OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sisä- vs. kulmapaisti?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 14.12.2010 09:20    Viestin aihe: Sisä- vs. kulmapaisti? Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaapa arvoisat asiantuntijat millainen ero on hirven sisä- ja kulmapaisteilla. Ulkonäköero on ilmeinen, mutta mitenkäs mureus ja sopivuus uunipaistiksi?
Jouluksi olis jälleen tarkoitus tehdä kinkunkorvaaja. Aiemmin olen tehnyt sen sisäpaistista, mutta nyt on tarjolla "vain" tuota kulmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 14.12.2010 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan se luonnostaan sitkaampaa, kuin sisäpaisti mutta jos on hyvin raakakypsytetty ja mahdollisesti vielä nuorehkosta elukasta (juhlapöytään), niin kyllä siitä uunipaistinkin tekee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 14.12.2010 11:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se kulmapaisti on ikäänkuin kolmessa lohkossa, eli siinä on 3 lihasta ja kalvoja välissä. Oikein iso kulmapaisti olisi helpompi paistaa osina, jos sen saa ratkottua puolihileisenä pakasteesta sulattaessaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EsaP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 1284
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 14.12.2010 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeistään leikkaamisvaiheessa tulee ongelma vähän joka suuntaan menevien lihasyiden kanssa. Uuniin ehdottomasti sisä- tai paahtopaistia. Kulmapaistista sitten taas pataruoat.
_________________
Tämmöst tänään ja huomenna sitte jotain ihan muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 03.01.2011 23:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Myöhästyneet kiitokset hrroille kommenteista. Päädyin jättämään kulmurin pakkaen ja kaivoin samasta arkusta kaksi peuran vasan sisäpaistia. Toisen marinoi ja paistoi muruseni ja itse "pilasin" toisen.

Ei vaan. Kyllä molemmista tuli ioikein maukasta ja hyvää. Rakkaani mairinoi omansa punaviinissä ja minä vastaavan lihatukusta ostamallani pro-keittiöiden käytämällä sotkulla. Molemmat paistettiin pussissa ja otettiin uunista, kun lihan sisälämpö oli 55 astetta. Lihat folioon ja pyyhkeiden alle tekeytymään reiluksi tunniksi. Paistoliemistä tein muhevan soosin.

Sitten maisteltiin.

Raadissa oli, meidän lisäksemme, appivanhempani ja erittäin kriittinen kaksikymppinen nuorimies, joka on reissannut ympäri maailmaa ja syönyt monenlaista. Valitettavan yksimielinen arvio kaatui tuon tehtaalaisen puolelle. Punaviini maistui siinä toiessa aivan liian voimaakkaasti, vaikka liha olikin muuten oikein maukasta. Sama mieltä oli myös sydänkäpyseni, eikä ollut "häviöstään" lainkaan harmissaan. Siis murjotusta, tai selibaattia ei aiheutunut, vaikka oilis saattanut niinkin luulla! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com