Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
dvddvddvd Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 31 Hei 2014 Viestejä: 9
|
Lähetetty: 23.03.2015 08:01 Viestin aihe: jauheliha |
|
|
Hirven jauhelihalle mausteita.makuhan on pikkuisen väkevä,olisko jotain vinkkii ,joku spesiaali mauste esim. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.03.2015 09:23 Viestin aihe: |
|
|
Ei hirvenliha ole mitään väkevää... olet tainnu saada pskoille ammutun kylkijauhelihaa....
-valkosipulua että kaikki peittyy. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kimmo Kossila Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 315
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mpikkara Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Tam 2012 Viestejä: 2543 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 23.03.2015 09:43 Viestin aihe: |
|
|
Väkevää? Ihan normaalia hyvää lihaa se mielestäni on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peltsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7323
|
Lähetetty: 23.03.2015 10:05 Viestin aihe: |
|
|
voihan sen hirven jauhelihan tehä vaikka naudan lihasta. ei maistu enää väkevälle hirven lihalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.03.2015 10:07 Viestin aihe: |
|
|
Toki siinä on eroa, jos kaupan nautaan on tottunut.
Haiseeko pahalle paistaessa?
Syksystä alkaa olemaan jo kuukausia, jos on ollut jaskaiset lihat, välineet, kädet, kyllä siinä alkaa bakteerit muhia ja vähän tuoksahtamaan, vaikka on pakkasessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 23.03.2015 11:08 Viestin aihe: |
|
|
Itse syyllistyn laiskuuttani tuohon jauhelihan jauhamiseen paloitteluvaiheessa lahtivajalla tehokkaan myllyn takia. Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään. Valmiit jauhetut jauhelihat kyllä vakumoin, mikä hivenen auttaa säilymisessä. Mausteena käytän pääasiassa suolaa ja pippuria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peltsu Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7323
|
Lähetetty: 23.03.2015 12:04 Viestin aihe: |
|
|
Larsen kirjoitti: | Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään. |
Niimpä. ja jos kuitenki jauhaa kerralla enemmän kun aikoo syödä niin ylimääräisetkin paistetaan ja sitten vasta pakkaseen.
Kotona on moulinex 1600 W mylly ja jotenkin tuntuu että tuo on minimi mitä kotiin kannattaa ostaa. No, töpselisähkövehe ei paljoa tehokkaampi voi ollakaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.03.2015 13:21 Viestin aihe: |
|
|
Peltsu kirjoitti: | Larsen kirjoitti: | Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään. |
Niimpä. ja jos kuitenki jauhaa kerralla enemmän kun aikoo syödä niin ylimääräisetkin paistetaan ja sitten vasta pakkaseen.
Kotona on moulinex 1600 W mylly ja jotenkin tuntuu että tuo on minimi mitä kotiin kannattaa ostaa. No, töpselisähkövehe ei paljoa tehokkaampi voi ollakaan. |
No voi se 2500w olla 10A paukulla kumminkin... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.03.2015 15:20 Viestin aihe: Re: jauheliha |
|
|
dvddvddvd kirjoitti: | Hirven jauhelihalle mausteita.makuhan on pikkuisen väkevä,olisko jotain vinkkii ,joku spesiaali mauste esim. |
Mitään väkevää ole. Se on se riistan maku (siis väärin käsitellyn ja hippasen pilaantuneen).
Valkosipulia, korianteria ja jeeraa:D |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.03.2015 15:26 Viestin aihe: |
|
|
Mausteiksi suola, mustapippuria ja runsaasti voita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 24.03.2015 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti on jauhis parempaa, jos pakastaa paloina ja jauhaa vasta ennen käyttöä, mutta kuinka paljon se on parempaa?
Vakuumissa säilyy omasta mielestä jauhiskin riittävän tuoreena vrt. siihen, että emäntä lasten kanssa kiireisenä päivällä tai itse töiden jälkeen kaivaisi myllyn esille, joka hevletin kerta, kun tehdään jauhelihasta ruokaa ja sitten myllyn pesut päälle.
On teillä immeiset rutosti löysää aikaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 24.03.2015 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Mylly esille ja kasaan = 30 s.
Myllyn purku ja pesu = 0 s koska sen voi tehdä lihan ruskistuksen lomassa.
Lihan mahdollinen paloittelu ja jauhaminen vie 5-10 minuuttia.
Ero maussa on niin suuri että kernaasti tuon ajan käytän. Huipputärkeät ja äärikiireiset herrat eivät toki voi moista aikaa tuhlata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 25.03.2015 00:39 Viestin aihe: |
|
|
Hirvijauhis on meillä aika monen ruuan perusta =useemman kerran/vko. Päivisin rouvalla kokkausapuna pari melko pientä muksua. Siinä voi sitten suorittaa myllynpesun 0 s lihaa ruskistaessa, kun samalla on sylissä näläkäinen ja jostakin mielensä pahoittanut piltti.
Mahdollisimman pitkälle esivalmistellut tuotteet pakastimessa ovat jostain kumman syystä suosittuja meillä ja kaikille vielä maistuvat valmiiksi jauhettu hirvi, ruodottomaksi fileoitu kuha sekä ahven tahi esim. kanalinnun tissit pakastimen kätköistä kaiveltuna.
Kalakinhan säilyisi kuulemma paremmin kokonaisena (suolitettuna) pakasteena, eikä filetin heiluttelu pitkin vie/ kala, mutta jostain syystä ne pakastetaan fileenä?
Esivalmisteethan ovat kaiketi kuliranismin syöpä, mutta joskus käytäntö ajaa ohitse...
Perunathan toki annamme olla maassa myös ruuanlaittohetkeen asti, kyllä ne vaan on eri makuisia, kun ne tonkii roudasta esiin ja siitä pyöräyttää suoriltaan kattilaan! Kanki vaan lyhenee joka talvi 10 cm, mutta on se maku aivan eri.
Näin siis ruualla huipputärkeilevässä lapsiperheessä aikaa tuhlaillaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 25.03.2015 07:54 Viestin aihe: |
|
|
kolopesijä kirjoitti: | Hirvijauhis on meillä aika monen ruuan perusta =useemman kerran/vko. Päivisin rouvalla kokkausapuna pari melko pientä muksua. Siinä voi sitten suorittaa myllynpesun 0 s lihaa ruskistaessa, kun samalla on sylissä näläkäinen ja jostakin mielensä pahoittanut piltti.
Mahdollisimman pitkälle esivalmistellut tuotteet pakastimessa ovat jostain kumman syystä suosittuja meillä ja kaikille vielä maistuvat valmiiksi jauhettu hirvi, ruodottomaksi fileoitu kuha sekä ahven tahi esim. kanalinnun tissit pakastimen kätköistä kaiveltuna.
Kalakinhan säilyisi kuulemma paremmin kokonaisena (suolitettuna) pakasteena, eikä filetin heiluttelu pitkin vie/ kala, mutta jostain syystä ne pakastetaan fileenä?
Esivalmisteethan ovat kaiketi kuliranismin syöpä, mutta joskus käytäntö ajaa ohitse...
Perunathan toki annamme olla maassa myös ruuanlaittohetkeen asti, kyllä ne vaan on eri makuisia, kun ne tonkii roudasta esiin ja siitä pyöräyttää suoriltaan kattilaan! Kanki vaan lyhenee joka talvi 10 cm, mutta on se maku aivan eri.
Näin siis ruualla huipputärkeilevässä lapsiperheessä aikaa tuhlaillaan. |
Voiko tuon paremmin sanoa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|