Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 02.08.2009 18:21 Viestin aihe: Vilperin kanttarellikastike. |
|
|
Tuli tuossa joku aika taakkepäin käytyä kattomassa kanttarellitilanne ja kun kastikkeen verran löytyi, niin vassokuu:
Jätin putsaamisen seuraavaan päivään kun oli vähän kostea noukkimiskeli.
Sanomalehden päälle huonetilaan niin kummasti häipyy ylimääräinen kosteus pois:
Vanhasta pullasudista saa oivallisen sieniharjan kun leikkaa karvat lyhyeksi:
Sipuli ja yksi reilu valkosipulin kynsi joukkoon:
Voita kuumalle valurautapannulle:
Ainekset paistumaan (huomaa itsetehty varsi; oli sellainen rautainen silmukkavarsi johon sitten ymppäsin kirsikkapuusta varren )
Suolaa, valko- ja maustepippuria perstuntumalla sekaan ja muuta sekoitus lastalla:
Pari desiä kermaa ja hautuumaan että sakenee sopivasti:
Kannen alla muhii kummasti:
Perunathan on olleet myös kiehumassa ja kun ajoitus on kohillaan niin tästä:
Nk. uudet perunat ja kastiketta päälle niin pitäis maistua:
Tälläisiähän niiden pottujen olis pitänyt olla ennen keittämistä, mutta aina ei ole saatavilla oman maan tuotoksia!! ;D
JA EI SITTEN UNOHDETA SITÄ PANNUN HUOLTOA!!!:
_________________
Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 03.08.2009 19:30, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16754
|
Lähetetty: 02.08.2009 20:19 Viestin aihe: |
|
|
!&%¤#"! !&%¤#"! valkosipulia !&%¤#"!. Nooh, myönnettäköön, että hyvältä kastike näyttää ja maistuu varmaan. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 02.08.2009 23:04 Viestin aihe: |
|
|
Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 03.08.2009 10:47 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | !&%¤#"! !&%¤#"! valkosipulia !&%¤#"!. Nooh, myönnettäköön, että hyvältä kastike näyttää ja maistuu varmaan. |
Valkosipuli, jumalten lahja ihmiskunnalle. Olen väittänyt, että valkosipuli ei sovi kaurapuuron joukkoon, mutta pakko on myöntää erehtyneensä,se sopii jopa siihen. Tein tuossa italialais vaikutteista leipää, jonka taikinaan lisäsin kaurapuuroa. Kun sitten kaurapuuro muhisi kattilassa, niin laitoin mukaan kuivattua valkosipulia, jota jostain syystä oli kaapissa? Ja kun leipään tuli vielä siirappia, niin senkin laitoin kaurapuuron joukkoon, jo oli makea ja hyvä valkosipulinen maku. Se on paljon minulta sanottuna, kun en ole koskaan sietänyt kaurapuuroa. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 03.08.2009 10:48 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte. |
No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 03.08.2009 15:01 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä vilperin kantarellikastike on ollut nyt karvasta!
Myönnä pois kun noin Wanhoista yksilöistä sen väänsit tai sitten sulla on kiinalainen karate-wonder-wok pannu joka muuttaa kaiken ihanan valkosipuliseksi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dominator Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2008 Viestejä: 430
|
Lähetetty: 03.08.2009 15:58 Viestin aihe: |
|
|
Meilläpäin totuttu kuivattamaan sieniä ensin pannulla ilman voita, joka lisätään sipulin kera vasta perästä pannulle Mutta tuskin tuo hullusampaa olis ollu noinkaan _________________ Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.08.2009 16:26 Viestin aihe: |
|
|
Hylsysoppa kirjoitti: | Kyllä vilperin kantarellikastike on ollut nyt karvasta!
Myönnä pois kun noin Wanhoista yksilöistä sen väänsit tai sitten sulla on kiinalainen karate-wonder-wok pannu joka muuttaa kaiken ihanan valkosipuliseksi! |
En tiedä kuinka moni on kanttarilluja kuivannu, mutta jo vuorokausi valoisassa ilmavassa paikassa muuttaa värin huomattavan tummaksi (Wanhaksi)! Mä oon kuivannu niitä paljonkin ihan ruutikuivaksi asti huonetilassa tai saunan lauteilla ja varmaan joskus kuviakin näyttänyt kuivatuista sienistä; pari ensimmäistä vuorokautta muuttavat väriä eniten.(pimeässähän ne tietenkin pitäisi kuivattaa, mutta ei ainakaan mulla ole sellaista hyvin tuulettuvaa tilaa missä sen tekisi! (siis yli 20 C lämmintä ja ilmaa joka kiertäis hyvin)
Miten tuon nyt kauniisti sanoisi!?; voimakkaan makuiset raaka-aineet kestävät myös maustamisen paremmin kuitenkaan pilaamatta sitä alkuperäistä makua ja ainakin minä haluan vähän vaihtelua siihen ihan perusreseptiin ja niitä tuotoksia olen sitten tännekin laittanut; kyllä mäkin teen ihan vain suolalla ja parilla pippurilla maustettua ruokaa, mutta eihän olisi edes mitään järkeä sellaista esitellä!? Joku pannari tai letut ovat sellaisia jonka respaa ei voi muuttaa hyvän lopputuloksen takaamiseksi, mutta noissa pata,pannu tai keittoruoissa on mielestäni ainoastaan mielikuvitus rajana ja joskus menee pieleenkin, mutta kohtuuvarovaisesti kun kokeilee eri maustamistyylejä niin harvoinpa on moitteita kuulunut! (Nää valkkariviholliset ovat sitten oma lukunsa!! ) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 03.08.2009 17:41 Viestin aihe: |
|
|
Taisi Vilperin "mielikuvituksen rajat" tulla selviksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CrB Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Lok 2005 Viestejä: 1878
|
Lähetetty: 03.08.2009 20:23 Viestin aihe: |
|
|
Kiireellisissä tapauksissa on tullut harrastettua kanttarellien sutipesua, hanan alla kylmää vettä mahdollisimman soukkainen virta ja pensselillä roskien irroittelua.
Valkosipali on kärkipään mauste; hyvää vaikka keiton pohjaksi, muutamia kynsiä murskaimen läpi lautaselle ja keittoa päälle - aromit ei kerkeä karata, kuten pitkässä keittämisessä saattaa käydä. Kaurapuurovinkistä kiitokset, kokeillaan.
Eipä sovi unhoittaa valkosipulin vaikutusta mieskuntoonkaan -
valkosipulilla sellainen seisokki, että juuretkin rusahtelee -
kylläkin muutkin sipulit saattavat aiheuttaa juurten ruskamista. _________________ Liikettä niveliin
Viimeinen muokkaaja, CrB pvm 07.08.2009 12:35, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 03.08.2009 20:53 Viestin aihe: |
|
|
whiski kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: | Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte. |
No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? |
Siinä haetaan makujen harmoniaa, hyvät maut täydentävät toisiaan .
Sen seittemää makua kun lykkää sekasin niin siinähän vaan toinen kumoo toisensa ja loppu on pelkkää sotkua. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 04.08.2009 09:14 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta ollaan samaa mieltä, siksi suosinkin omia suosikkejani, mm valkosipulia, välillä enemmän ja välillä vähemmän, riippuen ruokalajista. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.08.2009 09:50 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | whiski kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: | Noin hyvän sienen makua ei saa peittää tahi yrittääkkään korostaa millään . Vähän suolaa ja valkopippuripurkkia voi käyttää pannun vieressä... Mutta ääntä kohti olisi tuo annos menny kyselemättä .
Kanttarelli on muuten loistava ahvenan tai kuhan täyte. |
No mitä yrität peittää kantarellia lisätessäsi täytteeksi? Kuhaa, ahvenen, vai kantarellin makua? |
Siinä haetaan makujen harmoniaa, hyvät maut täydentävät toisiaan .
Sen seittemää makua kun lykkää sekasin niin siinähän vaan toinen kumoo toisensa ja loppu on pelkkää sotkua. |
Se nk. sotku on eräänlainen oma taiteenlajinsa; maustamisen tarkoitus joko peittää joitain makuja tai sitten korostaa jonkun raaka-aineen makua. Otetaan esimerkiksi Chili con Carnee: Tapettu alkuperäinen lihan maku totaalisesti ja vain polttava tunne jää jälkeen suussa ja kuitenkin jotkut sanovat sen olevan hienoa ruokaa!!??
Mä puhun mielellään "täyteläisyydestä"; hippunen sitä ja toinen tuota ilman että mitään maustetta korostetaan erityisesti antaa sen "kulinaarisen" nautinnon. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 06.08.2009 14:37 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää kyllä vilperin keitokset erittäin hyvältä! Tarvii varmaan itsekkin tuota koittaa.
Niin ja sellasta ruokaahan ei edes ole joka ei valkosipulia kaipais |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 06.08.2009 14:45 Viestin aihe: |
|
|
Valkosipuli on ihan hyvä mauste mutta liikaa sitä käyttämällä on aivan sama mitä se sapuskan raaka-aine on ollut. Jotain vikaahan näillä valkosipulin liikakäyttäjillä on makuaistissaan.
Onko vilperi ikinä käynyt syömässä ihan oikeassa ravintolassa? _________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|