OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hyvää pataa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Luu5
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2005
Viestejä: 15
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 25.08.2006 20:11    Viestin aihe: Hyvää pataa Vastaa lainaamalla viestiä

Tein kokeeksi oman pään mukaan seuraavasti:
Hirven paistia noin kilo pieneksi kuutioksi, ja panulla voissa pinnat kiinni. Laitoin pataan, päälle pippurikastiketta 0,5l (valmista) kermaa 2 dl, vähän vettä, herkkusieniä, tomaattia. Ja eiku uuniin mietoon lämpöön 120-160 C 4-6h, eli kypsäksi saakka = ei tartte veitellä leikkaillal, !&%¤#"! kaikki paistomittarit! Siihen potut sekaan ja maistu mulle ja mukuloille, niin unohi mainita, että paisti oli sulamassa suolaveessä 4% noin 3 vrk.
_________________
Se. Varma. 9.3
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ELLU69
Vieras





LähetäLähetetty: 23.09.2006 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä tein tänään pataa, hirvenpaistia ja lapaa, paloittelin about 2-3 cm paloiksi, lihaa oli vähän yli 2 kiloa. Sitten ruskistumaan leivinuuniin, ei tartte käryttää pannulla, eikä tarvitse rasvaa, irronneen nesteen otin toki talteen. Lihat uunivuokaan, suolaa, neste ja vettä päälle. Sipulia runsaasti lohkoina, pari lihaliemikuutiota, mustapippuria, pari tomaattipyrepurkkia ja loraus ketsuppia. Uunissa melkein 4 tuntia, välillä lisäsin vettä. Helppoa ja todella hyvää.....maun mukaan voi laittaa toki valkosipuliakin.. tykkäisin itsekin, mutta kun on se hajuhaitta. Suurustaa voi loppuvaiheessa vehnäjauhoilla tai Maizenalla, jos tarvetta. Itse en suurustanut....

Lämpotilasta ei ole tietoa, laitoin leivinuunin lämmittämisen jälkeen uuniin muhimaan, pidettävä vain huoli ettei pääse kuivumaan...
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com