OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Weihrauch HW 30 S - hupia koko perheelle

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 646
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 22.03.2011 17:37    Viestin aihe: Weihrauch HW 30 S - hupia koko perheelle Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä ketju perinteiseen sarjaan "ostin tällaisen, onhan hyvä". Vaimo ja viisivuotias pitäisi opettaa ampumaan ja miltei heräteostoksena (nettikehujen siivittämänä) tuli tehtyä kaupat Weihrauch'sta. Tavoitteena oli koko perheen plinkkeri, jolla tykkäisi itsekin napsutella. Olen ilma-aseiden kanssa melko noviisi, pelannut lähinnä kiinalaisten ja yhden Gamo CFX:n kanssa ja kaikki lisätietous aseesta on tervetullutta.

Ase saapuu lähipäivinä, joten mitä luoteja kannattaisi varata kokeiluihin? Millaista tarkkuutta olisi lupa odottaa aseeseen sopivilla luodeilla? Onko uuden ilmakon käyttöönotossa jotain niksejä? Millaiseen huoltoon ja elinkaareen on syytä varautua?

Kyseessä on siis tällainen pikkuinen jousipeli:


http://www.pyramydair.com/p/beeman-HW30-air-rifle.shtml

Automaattinen varmistin
Säädettävä Rekord-laukaisukoneisto
Etutähtäimeen kuusi erilaista jyvää
Takatähtäimessä mikrometrisäädöt ja neljä erilaista hahloa
Kaliiperi .177 (4,5 mm)
Lähtönopeus 175 m/s
Kiikarikisko
Kuminen perälevy
Pituus 98,5 cm
Paino 2,5 kg


Viimeinen muokkaaja, EAn pvm 30.03.2011 22:45, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 22.03.2011 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lienee ihan kiva ostos tuohon käyttötarkoitukseen. Olen hieman itsekin arvellut tuota laitetta samaan käyttöön.

Noilla tehoilla lattakärkiset luoditkin (esimerkiksi RWS tai Geco) luultavasti toimivat ihan hyvin 10 - 15 metrin matkoille. Pidemmälle matkalle kannattaa ehkä etsiä vaikka JSB Exact Express -luoteja. Saattavat toimia pyöreäkärkisinä paremmin jos matkaa on enempi. Gamon luodeista en viitsi sanoa mitään - mene ja tiedä vaikka olisivat laatua parantaneet.

Käyttöönotto: usein väitetään, että siinä kun Dianat toimitetaan tehtaalta aivan kuivina, Weihrauchit ovat sitten ylirasvattuja. Jos pyssy dieselöi (=savuttaa ja paukkuu) kovasti sanotaanko ensimmäisten sadan laukauksen jälkeenkin, kannattaa harkita operaatiota HW 30S pura ja kokoa ja ylimääräisten rasvojen poistamista, erityisesti männän etupuolelta.

Ei siinä kai muuta kuin ampuilua vain. Kerro, miltä tuo tuntuu, kunhan saat pelin näppeihisi. Tarkkuutta pitäisi kyllä dieselöinnin loputtua olla, jos ei nyt aivan maanantaikappale sattunut käsiin - Weihrauch on kyllä ilmakoissa laatumerkki. Jos sitä ei suurin piirtein tahallaan särje ja tiivisteen/jousen vaihtaa tarvittaessa, kyllä sillä poikasi saattaa oman lapsensa opettaa ampumaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 646
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 22.03.2011 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos! Normi-Exacteja löytyykin, mutta taitavat olla tähän turhan painavia. Dieselöinnistä oli jäänyt sellainen mielikuva, että tekee selvää tiivisteistä. Ymmärsinkö siis oikein, että tästä ei kuitenkaan isompaa haittaa ole?

B-1:llä on yritetty perheen noviisien ampujanuraa availla, mutta eihän tuolla vakiokuntoisena opi edes kunnon laukaisua. Vaatisi aika lailla eforttia saada siitä tarkoitukseen sopiva, ehkä ei edes onnistuisi. Laadukkaan ruutiaseenkaan ostaminen ei ole koskaan kaduttanut, tuskin siis tämänkään. Mukava kuulla, että iloa hankinnasta on ehkä pitkäänkin.

Laitan raporttia, kun olen päässyt asetta kokeilemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lutkuttaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 1261
Paikkakunta: suunta 040

LähetäLähetetty: 22.03.2011 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minullakin on tämmönen jemmassa odottelemassa, että ampujat kasvaa isommiksi. Ellei sitten tule itse otettua varaslähtöä. Vaikka B3 onkin loistovehje ja niitä saa luokkaa kymmenen tämmösen hinnalla, niin niissä on kokemattomien käsissä omat riskinsä. B3:lla Geco ja H&N Sport ovat toimineet ihan kohtuullisesti 25 metriinkin. Nuo ovat ehkä halvimmat suht laadukkaat mitä tulee mieleen. Gecoja saattaa löytää noin 3 euroon ja H&N Sportteja noin 4 euroon 500 kpl.

Jollain sivulla törmäsin johonkin HW30/Beeman R7 perushuoltojuttuun ja siinä oli muistaaksen jotain mainintaa rungon ja virtysvivuston välisestä kulumisesta/karheudesta/kiillottamisesta/tms.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 23.03.2011 03:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itseltä löytyy. Gamo ei toiminut ollenkaan, joku RWS Hobby ja kumppanit olivat OK 10 metriin saakka, pidemmälle homma lähti aika käsistä. Tietysti pikku purkkia ja muutakin ampuu hupimielessä kumoon melkein millä tahansa luodilla.

Oma peli on Saksa-versio, joten ase on varsin heikkotehoinen ja kohtuullisen oteherkkä. Piippuaika kun on varsin pitkä. JSB Exactia (elikkä Fx:n Extremeä) tullut ammuttua kokoluokassa 4.52. Toimii ihan ok, jonnekin 25 metriin saakka. Ase ei ollut myöskään mitenkään erityisen rasvassa jos muistan oikein. Liipasin on melkolailla parasta mitä jousiaseissa rahalla saa. Kevensin sitä muistaakseni kaksi kierrosta ruuvista, pelaa hyvin.

Omalla kropalle ase on vähän pieni, ainakin alkuperäiset avotähtäimet saisivat olla vähän ylempänä. Aseen mukana tule vaihdettavia etujyviä pari erilaista.

Erälle.netin syövereistä kaivelin seuraavaa:

Lainaus:
Weihrauch HW 30S, diopteri, JSB Exact 4.52, ulkona 25m (3*10 laukausta)

Kasat 21 mm, 20 mm, 16 mm. K.a 19 mm.

Ammuttu diopterin kanssa maassa istuen ilman muita ulkoisia tukia (hiekkapussit ym.). Luoteja ei ole punnittu tai valikoitu, vähän tuulta.
Aseen lähtönopeus luodille huikeat ~145 m/s.


Muistelin ampuneeni myös yhden 8 laukauksen kasan 25 metriin samasta istuvasta asennosta diopterilla, joka oli 9 milliä keskeltä keskelle. Se on luultavasti melkolailla tämän aseen maksimitarkkuus. Viiden laukauksen kasat 10 metriin ovat parhaimmillaan yhtä reikää JSB Exactilla. Pitää jossakin vaiheessa hommata sekä Crosman Premieriä, että Exact Expressiä ja kokeilla niillä.

Toki noin yleisesti tässä pikku-Weihrauch:ssakin pätee se vanha totuus, että jos haluat ulosmitata aseen todellisen tarkkuuden, niin jonnekin 25 metriin pitäisi aina ampua kohtuullisen kiikarin kanssa.


Amerikanelävien näkemys asiasta:

http://www.youtube.com/watch?v=c8hFUPvup1c
http://www.youtube.com/watch?v=8SQz8dIZj3U

Ja lopuksi ylivoimaisesti paras artikkeli aiheesta:
http://my.tbaytel.net/coopers/HW30SReview/review.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 646
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 23.03.2011 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EeeKoo kirjoitti:
Oma peli on Saksa-versio, joten ase on varsin heikkotehoinen ja kohtuullisen oteherkkä. Piippuaika kun on varsin pitkä.


Myyjän ilmoittama V0 on 175 m/s, eli ilmeisesti tämäkin on Saksa-versio. No, opettaapahan jälkipitoa.

Tarkkuusodotukset ovat korkealla EeKoon ja artikkelin tulosten pohjalta!

Tuossa ansiokkaassa artikkelissa tehtiin melko perusteellinen käyttöönottohuolto, taidan kyllä itse siirtyä suoraan ampumavaiheeseen, jos siitä ei suurempaa haittaa ole.

Sais paketti tulla jo pian... Pääsee elämään lapsuuden aurinkoisia kevätpäiviä uudelleen. B-2 ja kärpäset paistattelemassa päivää ulkorakennusten lautaseinillä... Ai niin, tää oli vaimolle ja muksuille.

Ilma-aseet taitavat erota ruutiaseista siinä, että niillä ammunta saa vielä olla hauskaa yhteiskunnankin hiljaisella hyväksynnällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EAn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 646
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 30.03.2011 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, pössykkä saapui ja nyt on hymy naamalla sekä isällä että viisivuotiaalla. Äiti ja kuopus murjottavat, kun eivät vielä päässeet ampumaan. Tunnin ehdimme napsutella hangelle aseteltuun pikkurojuun ja hankala oli kummankaan lähteä iltapalalle ajoissa.

Itselläni ei paljoa kokemusta laatuilmakoista ole, mutta tämä on kyllä omasta mielestäni viimeisen päälle mukava peli! Hyvin laadukkaan oloinen, kevyt virittää, hyvä ja jo tehdasasetuksissaan tarpeeksi kevyt laukaisu myös pikkusormille ja automaattinen varmistin on ehdoton plussa lasten kanssa ampuessa.

Tarkkuuttakin tuntuisi löytyvän. Sain käsiini rasian kait ihan asiallista luotia (H&N Finale Match). Oikeita tarkkuuskokeita en ehtinyt vielä tehdä, mutta tuntuma jäi, että ampujan tehdessä osansa osumat ovat suunnilleen samassa reiässä kymmeneen metriin.

Ase ei muuten dieselöinyt yhtään, joten puhdistusoperaatioon ei tarvitse ryhtyä.

Tukki on viisivuotiaalle vielä iso, juuri yltää liipaisimelle. Saa nähdä, raaskiiko perää lyhentää, sinänsä joku IJ-61 olisi kai ollut säätöperineen pienelle sopivampi. Ase/ampujayhdistelmän osunta on silti eri planeetalta kinuskiin verrattuna, tuelta poika tiputteli korkkeja 12 metristä hyvällä prosentilla, isukin haljetessa ylpeydestä.

Pitäähän jälkikasvu ohjata oikeaan suuntaan, eli tässä sällin eka tuurikasa eralle.nettiin: 3 lks/6 m tuelta. Älkääkä alkako taustakasoista mun pojalle. Smile


Palailen asiaan, kun kokemusta kertyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hornet
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tou 2006
Viestejä: 794
Paikkakunta: Koillis-Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 31.03.2011 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EAn kirjoitti:

Pitäähän jälkikasvu ohjata oikeaan suuntaan, eli tässä sällin eka tuurikasa eralle.nettiin: 3 lks/6 m tuelta. Älkääkä alkako taustakasoista mun pojalle. Smile


Palailen asiaan, kun kokemusta kertyy.


Tuota "taulua" et EAn sitte hävitä, vaan siistit hiukan reunoja ja kirjoitat tussilla kuka ampui, milloin, millä, missä jne.
Nuorella herralla on selvästi kykyjä, koska osaa katsoa jo tuossa iässä tähtäimiin niin kuin pitää.

H&N Finale Match on tämän valmistajan paras luoti. Niitä on muuten kiväärille ja pistoolille omansa.

Älä myöskään katkaise perää. Ampujan pieni koko on sellainen "vika", joka ajan myötä korjaantuu itsestään.
Toinen vaihtoehto on sen tapainen, mitä itse ajattelit (IJ).
Kyllä silläkin ammunnan tekniikkaa ja aseen käsittelyä voi harjoitella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Mar 2006
Viestejä: 978
Paikkakunta: Vehkalahti

LähetäLähetetty: 31.03.2011 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itselleni posti-Kusti toi tässä viikolla HW77:n; hyvin helppo on sen perusteella uskoa 30S:n laatu, tarkkuus ja liipaisu. Taitaa tuo 77 olla myös periaatteessa Saksan tehoinen, mutta perskronon ja splatologian perusteella arvioisin, että aika reiluja ovat nuo seitsemän ja puoli joulea. Aivan toista maata ammuttavana kuin saksatehoinen Diana 46, josta liipaisimen vetämisen jälkeen ehti kaivamaan korvaansa ja nenäänsä, ennen kuin kuului thunk ja luoti lähti liikkeelle. Onneksi Jim Maccarin toimittamat kilkkeet korjasivat tämän tilanteen. Mutta kyllä tuo 77:n F-versio myös viripalikkaa sisäänsä huutaa. Tekisi mieli vain kronottaa se ennen virittämistä, että näkisi kuinka paljon takapuolianturi heittää.

IJ61, vaikka ihan hyvä, kevyt, suht tarkka ja pituudeltaan säädettävä onkin, saattaa pienemmälle tuntua hieman ikävältä, sillä se muistaakseni potkii ihan reilusti, noin tehoisekseen. Jos tästä nyt joskus lumet sulavat, pitäisi kaivaa IJ kaapista esiin ja käydä hieman kokeilemassa, pitkästä aikaa.

Hienon kasan on juniori ampunut, ehdottomasti lannattaa laittaa talteen kuten Hornet ehdotti. Ei muuta kuin hauskoja hetkiä ilmakon parissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Dianisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2008
Viestejä: 123
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 31.03.2011 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu,taittopiippuiset jousi-ilmakot on kivoja.
Dieselöintiä kannattaa vielä vahtia kun kelit lämpenee,ja ehkä säilytysasento on pystyssä jolloin irto kamaa saattaa liueta vääriin paikkoihin.
Oma hw98 oli tehtaan jäjiltä täynnä vaseliinia.
Ehken sitä on riittäny muihinkin ja odottelee vain sopivia olosuhteita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com