Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M.Jussila Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Mar 2004 Viestejä: 110 Paikkakunta: Simo
|
Lähetetty: 06.04.2005 20:18 Viestin aihe: Variksia ja Lokkeja ravinnoksi? |
|
|
Löytyykö täältä foorumilta ketään niin yllytyshullua joka olisi syönyt kyseisten lintujen lihaa? Jos on niin taputukset sille. Niin monistahan vanhoista suomalaisista ruokakirjoista löytyy reseptejä juuri variksille.
Lokkihan on tunnetusti norjalaisten herkkua. Varmaankin useaa heppua ällöttäisi edes ajatuskin näitten syömisestä vai ällöttääkö?
Ottakaa kantaa tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Jos sellaisia jotka ovat maistaneet näitten lintujen lihaa on tällä foorumilla kertokoot kokemuksistaan. Kertokaa oksettaako teitä vai kiinnostaako? Tai jollette keksi mitään muuta haukkukaa vaikka koko aiheen kirjoittaja lyttyyn!!
Älkää peljätkö kirjoittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 06.04.2005 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Ei taida mulle maistua, mutta olen kuullut juttua jonkun variksia ruuaksi laittaneen. Ja vielä kehui hyvän makuiseksi, mutta elämä on _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 06.04.2005 22:11 Viestin aihe: Varista .. |
|
|
Varista valmistettiin muutama vuosi sitten FST:n ohjelmassa ruuaksi. Toimittajat kehuivat makua ja se herätti hiukan hilpeyttä. Kokkina taisi olla Bertel Lindvik Vaasasta. Lokin munia syötiin vielä -60 luvulla saaristossa ja ei ne nyt ihan kauhean makuisia olleet. Salmonellariskin vuoksi on hyvä keittää ne ihan koviksi. Maku on suunnilleen sama kun koskelon munissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1298 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2005 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Ei meitä surulla ruokita sanoi puliukko kun naurulokkia paistoi. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 07.04.2005 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Anoppi söi harakkaa pääsiäisen aikaan... _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Spede ***
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 2681
|
Lähetetty: 07.04.2005 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Anoppi söi harakkaa pääsiäisen aikaan... |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RaDeK69 Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2004 Viestejä: 1256 Paikkakunta: Jyväskylän lähellä
|
Lähetetty: 07.04.2005 16:32 Viestin aihe: |
|
|
Soppiihan tuota aina kokkeilla... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
musuli Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 401 Paikkakunta: keski-suomi
|
Lähetetty: 07.04.2005 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Varista olen laittanut useamminkin. Maistuu siinä missä kaikki muutkin tummalihaiset (maa)riistalinnut. Jotakuta saattaa tietysti kuvottaa, jos kokki menee kertomaan etukäteen, että soppa ei olekaan tehty riekosta. Kaatopaikkavarikset kannattanee jättää tautivaaran takia syömäti. ehdottaisin, että varisten syöminen leviäisi laajemmalti meidän metästelijöiden keskuuteen. Turha heittää hyvää lihaa tunkioon ja toisaalta saisimme tuosta ehkä jonkun sortin goodwilliä ja arvostusta näiltä ecoviheriäisiltä - oltaisiin vähän kuin ne eettisistä syistä roskiksista ruokansa hakevat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 07.04.2005 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Silloin uutena (tuossa 1960 v tienoilla) oli meillä poikosilla tapana keväällä tehdä "ulkoiluretkiä" rannoille,metsiin ja vainioille. Tapana oli kiivetä räksän, variksen ja harakanpesille (kelpasi ne vesilinnunpesätkin).
Ei muuta kuin munat lippalakkiin, lakki hampaisiin ja puusta alas.
Ja eikun tulille, vettä kattilaan ja munat keittoon. Ja keiteltiin vissiin varttitunti varmuuden vuoksi. Eihän löysä muna ole tosimiehen asia....
Siihen aikaan ei pahasti muuta evästä mukana ollutkaan kuin ruisleipää, suolaa, voinokare, maitoa, piimää tai mehua "patenttikorkki"-tahi vaarinkaljapullossa.
Mahdollisesti retkellä saadut kalat kiikutettiin sitten äitimuorille, joka ihmetteli, "ettei nuilla mulijakkeilla ies näläkö oo, vaikkon koko päivän metissä ryöjänneet".
Kyllähän kuusi koskelonmunaa rippikoulupojaltakin "näläkää tammejaa..." _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
cava
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 6 Paikkakunta: Espoo
|
Lähetetty: 30.04.2005 23:05 Viestin aihe: |
|
|
Joskus kesällä 70 luvulla isäukko vei kaksi huntterin alkua mökille viikoksi, jätti rahaa muutaman senaikaisen kympin ja palassi takaisin ahjon ääreen. Meillä munakarvat kasvoi jo sen verran, että kaljaa teki mieli ja niinpä ostettin kyläkaupasta koko rahalla karjalaa.
Mutta asiaan lokki on hyvää, liha vaaleaa ja kypsyy helposti, luut vähän isot. Haahkan munat ( voi,voi) hiukan maultaan voimakkaita, mutta kyllä niitä nälkään syö. Silkkiuikku ei onnistunut, oli sitkeää...
Niin se kului kesäviikko joskus 70-luvulla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M.S
Liittynyt: 11 Syy 2005 Viestejä: 5 Paikkakunta: Kaukana korvessa
|
Lähetetty: 11.09.2005 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Onkos kukaan syönyt minkkiä, supia ym. tuholaisia
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
M.S
Liittynyt: 11 Syy 2005 Viestejä: 5 Paikkakunta: Kaukana korvessa
|
Lähetetty: 11.09.2005 20:28 Viestin aihe: |
|
|
::: |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietu
Liittynyt: 15 Lok 2004 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 09.01.2006 12:27 Viestin aihe: |
|
|
on tullut joskus maistettua lokkia keitettynä, eikä maku mikään ihan kamala ollut... Rintaliha maistui hieman kalalle, mutta koivet olivat hyviä ja liha niissä vaalea. "Räkättirastaita" on tullut syötyä enemmänkin, niissä on tosi hyvä liha tosin sitä on aikas vähän.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 10.01.2006 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Jahtikausi alkaa elokuussa rastailla. 6-10 kpl täkkälihaa nuotiolla tikussa ja vähän suolaa päälle, a vot. Jotkut kehuvat myös nuoren variksen lihaa mainioksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Louhi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2005 Viestejä: 193
|
Lähetetty: 11.01.2006 16:55 Viestin aihe: |
|
|
no johan onkin mielenkiintoista.ihmisen mielikuvitus on rajaton mitä ruuan hankkimiseen ja valmistukseen tulee.rastaat hmh... eikö ne oo sisuskaluiltaan =suolistoltaan aika eläväisiä siis matosia.kissat ainakin saavat itsensä loisia täyteen vaan tietty nehän ei saalistaan liiemmin kypsentele.tuleehan ne raaasta kalastakin tietty. muistelen,että metsästelevä nuoriso on kyyhkyläisistä sanonut myös,että olipa harvinaisen matonen tipu.että miten lie, ootteko joutaneet tutkailemaan syömienne lintujen suoliston tilaa,vai onko ollu kiire päästä maistelemaan rastasta á la tikunnokka?mitäs muita etnoruokia sitä täältä suloisesta Suomenmaasta löytyy,laittakaahan menyyt uusiksi,tiiä vaikka joku kotikokki innostuisi kokeilemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|