Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
vivalem Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Lok 2008 Viestejä: 880
|
Lähetetty: 18.12.2010 22:20 Viestin aihe: |
|
|
eihän niitä kukhan suolatta syö, tänään löimmä. _________________ marjanpoimija |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 19.12.2010 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Vieläkö meinaatte, että se kerkee jouluksi läpi suolautua? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 20.12.2010 08:50 Viestin aihe: |
|
|
Paatti kirjoitti: | Vieläkö meinaatte, että se kerkee jouluksi läpi suolautua? |
Neljä/viisi päivää 10% suolaliuoksessa riittää 3-4 kg luuttomalle kinkulle ihan hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 20.12.2010 13:32 Viestin aihe: |
|
|
Joss on ruisku niin paripäivää riittää hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 20.12.2010 14:03 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole vielä edes kinkkua ostettu. Joku valmiiksi suolattu varmaan tulee hommattua. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pilot61 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 20.12.2010 14:15 Viestin aihe: |
|
|
Otin tänään pakasteesta sulaa possukinkun. 4-5 päivää 5-6 asteessa. Perjantaina kinkku uuniin.
Hidas sulatus ja ei ylikypsäksi paisto vetää vertoja tuorekinkulle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 20.12.2010 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Juu riittähän se tosiaan ton kokoselle "kinkulle"
Keskiverto 8 kilonen, jossa luu paikallaan saa olla jonkin verran pidempään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 20.12.2010 19:58 Viestin aihe: |
|
|
KINKUN SUOLAUS
-pojat pojat.. ei kinkkua noin suolata
OIKEA TAPA TÄSSÄ
-jäisenä uuniin /leivinuuniin
-kuumana merisuoaliuokseen tunniksi
-suoalutuu tasaisesti ja on mehevää, ei kuivaa
Vielä mieluummin hirven paistia (esim vasan takaronkka) kuin possua
Metsämies ei sikaa syö |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 20.12.2010 20:55 Viestin aihe: |
|
|
JÄNKÄKURPPA .!!!näin suolataan JÄÄPAISTI.Että laitetaan kuumana suola ja mausteveteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JoneK Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 4071
|
Lähetetty: 20.12.2010 20:57 Viestin aihe: |
|
|
Jymäläytä. Ennen piti kaikki tehdä vaikeemman kautta. Suolattiin ruutalla kinkku ja poltettiin kappuraksi leivinuunissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 21.12.2010 17:01 Viestin aihe: |
|
|
älg kirjoitti: | JÄNKÄKURPPA .!!!näin suolataan JÄÄPAISTI.Että laitetaan kuumana suola ja mausteveteen. |
Jääpaisti ja jääpaisti... parempi ja mehevämpihän se kinkkukin on näin tehtynä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 21.12.2010 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Niin makuasioistahan ei voi kiistellä,pääasia on että tykkää mitä itte kokkaa.Nyt on parast -aikaa savukaapisa pieni possunkinkku,hirvipaistia.hirvensydän ja viä kokeilen metonrintaa, ja sitten lopulla heitän viä muutaman makkaran että saavat savunmakua(keittäny niitä vähäsen ensin)Ja makoisaa joulua ja pitäkää ittestänne ja läheisistänne hyvää huolta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 21.12.2010 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Ei hyvä eräveli älg kohta saakaan muusta kuin makuasioista kiistellä.
Tulee se viharikoslaki myös nettikirjoitteluun ja ...
Tuota savustussysteemiä kun minulla ei ole, niin olen tyytynyt kylmäsavustuttamaan alan firmassa hirven paistia joko könttinä tai vakuumiin viipaloituna. Tänä kautena tuli "munuaiset räjäyttävää" vakuumitavaraa 9,5 kg, yht n 40 läppänää. Sikaa ostan valmiskinkkuna vain vieraiden takia 2-3 kg "narutetun" möykyn.
Pikkusen käypi kateeksi savustus/palvauskaappien omistajat.....
_________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|