Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Luu5 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Maa 2005 Viestejä: 15 Paikkakunta: Kangasala
|
Lähetetty: 25.08.2006 20:11 Viestin aihe: Hyvää pataa |
|
|
Tein kokeeksi oman pään mukaan seuraavasti:
Hirven paistia noin kilo pieneksi kuutioksi, ja panulla voissa pinnat kiinni. Laitoin pataan, päälle pippurikastiketta 0,5l (valmista) kermaa 2 dl, vähän vettä, herkkusieniä, tomaattia. Ja eiku uuniin mietoon lämpöön 120-160 C 4-6h, eli kypsäksi saakka = ei tartte veitellä leikkaillal, !&%¤#"! kaikki paistomittarit! Siihen potut sekaan ja maistu mulle ja mukuloille, niin unohi mainita, että paisti oli sulamassa suolaveessä 4% noin 3 vrk. _________________ Se. Varma. 9.3 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ELLU69 Vieras
|
Lähetetty: 23.09.2006 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Mä tein tänään pataa, hirvenpaistia ja lapaa, paloittelin about 2-3 cm paloiksi, lihaa oli vähän yli 2 kiloa. Sitten ruskistumaan leivinuuniin, ei tartte käryttää pannulla, eikä tarvitse rasvaa, irronneen nesteen otin toki talteen. Lihat uunivuokaan, suolaa, neste ja vettä päälle. Sipulia runsaasti lohkoina, pari lihaliemikuutiota, mustapippuria, pari tomaattipyrepurkkia ja loraus ketsuppia. Uunissa melkein 4 tuntia, välillä lisäsin vettä. Helppoa ja todella hyvää.....maun mukaan voi laittaa toki valkosipuliakin.. tykkäisin itsekin, mutta kun on se hajuhaitta. Suurustaa voi loppuvaiheessa vehnäjauhoilla tai Maizenalla, jos tarvetta. Itse en suurustanut....
Lämpotilasta ei ole tietoa, laitoin leivinuunin lämmittämisen jälkeen uuniin muhimaan, pidettävä vain huoli ettei pääse kuivumaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|