Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 10.06.2017 12:00 Viestin aihe: Karhun maksaa |
|
|
Meinasin syöttää pojille tänään saunaillan ohessa karhunmaksan, parivuotiaasta otuksesta. On se testattu toki trikiinivapaaksi.
Mitenhän tuosta saisi edes jotenkin syötävän makuisen, toki meinasin vasta selkeästi kännin puolella sitä tarjota, meneehän se kai silloin "kun se on karhua". _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17193 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 10.06.2017 12:30 Viestin aihe: |
|
|
Nyrkillinen voita mukaan niin menee. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeHelevetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 6357 Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret
|
Lähetetty: 10.06.2017 22:49 Viestin aihe: |
|
|
No ottakaa sen verran riittävästi saunajuomia että ei tartte kokkailla, raakana vaan! Sit siihen päälle vielä kapakkaan painimaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 10.06.2017 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Paa tunkioon. _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 11.06.2017 10:30 Viestin aihe: |
|
|
Hyvin uppos, itseasiassa söin itsekin _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 11.06.2017 10:37 Viestin aihe: |
|
|
Perskules, myöhästyin, äijät on jo varmaan laittaneet nallen maksan naamariin. Mutta käytän tätä säijettä kylmästi hyväkseni ja laitan tähän oman ”toiveuneni” josko täältä heruis ajatuksia tai vaikka peräti kokemuksia. Huonosti olen maksaa hyödyntänyt mutta ittellä ollut jo hyvän aikaa toiveena saada heti mettässä peuran tai hirven kaadon jälkeen, tarjota tuoretta maksaa porukalle. Tuntuisi vaan että sellainen kruunaisi jahtipäivän ja olisi ehkä uudenlainen kokemus useammalle, vallankin ittelleni. Voi olla että jää vaan toiveuneksi...
Mielessäni olen suunnitellut alustavasti niin että siihen tarvitaan isohko muurikka -tyyppinen paistinalusta, sille joku jalusta minkä alle saa valmiista kuivista klapeista nopeasti tulen. Sitte maksasta pois enimmät kalvot ja suikaleiksi. Voita paistinalustalle ja etukäteen kotona valmistettu perunasurvos tai paistinperunat sekä valmiiksi esikuulotettu sipuli lämpiämään reunustoille. Pottujen tai minkä muun lisukkeen lämmittämiseen voi miettiä muitakin sukkelia lämmitystapoja. Sitten uusi voi maksasuikaleita varten, nopea paisto ja maustaminen suolalla ja mustapippurilla sekä kerma perään. Tarjoillaan tuon perunasurvoksen ja sipulien ja vaikka puolukkahillon kanssa. Itse en jättäisi hyvää viintä tuosta missään hinnasta pois eli vaikka Nortonin Cabernet Savignonia. Tiedä sitten miten onnistuisi käytännössä mutta olis mielenkiintoista kokeilla.
Onko kellaan kokemuksia tuollaisesta kaadolla tehdystä ”pikaruoasta” tai ajatuksia tuollaiselle? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17193 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 11.06.2017 12:28 Viestin aihe: |
|
|
Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.
-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 731
|
Lähetetty: 13.06.2017 09:44 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.
-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita. |
Mitä toi kuuma pannu ja liian maksaista tarkoittaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10388 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.06.2017 10:27 Viestin aihe: |
|
|
tee667 kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Eipä kuulosta pahalle, sipulit kerkee kypsymään pelipaikallakin, itse tekisin vain ruisleipää kaveriksi ja paistosta päälle sekä kylmää maitoa.
-Muistaa vain kuuman pannun, ettei tule maksasta liian maksaisaa ja aitoa kuohukermaa/voita. |
Mitä toi kuuma pannu ja liian maksaista tarkoittaa? |
Pitää olla niin kuuma pannu, ettei tarvi jäädä paistamaan pidemmäksi aikaa, kun siinä se pilalle menee ja muuttuu äklö maksaiseksi.
Maku on paljon miedompi ja parempi mediumina. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
overkill Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 1489
|
Lähetetty: 13.06.2017 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti tapoja paistaa maksa on monia ja karhun maksaa en ole koskaan paistellut niin siinäkin taitaa olla oma makumaailmansa. Mutta oma tapa valmistaa maksa on seuraava. Eli tärkein homma on saada kaadetusta elukasta veret oikeasti pois. Ranka/pää laukauksilla jossa veret jää enemmän tai vähemmän sisään on hidasta liotella veret pois eikä se yleensä edes kunnolla onnistu. Mikäli verta jostain syystä on enemmän niin leikkaus pihveiksi ja liotus kylmässä vedessä vettä vaihtaen ainakin yön yli. Pannu kuumaksi mutta ei liian kuumaksi. Avotulella vähän kokeilemista mutta vanhanliiton sähköhellalla jossa asteikko 1-6 joku 5 on lähellä optimia. Maksan pintaan hieman suolaa ja myllystä pippuria. Maksa pannulle ja kypsyys niin että maksa on keskeltä vielä reilusti punertavaa. Lisukkeeksi sipulia ja jos haluaa kermasoosia niin pihvejä ei keitetä enää liemessä vaan soosi tehdään erikseen jotta maksaa ei kypsennetä yli. Pahin moka maksan valmistuksessa on verinen maksa tai liika kypsennys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10388 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.06.2017 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Itselle riittää, kunhan pihveiksi leikatun maksan huuhtelee huolellisesti muutamaan kertaan vedellä
ja sen jälkeen liottaa vähintään pari tuntia keskioluessa. Tuo olut pehmentää makua mukavasti. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 13.06.2017 11:08 Viestin aihe: |
|
|
Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 13.06.2017 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Ja Pedon ohjein valmistus "lähentelee" jo kaatohetkeä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10388 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.06.2017 11:11 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus. |
Me on paljonkin tehty maksaa (tosin hirven) kenttä oloissa. Joku tyhjä muovinen jätskirasia reppuun,
missä saa maksat huuhdottua ja siihen sitten hetkesi olueen likoon. Vaikka puoleksi tunniksi,
jos pitää heti kaadolla syödä. Ehtiipähän tulet tasoittua. Muurikalla homma käy hienosti.
Mukaan tarvii vielä sen voin, suolan ja pippurin. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
overkill Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 1489
|
Lähetetty: 13.06.2017 11:23 Viestin aihe: |
|
|
Turisti kirjoitti: | Hyviä ajatuksia / neuvoja overkill, tänks. Näetkö ettei kaadolla valmistamisessa ole onnistumisen mahdollisuuksia? Esim. suikaloiminen ja suikaleiden huuhteleminen paikan päällä ja perään valmistus. |
Olen paistanut maksaa ihan kaadolla ilman pesujakin ja kyllä se onnistuu mutta vaatii sen että ampuminen/pistäminen on onnistunut hyvin. Jos maksaan jää verta alkaa se kuohumaan paistettaessa harmaaksi mössöksi ja käytännössä liian verisen maksan paisto ei tahdo onnistua mitenkään. Toki huuhtelulla ja liotuksella voidaan paljon pelastaa mutta lähtökohtaisesti jos liotus alkaa vaatimaan yön yli liotusta monessa vedessä voi vain miettiä mikä mahtaa olla paistien ja fileiden verisyys tilanne. Eli mielestäni maksa on erittäin hyvä indikaattori sen suhteen kuinka hyvin veret on saatu pois ruhosta.
Tuota pedon vinkkiä oluen käytöstä pitää kyllä syksyllä testata....
Viimeinen muokkaaja, overkill pvm 13.06.2017 11:24, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|