeksi ohraa jonka keitinliemeen hulautin kolmanneksen porolientä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 28.01.2012 22:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri noin se näkyy menevän, ei suuria eroja kenelläkään. Joko loikkakin on jättänyt kermat pois turhaan tasoittamassa makua? Tuo gremolata se varmasti olis se juttu jolla läpitunkeva makujen kylläisyys saisi sen terävyyden jota itte oisin kaivannut. Tosin nyt eileset jämät lämmityksenä toimi eilistäkin paremmin vaikka aika konservatiivisesti oli mausteita pilaamassa ruokaa.
Toinen juttu on tuo fondi mitä tässäkin oli. Ymmärrän että lihaliemi on kaiken perusta mutta että juuri ruokalajiin joka itse melkein vastaa lihaliemen keittämistä, törsätään kallista fondia.. ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 29.01.2012 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sampa kirjoitti:
Joko loikkakin on jättänyt kermat pois turhaan tasoittamassa makua?


Ei sitä aina jaksa samalla reseptillä vääntää. Välillä on kermaa ja välillä ei -variaatioita on monia...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 30.01.2012 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Potkalihojen herkullisuuden olen oppinut enkä enää niistä jauhelihaa väännä. Haudutusideaa jatkoin ja viikonvaihteessa mätkäisin jonkun rinta- ja kuvelihariekaleista koostuvan jauhettavaksi tarkoitetun satsin uuniin. Reseptejä en jaksa lukea ja ruuanlaitto muodostuu joskus seikkailuksi. Sivuainekset oli vähissä, sipulia ja valko-sellaista ynnä joku patajuurespussukan loppu löytyi. Normaali mausteiden jälkeen löräytin jalokahvia makeuttamaan. Sitten tökkäsi silmään hyllystä Juniorin hankkima UncleBens hapanimelä kastikepurkki ja eiku sekaan sekin. Yön yli haudutin ja punkun ynnä ohraton kera muusalle herkun tarjoilin. Lupasi tulla toistekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jetset
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 31.01.2012 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harvemin tulee tällättyä mitään riistaruokia ilman katajanmarjaa....
_________________
Laavulla nukkuu parhaiten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 01.02.2012 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jetset kirjoitti:
Harvemin tulee tällättyä mitään riistaruokia ilman katajanmarjaa....


Kuuluu sarjaan "sika-nautakin muuttuu riistaksi"... Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com