OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tulta putkeen!

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 06.09.2009 12:04    Viestin aihe: Tulta putkeen! Vastaa lainaamalla viestiä

Syötyäni aamupalaksi vähän tulista salsaa ja muuta herkkua, tuli mieleen onko joku ehtinyt kokeilla riistareseptejä joihin on sopinut mausteeksi chili tai vahva curry?
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 06.09.2009 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää riistan makua en menis peitteleen mutta ainahan voi vääntää dipin tai soosin siihen kylkeen ja maustaa sen rajusti. Tabasco toimii, ei ole liian ärjyä.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 07.09.2009 05:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muutaman kerran tehnyt MOLE- kastiketta, jossa mausteita läjäpäin, esim chilia ja tummaa suklaata.
Ensimmäisellä kerralla meinasi usko loppua, hautumisen jälkeen aromit tasaantui, syötävän hyvää.
Ankan sijasta käytin vesilintua ja fasaania. Kastikkeesta lukuisia reseptejä, hakusanalla alkaa löytyä.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 07.09.2009 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chili on siinä mielessä hyvä mauste, ettei se samalla tavalla peitä muita makuja, kuin jokin muu vahva mauste.
Vahvasti maustettua riistaa jossa maistuu myös riista itsessään pystyy kyllä tekemään. Kokeilua järki päässä ja ne maut alkaa asettua kohdalleen.
Ei montaa vahvaa maustetta samaan ruokaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 07.09.2009 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elwood ja paatti olette jo oikeilla jäljillä.

Lähinnä mietin onko joku thaimaa-tyyppisesti maustanut, tuliseksi mutta kevyesti niin että maut eivät peity (niinkuin esim. tabasco tekee, sehän on lähinnä etikkalientä).

onhan chileissäkin eroja, vrt. habaneron paksu aromi, thaimaalaisen kevyehkö hedelmäinen, afrikkalainen lähinnä vaan tulinen bird's eye, ja sitten nuo mehikolaiset enemmän tai vähemmän paprikan makuiset chilit.

Jahka tästä nyt pääsee joku vuosi taas riistan makuun niin alanpa testailemaan.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 08.09.2009 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä oon viimeaikoina käyttänyt jonkunverran juuri näitä itämaisiin wokkeihin tarkoitettuja kastikeaineita/mausteita. Tulee ihan hyvää, varsinkin jos tekee kaveriksi nuudeleita ja kasviksia ym.
Teen näitä kokeiluja ihan sentakia, koska penskana kotona asuessa suurinpiirtein ainoa riistaresepti oli perunoita, riistaa maustettuna suolalla ja pippurilla ja joku kastike. Minusta ei oikein tee oikeutta riistalle, varsinkin jos tukahdutetaan sianlihalla vielä se sörsseli.
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.09.2009 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hapanimeläankka on myös aika vinkerä tapaus. Laitetaan nopeasti ruskistettua sorsan rintaa kokonaisena foliokääreessä uuniin. Kääreeseen laitetaan lisäksi sekaan appelsiiniviipaleita, omenaviipaleita, sipulia hyvin pieninä paloina, sitruunamehua, paprikaa, öljyä, ruskeaa sokeria, Worchesterin kastiketta, ketsuppia ja etikkaa. Itse laittaisin hieman pippureita ja chiliä ynnä hieman suolaa.

Määrät sanelkoon ensimmäisellä kerralla järki, seuraavilla ensimmäisen kerran kokemukset. Wink

Lisukkeeksi tuohon sopisi ehkä nuudeli tai tuorepasta. Perunalle tai riisille ei mielestäni oikein sovi. Makuasioita nämä makuasiat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com