OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 12.04.2023 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Pitihän se kuivuri hommata. 79 euroa... Nyt sitten pitää aloittaa kilohinnan tiputtaminen beef jerkylle, että saa hankintahinnan kuoletettua. Ensin pitää ampua hirvi ja hirvijahtihan lihoineen on täysin ilmaista. Wink . Oikein kun itseään huijaa, niin edulliseksi tulee.



MikaS kirjoitti:


Itse ostin halvahkon kasvikuivurin ja en ole katunut. Lihan lisäksi nyt on kuivattu sieniä, omenoita ja kokeilussa on mustikat.


Tein itse uunissa noita kuivalihoja joskus 2010. Eipä jäänyt ruokaympyrään, vaikka olivat hyviä. Ehkä tuossa oli vähän semmoista turaamisen makua. Tuon jälkeen ”paistien ilmestyminen pakastimeen” on aika lailla muuttunut nykypäivään tultaessa.

Onko jollakulla kokemusta, osoittautuiko kasvikuivuri ”uudeksi leipäkoneeksi”, eli päätyi komeroon?

Noitahan alkaa olla varsin kohtuullisiin hintoihin, löytyy termostaattia, ajastinta yms digisiirtymää kohtuu peruskoneistakin. Sähkönkulutus vähän eri lukemissa, mitä uunissa.


hukka99 kirjoitti:
Sen kerran kun uunissa yhden kerran kuivasin lihaa, totesin tuon Jerkyn teon olevan vähintäänkin järjetöntä sähköuunissa ihan sähkönkulutuksenkin kannalta, mikäli omistaa takan Smile

Ritilälle kuparilangasta koukuilla roikkumaan, ja tulee "smoke flavorit" ihan omasta takaa, ilman esansseja.


Onkohan joku jalostanut tätä rintamaa? Jonkinlaisen telineen vaatisi ja jos esimerkiksi iskee lihat takkasydämmeen, niin arvelisin että alussa lämmöt on liian korkeat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7477

LähetäLähetetty: 12.04.2023 15:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän sitä joka syksy/ talvi tulee kolmisen kuivurillista tehtyä. Meinaan palapaistihan se vasta tökkimään alkaa pidemmän päälle ja kuivaliha on mainiota naposteltavaa itse jahdissa.


Oikeastaan mikään muu ei töki kluin tuo jäisen paistin kyttääminen,että saa veistettyä tarpeeksi ohuita ja helposti. Liian sulaneesta tuppaa tulemaan liian paksuja ja vastaavasti kovaan ei pysty.

Toki ottaa myös aikaa ja välillä pitää käännellä ja tasoja vaihtaa,niin ei ihan shot and forget touhua.

Eli ei ole jäänyt pölyttymään niin kuin uppopaisto vekotin. Kerran tehty ranskikset, mujtta se öljyn määrä...
.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1631

LähetäLähetetty: 12.04.2023 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama kuivurillinen lihaa tulee tehtyä vuodessa. Poika tuossa juuri kävi ja kysyi, että koska taas on kuivalihaa tulossa, pitänee laittaa viikonloppuna tulemaan. Sähköisellä siivutussirkkelillä tulee hyvää ohutta siivua kohmeisesta lihasta.

Ja suppilovahveroa syksyllä kilokaupalla kuivurissa myös
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 13.04.2023 07:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on kaksi kasviskuivuria, toisella jerkyt, omenat, sienet ja toisella koirille maksat, sydämet, kolaripeurojen veriset paistit ja henkitorvet "aluksi". Nykyään menee henki/ruokatorvet pellille ja uunin päälle. Kuivuvat sielläkin lähes samassa ajassa kuin kuivurissa, eivätkä kerkiä menemään pilalle kuivausvaiheessa. Pellille en viitsisi laittaa lihasiivuja, tuskin toimisi ja toisaalta ilmassa roikkumalla voi olla siltikin liian kuuma paikka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.04.2023 07:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän tyhmä kysymys, mutta ”tekeekö tuolla kuivurilla mitään muuta järkevää kuin jerkyä”?

Olen esimerkiksi joskus pakastellut kanttarelleja ”kastikkeena”, toimii jotenkin. Nyt kokeilin pakastaa kanttarelleja tuoreena vakumointikikkaltuna, jotenkin tuli kitkerä/outo maku noin. Kanttarellihan sopii varsin hyvin moneen kastikkeeseen ja miettinyt, olisiko tuollainen kuivaaminen sittenkin kohtuu toimiva tapa sienille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 14.04.2023 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En osaa sanoa kun en ole sieniexpertti tai käytä kuin muutaman kerran vuodessa kanttarellikastikkeessa ja/tai kuivattuja mausteena. Suppilovahveroita ja mustaa torvisieniä olen kuivannut ja pidän niitä parempana kuin kanttarelleja. Yksi pippurimylly on täytetty kuivatulla suppiksella, ja siitä jauhetaan sienenmakuja kastikkeeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TetraoFabalis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 245

LähetäLähetetty: 14.04.2023 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Vähän tyhmä kysymys, mutta ”tekeekö tuolla kuivurilla mitään muuta järkevää kuin jerkyä”?

Olen esimerkiksi joskus pakastellut kanttarelleja ”kastikkeena”, toimii jotenkin. Nyt kokeilin pakastaa kanttarelleja tuoreena vakumointikikkaltuna, jotenkin tuli kitkerä/outo maku noin. Kanttarellihan sopii varsin hyvin moneen kastikkeeseen ja miettinyt, olisiko tuollainen kuivaaminen sittenkin kohtuu toimiva tapa sienille.


Herkkutatit ja torvisienet enää sienistä kuivailen. Kanttarellejä ja suppiloita vielä niin paljon jälellä, ettei enää kehtaa, kuin vain mausteena tulee käytettyä. Omenoita noitten lisäksi.

Lihoista tykkään enempi räystään alla kuivatuista ja siinäkin mennyt sydämet ykkösiksi.
_________________
Joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2278
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 17.04.2023 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Vähän tyhmä kysymys, mutta ”tekeekö tuolla kuivurilla mitään muuta järkevää kuin jerkyä”?

Olen esimerkiksi joskus pakastellut kanttarelleja ”kastikkeena”, toimii jotenkin. Nyt kokeilin pakastaa kanttarelleja tuoreena vakumointikikkaltuna, jotenkin tuli kitkerä/outo maku noin. Kanttarellihan sopii varsin hyvin moneen kastikkeeseen ja miettinyt, olisiko tuollainen kuivaaminen sittenkin kohtuu toimiva tapa sienille.


Kantsut, torvisienenet ja suppikset kuivurin kautta purkkiin ja säilyy vuosia, eikä vie pakastimesta tilaa. Hetkeksi veteen turpoamaan ennen käyttöä ja vaikea on tuoreesta erottaa. Vahva suositus täältä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Sivu 16 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com