OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Chilien jälkikäsittelyohjeita!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.08.2013 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli muuten hauska jälkikäsittelytapahtuma tänään kun syöskentelin hirvitortillan keralla chilejä. Olen yleensä naukannut yhden tortillan kanssa puolenkymmentä Bolivian Rainbowta suoraan puskasta niin että haukkaan vaan kantaa myöten. Tänään vaimo toi äidillään kasvatuksessa olleesta pensaasta tätä samaista lajiketta pussillisen. Vanhaan tahtiin vetelin ja kyllähän oli muuten poltetta paljon enemmän kuin meillä kasvatetuissa! Taitaa anoppi olla kasveille aika äkäinen akka kun niin väkevää tuli... Samoista siemenistä meillä idätettyjä ja taimeksi saatettuja on nuo pensaat kummassakin huushollissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.09.2013 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli eilen perattua puskasta loput punaset pois ja vähän karsittua puskaa.
Muutama oksa piti vielä jättää pitkäks kun kantoivat hedelmää:



Tuossa sitten saalista jo aika kuivana:



Tuokin puska kantaa ihan kunnon kokoisia podeja ja niistä olis sitten jossain vaiheessa tarkoitus parista jatkaa tätä harrastusta taas kevättalvella:


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 02.09.2013 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä on kuivattuna ja muskattuna vahvoja chilejä siemenineen.Poppaa!! Laughing Laughing

https://lh4.googleusercontent.com/-BpE477_p2iE/UiReA3_PY0I/AAAAAAAABDs/y3v7uEKZ0vI/w363-h545-no/_SAM5023.JPG
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 02.09.2013 18:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Montako chiliä tuohon määrään täytyy kuivattaa ja jauhaa?
Äkkiseltään näyttäisi olevan koko vuoden chilirouhe annos, vai riittääkö?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 02.09.2013 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oiskohan parisenkymmentä podia.Luulen että riittää,mutta on mulla muoviputkilo jossa on kuulemma maailman tulisimmista tehtyä jauhetta Laughing Sitä olen annostellut esim kostutetulla hammastiku päällä kastikkeisiin niin tulee mukavan tulista Smile
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 02.09.2013 20:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hammastikunpäällä annostelu on minulle uusi asia...lienee jotain miljoona x tulisempaa kuin habanero Shocked


Kuinka kauan olet kasvattanut chilejä?

Söin ensimmäisen kunnolla tulisen annokseni vuonna 1987, nyt haluaisin testeta samaa tulisuutta..onko se enää tulista. Habanero + 10 tuntuu suunmukaiselta hyppyselliseninä. Eli ovatko nämä tulisuudet menneet eteenpäin vuosien saatossa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 02.09.2013 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En oo kasvatellu kuin kolme vuotta.Naga morich lajikkeesta on se tulinen jauhe jauhettu.Hammastikku on siitä hyvä ettei vahingossa tule kaadettua liian isoa satsia Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 03.09.2013 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Hammastikunpäällä annostelu on minulle uusi asia...lienee jotain miljoona x tulisempaa kuin habanero Shocked


Kuinka kauan olet kasvattanut chilejä?

Söin ensimmäisen kunnolla tulisen annokseni vuonna 1987, nyt haluaisin testeta samaa tulisuutta..onko se enää tulista. Habanero + 10 tuntuu suunmukaiselta hyppyselliseninä. Eli ovatko nämä tulisuudet menneet eteenpäin vuosien saatossa?


Tohon vielä lisäyksenä että toi morish on muutamana vuonna valittu tulisimmaksi mutta luokitellaan habaneron kanssa samaan luokkaan.Toi hammastikku annostus on tullut mulle siitä yksinkertaisesta syystä että chiliä tulee laitettua lähes ruokaan kuin ruokaan,mutta kaikkiin ei vaan liika tulisuus sovi vaan peittää ruoan muut hyvät maut alleen,elikkä kohtuus kaikessa. Very Happy
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2216
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 03.09.2013 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Oli muuten hauska jälkikäsittelytapahtuma tänään kun syöskentelin hirvitortillan keralla chilejä. Olen yleensä naukannut yhden tortillan kanssa puolenkymmentä Bolivian Rainbowta suoraan puskasta niin että haukkaan vaan kantaa myöten. Tänään vaimo toi äidillään kasvatuksessa olleesta pensaasta tätä samaista lajiketta pussillisen. Vanhaan tahtiin vetelin ja kyllähän oli muuten poltetta paljon enemmän kuin meillä kasvatetuissa! Taitaa anoppi olla kasveille aika äkäinen akka kun niin väkevää tuli... Samoista siemenistä meillä idätettyjä ja taimeksi saatettuja on nuo pensaat kummassakin huushollissa.


Anoppis on rääkänny sitä kasvia. Mulla on yks puska kuoleman kielissä ollu koko kesän. Jumaleissön ku on tulisia! Annoin kaverille yhden tuoreeltaan, niin kyllä se vaan isokin mies näköjään itkee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 05.09.2013 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Tässä etikkaliemeen upotettuja ja grillivastuksen alla väriä ottaneet chilit.

https://lh3.googleusercontent.com/-wfF_FFPrmqg/UiH2rZOWYNI/AAAAAAAABDY/TCqnSLnf26A/w818-h545-no/_SAM5018.JPG



Nämä on sitten koe maistettu ja täydet 10 pistettä!Vastuksen alla kun käytti niin chilit hiukka kypsy ja sai sellaista makeutta.Siihen etikan hapokkuus,ja chilin tulisuus,aivan helvetin hyvää!Keitinliemeen laitoin kourallisen mustaherukan lehtiä jotka sitten otin pois ennen purkitusta(makua antoi näinkin todella hyvin)Lisäksi sokeria ja vähän piparjuurta.Kannattaa ehdottomasti kokeilla.Sinapinsiemeniäkin laitoin.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.09.2013 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jälkikäsittelyohjeita tämäkin!!! Laughing Laughing

http://www.stara.fi/2013/09/10/polttaako-chili-takapuolta-vessareissulla/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.09.2013 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei nämä omat tuoreet chilit aiheuta mitään, mutta joku 100% Pain -kastike kyllä aiheuttaa tuntemuksia kautta koko ruuansulatuskanavan matkallaan isoon luuriin. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 10.09.2013 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sulla on liian mietoja chilejä.. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.09.2013 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietoja on. Mutta hyviä. Äkäsemmistä ei ole tuo kasvattaja vielä saanut satoa. Suuresta mietoudestaan huolimatta on tämän hetken lemppari ehdottomasti Bolivian Rainbow. Niitä voi tavallinenkin jantteri popsia kuin karkkia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 11.09.2013 08:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bolivian rainbow on mielestäni vain sisustus chili. Mutta toki syötävä. Kaikki chilit ovat turvallisia syödä niin raakana kuin kypsänä. Chinenset lajikkeina ovat minusta parhaita, habaneroa yms.. riittää pienikin määrä tuomaan mukavan hedelmäisen maun ja poltteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 4 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com