OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kaasugrillin valinta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.05.2015 11:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdottomasti kannattaa hankkia pari-kolme Weberin brikettikoria. Yhdellä korillisella hoitaa pienemmän epäsuoran kun huudattaa isolla ja kahdella korillisella saakin jo sitten vaikka 250 astetta kuupaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Siihen ei tietenkään ole tarvetta mutta alkukuumat voi ottaa ja sitten vaan ilmaa kuristamalla lämmöt alas. Koreilla saa pienemmän määrän brikettejä hehkumaan tasaisesti tasaisella lämmöllä.

kalaa folion päällä epäsuoralla lämmöllä savulastun kanssa... Mmm...

Kaasugrillin valinnasta piti... Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.05.2015 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Joutuu näköjään kanatötterön hankkimaan. Metson olen tehnyt Weberissä. Nahan alle silavaa niin paljon kuin saa menemään ja mausteita. Sisälle hedelmiä ja juureksia ja mausteita. Jalat sidotaan puuvillalangalla. Pintaan vielä öljyspreitä. Aluksi kuumalla. Sitten lämmöt alas ja hitaasti monta tuntia. Parasta riistalintua mitä olen syönyt. Siksipä aion kesällä kokeilla kokonaista kalkkunaa.


Noita kanatötteröitähän on melko monenmoisia. Ite päädyin tommoseen, ku oli suhteessa kohtuu hintainen. Evirahan pelottelee, että noista kaljatölkeistä voi irrota mitä vaan, kun eivät ole grilliin suunniteltuja.

Tiedä sitten, paljonko turvallisempi on tommosen halavan pannun pinnoitus, kun sen lyö grilliin...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.05.2015 15:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko se on silti sanoa, että tommonen asiallinen ja pelikunnossa oleva kaasugrilli laskee melkoisesti grillauskynnystä. Tiedä sitten, onko toi hyvä vai huono...

Aika lailla samalla vaivalla syntyy safkaa, mitä hellan ja nyrkin välissäkin.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 04.05.2015 15:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Noita kanatötteröitähän on melko monenmoisia. Ite päädyin tommoseen, ku oli suhteessa kohtuu hintainen. Evirahan pelottelee, että noista kaljatölkeistä voi irrota mitä vaan, kun eivät ole grilliin suunniteltuja.

Tiedä sitten, paljonko turvallisempi on tommosen halavan pannun pinnoitus, kun sen lyö grilliin...


Toi on ihan pätevän näköinen ja hintainen vehje. Vähän toi reitetty pohja pistää silmään, monessa muussa telineessähän pohja on umpinainen niin että valuva neste jää siihen ja höyrystyy(?) vielä uudestaan...

Veikkaan että suurimmalle osalle kaljatöilkeistä syntyvät ongelma eivät johdu niiden käyttämisestä kanan grillaamiseen...


Lainaus:
Pakko se on silti sanoa, että tommonen asiallinen ja pelikunnossa oleva kaasugrilli laskee melkoisesti grillauskynnystä. Tiedä sitten, onko toi hyvä vai huono...


Just näin, mielestäni myös pikkaisen väärin lähteä vertaamaan niitä keskenään - loppupeleissä kysymys kuitenkin eri vehkeistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 05.05.2015 15:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta pizzan grillaamisesta on jonkin verrankin kokemusta. Erinäisiä kokeiluja tehneenä olen todennut, että parhain omaan makuun tulee näin. Tekaiset taikinan. Levität taikinan molemmille puolin REILUSTI (oliivi)öljyä, sitten pari kerrosta foliota ja tyhjä lättä KUUMAAN grilliin folion päällä. Minuutti pari ja "katto" on valmis. Uunista ulos, kääntö ja täytteet valmiille puolelle. Sen jälkeen raaka pohja paistetaan ja samalla juusto ja täytteet lämmitetään. Näin ei pääse palamaan pohja ja koko pizzasta tulee mukavan rapea. Tosiaan täytettä ei liikaa, tai muuten tulee kylmä läjä tahi palanut pohja. Tekee sitten useamman, jos ei yhdellä nälkä lähde. Pitääkin tässä joku päivä taikoa läjä grillipitsoja!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 05.05.2015 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse en ole edes viitsinyt kokeilla toista kertaa ensimmäisen grillipizzaräpellyksen jälkeen.
Tämä olis ihan mielenkiintoinen pizzauuni: http://uuni.net/
Tuolla pitäis päästä lähelle puu-uunipaistoa. On vain aika hinnakas pikku-uuni, suomalaisen kehittelemä.
Liekö kellään kokemuksia?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 05.05.2015 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös Kaarle Martel testannut tota blogissaan, jos en ihan väärin muista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 05.05.2015 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niinpäs olikin, mennyt minulta ohi. Kyllähän toi KM ainaskin ihan kehui laitosta.
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/10/UUNI-2-WOOD-FIRED-PIZZA-OVEN.html
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.05.2015 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Ehdottomasti kannattaa hankkia pari-kolme Weberin brikettikoria. Yhdellä korillisella hoitaa pienemmän epäsuoran kun huudattaa isolla ja kahdella korillisella saakin jo sitten vaikka 250 astetta kuupaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Siihen ei tietenkään ole tarvetta mutta alkukuumat voi ottaa ja sitten vaan ilmaa kuristamalla lämmöt alas. Koreilla saa pienemmän määrän brikettejä hehkumaan tasaisesti tasaisella lämmöllä.


Tossa omassa palliaisessa on "tehtaan paketista" sivuilla jonkinmoiset irroitettavat tangosta väännetyt brikettitelineet. Ilmeisesti noi brikettikorit on vielä yksi askel eteenpäin tuunaamisessa.

Sitä vaan mietin, että onko noista koreista oikeasti mitään hyötyä, vai onko ilman niitä mahdoton elää Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.05.2015 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lieneekö tuolla niin suurta väliä mitkä siellä on kunhan jollakin voi läjätä ja rajata niitä brikettejä. Jos nyt kadottaisin nuo korit, menisin heti huomenna ostamaan uudet. Sen verran hyvät ne on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 06.05.2015 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Em. tuliuuni voi olla ok pizzaloverille, jolla ei ole kiertoilmauunia tai leivinuunia. Sähköisen pizzauunin voi tosin saada järkihintaan käytettynä jostakin ravintolakalustoa myyvästä puljusta.
Kaasugrilli on kyllä nopea, mutta jos valurautaiset parilalevyt ja ritilät on iso työmaa ennen ja jälkeen niin käyttö ainakin itsellä hiipuu. Parhaat läskit olen paistellut mökillä lecasora tiilien väliin tehdyllä hiilloksella vanhan uuniritilän päällä. Moni muu tapa on mielestäni kompromissi mm. käytettävän tilan eli paistopaikan sanelemana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 06.05.2015 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Itse en ole edes viitsinyt kokeilla toista kertaa ensimmäisen grillipizzaräpellyksen jälkeen.

Kokeiles huvikseen tuolla minun reseptillä, voit yllättyä lopputuloksesta. Myönnän tosin, että tuossa tavassa on sellainen pieni pulma, että se toimii käytännössä tosi huonosti, jos yksin tekee. Kun taas on esim. neljä henkeä viettämässä iltaa, saa kaikille näennäisesti hommia: yksi grillaa, yksi kantelee pizzoja sisältä ulos ja takaisin, yksi valelee öljyä ja kääntelee pizzoja ja yksi tekee täytteitä. Kovin paljon ei mene aikaa, kun vaikka 6-8 pizzaa työstää tuommoisella koneistolla. Ja ainaskin omasta mielestä ihan jäätävän hyviä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20206
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.05.2015 11:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nonni, tuli puuttuvat osa Weberiltä ja vähän ”pölykapseleitakin” Smile. Posti toi kotiovelle, joten kyllä reklamoinnissa homma pelaa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 12.05.2015 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieman on, mutta minkä pallogrillin hommaisitte hintaluokassa 300-500e? Hiiligrilli siis tietysti. Kaasugrillit on niin nähty.
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.05.2015 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän Weber on suunniteltu eikä arvaamalla kyhätty. Kannattaa tutustua eri malleihin että löytyy itselle sopivin. Itselläni on One Touch Premium Plus. Sitä ei vaan taida enää saada mistään. Tilalle on tullut Master Touch joka on kai muuten sama mutta siinä on se ritilä jossa on keskellä reikä lisäosia varten. Ihmettelen vaan että miten siitä reiästä lisätään brikettejä reunalla olevaan koriin kesken pitkän kypsennyksen. Mielestäni se saranoiduilla reunaluukuilla varustettu ritilä on parempi ja ehdottomasti rosterina. Tosin taitaa aina tulla ensiaseuksena pinnoitettu, huonompi versio.

Suorassa grillauksessa Weber ei mielestäni ole kaikkein omimmillaan. Ritilä on liian lähellä hiillosta. Siksipä olen kyhäämässä suoran tulen laitetta vanhasta muuripadasta. Pata on jo ja vanne johon kyhään vielä jalat ja renkaat.

Landmannin hiilivaunua kokeilin mutta ei siitä ollut grilliksi ja purin kaupan. Siinä olisi ollut veivillä säädettävä ritilä. Toimivasta mokomasta joutuisi kai maksamaan auton verran...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 6 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com