Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 14.12.2010 09:20 Viestin aihe: Sisä- vs. kulmapaisti? |
|
|
Kertokaapa arvoisat asiantuntijat millainen ero on hirven sisä- ja kulmapaisteilla. Ulkonäköero on ilmeinen, mutta mitenkäs mureus ja sopivuus uunipaistiksi?
Jouluksi olis jälleen tarkoitus tehdä kinkunkorvaaja. Aiemmin olen tehnyt sen sisäpaistista, mutta nyt on tarjolla "vain" tuota kulmaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 14.12.2010 10:03 Viestin aihe: |
|
|
Onhan se luonnostaan sitkaampaa, kuin sisäpaisti mutta jos on hyvin raakakypsytetty ja mahdollisesti vielä nuorehkosta elukasta (juhlapöytään), niin kyllä siitä uunipaistinkin tekee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Simo52 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 590
|
Lähetetty: 14.12.2010 11:22 Viestin aihe: |
|
|
Se kulmapaisti on ikäänkuin kolmessa lohkossa, eli siinä on 3 lihasta ja kalvoja välissä. Oikein iso kulmapaisti olisi helpompi paistaa osina, jos sen saa ratkottua puolihileisenä pakasteesta sulattaessaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EsaP Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2006 Viestejä: 1284 Paikkakunta: Paimio
|
Lähetetty: 14.12.2010 18:47 Viestin aihe: |
|
|
Viimeistään leikkaamisvaiheessa tulee ongelma vähän joka suuntaan menevien lihasyiden kanssa. Uuniin ehdottomasti sisä- tai paahtopaistia. Kulmapaistista sitten taas pataruoat. _________________ Tämmöst tänään ja huomenna sitte jotain ihan muuta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 03.01.2011 23:51 Viestin aihe: |
|
|
Myöhästyneet kiitokset hrroille kommenteista. Päädyin jättämään kulmurin pakkaen ja kaivoin samasta arkusta kaksi peuran vasan sisäpaistia. Toisen marinoi ja paistoi muruseni ja itse "pilasin" toisen.
Ei vaan. Kyllä molemmista tuli ioikein maukasta ja hyvää. Rakkaani mairinoi omansa punaviinissä ja minä vastaavan lihatukusta ostamallani pro-keittiöiden käytämällä sotkulla. Molemmat paistettiin pussissa ja otettiin uunista, kun lihan sisälämpö oli 55 astetta. Lihat folioon ja pyyhkeiden alle tekeytymään reiluksi tunniksi. Paistoliemistä tein muhevan soosin.
Sitten maisteltiin.
Raadissa oli, meidän lisäksemme, appivanhempani ja erittäin kriittinen kaksikymppinen nuorimies, joka on reissannut ympäri maailmaa ja syönyt monenlaista. Valitettavan yksimielinen arvio kaatui tuon tehtaalaisen puolelle. Punaviini maistui siinä toiessa aivan liian voimaakkaasti, vaikka liha olikin muuten oikein maukasta. Sama mieltä oli myös sydänkäpyseni, eikä ollut "häviöstään" lainkaan harmissaan. Siis murjotusta, tai selibaattia ei aiheutunut, vaikka oilis saattanut niinkin luulla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|