OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ikäviä uutisia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jahtimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tam 2005
Viestejä: 219
Paikkakunta: kajaani

LähetäLähetetty: 22.02.2005 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni on aivan yhdentekevää minkä väriset vaatteet metsämiehellä on päällään. Kaikilla on velvollisuus varmistaa mikä siellä tähtäinten takana liikkuu. Kukaan ei voi puolustella ampujaa vaikka uhrilla olisi ollut hirviturkki päällä ja karvahattu päässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 22.02.2005 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin on pitää aina varmistua mitä ampuu. Mutta mielikuvitus tekee helposti tepposet. Hämärässä kun kyttäät ja alat seuraamaan piteneviä varjoja,alkaa niissä löytymään saalliin piirteitä. Mitä enempi ajattelet asiaa sitä enempi vahvistut kohteesta. Kohta olet varma saaliista. Mutta eihän kohdetta voi näin arvuutella ja vahvistaa uskoaan. Kohteesta pitää olla varma ja päätelmät eivät saa perustua omaan uskoon. Jos näin ei tee ampuu helposti kantoon tai puskaan. Se voi tuntua huvittavalta, mutta jos näin käy on vakavan itsetutkiskelun paikka.

Silmät näkevät mitä näkevät, mutta saalin tunnistus tapahtuu korvien välissä ja siellä on myös vika jos tekee vääriä päätelmiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 22.02.2005 15:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen toki samaa mieltä, mutta ilmeisesti tällä punaisen päähineen ja liivin käyttöpakolla lienee jotain asiaa ajettu. Kenties parempaa havaitsemista, siten, että nopeassa tilanteessa kykenee havannoimaan paremmin mahdolliset ajomiehet ja muut passimiehetkin. Mene ja tiedä. Ehkäpä ne punaiset liivit ja lakit on vaan kiusan vuoksi. Selvähän se on, että liivitkään ei pelasta, jos joku on niin toope, että ampuu, kun puskat heiluu. Luulisin, että punaisilla liiveillä yms. ei ole haettu vahingonlaukaisijalle hyvää selitystä, jos ne sattuu puuttumaan vaan se on pikemminkin sellainen henkilökohtainen turvallisuusväline. Kun tiedän, että tavan punainen ei erotu n. joka kymmenennen metsästäjämiehen silmään, niin saatan olla järkevä, jos laitankin sellaista hehkuvaa punaista päälle. Mene ja tiedä. Hyvä kuitenkin ottaa tämä värisokeuskin huomioon. Ei se kipeää tee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
ar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 1220

LähetäLähetetty: 22.02.2005 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ja se viel` että tahtoo jotkut tumman punaiset likaiset liivit olla osalla päällä jotka ei tahdo hyvin näkyä tiheässä ja tummassa metsässä. Siksi joku räikeämpi väri on parempi, kuten oranssi tai kirkas keltainen. Ne näkyy yleensä hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paavo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Hei 2004
Viestejä: 2855

LähetäLähetetty: 23.02.2005 13:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti punainen liivi ja päähine vähentää tätä mielikuvituksen lentoa. Mutta uskon ettei tietyllä mielenlaadulla oleville ihmiselle auta mikään, sen jälkeen kun hän on tehnyt päätelmänsä hirvestä.

Jotenkin vielä ymmärtää hevosen ampumisen reen ja heinäkuorman eteen, mutta traktoria on jo vaikea ymmärtää. Jaa ai niin eiväthän kaikki traktorit ole punaisia, joten voivat olla hirviä.

Traktorin ampumisia, ainakaan kaikkia tuskin voidaan panna värisokeuden piikkiin. Traktorista kun kuuluu ääni eikä sen liikkuminenkaan ihan vastaa hirveä.

Joskus kun menin porukkaan kertoi yksi kokenut hirvestäjä seuraavan tosi tarinan. Kun he olivat hirvestämässä, alkoi hän kuulla hirven askeleita kaukaa. Niitä tovin kuultuaan hän oli varma hirvestä ja alkoi lähestyä tätä ääntä. Mitä lähemmäs hän pääsi sitä varmempi hän oli hirvestä. Sitten hän jo näki sarvipään vilahtelevan puiden välissä ja poisti jo aseesta varmistimen. Kuitenniin hänen ja äänen väliin tuli joku näkemäeste. Hän lähti sitä kiertämään, ollen täysin valmis ampumaan ja jo melkein varma komeista sarvista. Sitten päästyään hyvälle hollille hän huomasi yllätyksekseen naapurin olevan mottimettässä ja kihnuttavan pokasahalla puita poikki. Tässä vaiheessa oli järki palannut ja hän erotti miehen hirvestä. Luulen että ilman tuon näkemäesteen antamaa lisäaikaa oli jälleen tullut yksi metsästysonnettomuus lisää.

Tämän hän kertoi meille nuorille opiksi miten mielikuvitus, jos sitä ei tiedosta, voi tehdä tepposet. Kaveri oli muuten taitava ja varma ampuja, mutta äärettömän tulinen. Usein näin hänen ampuvan hirven, tuli häneen sellainen riistahorkka ettei hän tehnyt mitään havaintoja ulkopuolisesta maailmasta. En nyt tarkoita vapinaa ja tutinaa, vaan jonkinlaista psykoosia.

Luulen jonkin tälläisen olevan monien onnettomuuksien syynä. Tietysti tulee vahinkoja ja täysin ennalta arvaamattomia luodin lentoratoja. Näitä aina sattuu, eikä niistä täysin voi päästä. Tosin tässäkin asiassa varovaisuus poistaisi valtaosan tapauksista.

Tulee mieleen tapaus Ylivieskassa, missä ajomies ammuttiin hirvenä. Kaveri tuli hirven takana ja oli vielä huutanut ampujalle että älä ammu. Ja kaveri oli kutenkin kajauttanut. Ilmeisesti näki ajomiehen vasana. Tässä tapauksessa ei ollut kyse värisokeudesta. Kaveri muuten jäi henkiin. Joku joka tietää tapauksesta enempi voisi kommentoida.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vellu



Liittynyt: 22 Elo 2004
Viestejä: 2
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.02.2005 22:36    Viestin aihe: koijari Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästys on ollut iät ja ajat normaalia toimintaa, vaisto, vietit ja ravinto ja nykyään teknologia yms. Mikä näistä em. toiminnoista hämärtyy, kun pitää roiskia sinne sun tänne. Kiire, pitää olla metsämies, vaikka aika ei riitä t0delliseen riistanhoitotyöhön. Ampuminen on vain osa metsästystä. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com