Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 14.04.2010 16:58 Viestin aihe: Muikku |
|
|
Tuli tuossa mieleen Keiteleen muikkuja puhkastessa...kuka jättää muikun pään paikolleen vae otetaanko poes?Mie jätän pään.........pantiinpa se suolaan tae uuniin,tae kalapottuun... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 14.04.2010 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Mie taas ostan valmiiks perattuina .
Hintaero aika liki nollaa kun vähentää perskeet (päätkin) painosta. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 14.04.2010 17:54 Viestin aihe: |
|
|
Pää jätetään paikalleen. Tahtoo vaan aika harvoin olla tuota perattua muikkua tarjolla. Itte pyyetty on tietenki parasta. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2303 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 14.04.2010 18:13 Viestin aihe: |
|
|
Muikkuhan pyydetään itse.
Pään jättäminen riippuu täysin kokoluokasta ja käyttötarkoituksesta. Pienellä muikulla ei pää haittaa menoa missään muodossa, mutta esim. rantakalan syöminen alkaa olla aika roisia jos muje on reilu 20 senttistä.
Tulipas himo muikkuihin kun tuli puheeks. Noh enää pari kuukautta ja alkaa verkoilla tavottaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 14.04.2010 18:24 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | Pää jätetään paikalleen. Tahtoo vaan aika harvoin olla tuota perattua muikkua tarjolla. Itte pyyetty on tietenki parasta. |
Meillä sitä on melkeinpä aina tarjolla, johtuu varmaan siitä että useammallakin kalastajalla taitaa olla koneet, osalla kait kimpassa.
Mutta muistuikin tästä mieleeni, että pitääkin käydä huomenna hakemassa muutama kilo säilöttäväksi, kohta ei vähään aikaan saakaan kun jäille ei pääse. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sakollaampuva Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Maa 2010 Viestejä: 917
|
Lähetetty: 14.04.2010 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Sen kaksi kertaa vuodessa ku muikkua syön on se purkista tomaattikastikkeessa.Prkle teidän syytä tämä kauppaan on lähettävä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 14.04.2010 19:05 Viestin aihe: |
|
|
Siis,muikkuhan on parasta rapula uamuna tönkkö suolasta otettuna oekkeen ruisleivän piällä....ruisjauhossa pyöriteltynä,voessa paestettunahan mänöö kala kun kala..kukkokalana on parempi särki ja ahvena......van suola muikun voettanutta,iltapalana ei voeta mikään.......ja sittä uamulla lisää...... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 14.04.2010 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se pää lähtee kun perkaan niin että toisen käden peukalolla työnnän sisukset pihalle samalla kun toisella kädellä käännän pään irti ja suolet tulee perässä nätissä nipussa. Mutta jos jonkun muun perkaamia syön ja pää on paikallaan niin ainakin pienissä menee alas niin että heilahtaa... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Iso-Jaska Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tam 2007 Viestejä: 2376 Paikkakunta: Lapland Finland
|
Lähetetty: 14.04.2010 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Ite jätän pään pienempiin. Aika hankala sanoa kokoa, josta alkaa päät lähtemään, mutta jos pää on pikkurillin päätä isompi, niin alkaa olemaan jo liian iso syötäväksi.
Tässähä alkaa tekemään mieli suolasta.
Hyvä resepti:
muikkuja, pekonia, suolaa, ruisjauhoa ja vettä.
Muikkuja ja pekonisiivuja ladotaan vuorotellen savipataan/-kulhoon, joka kerros luonnollisesti suolataan maun mukaan (hlö.koht. tykkään, että kalassa pitää olla suolaa niin, että näkyy ja maistuu). Vedestä ja ruisjauhosta tehdään taikina, joka myös maustetaan suolalla. Taikinasta tehdään "kansi". Ennen kannen muotoilua kannattaa kuiten lorauttaa hieman vettä muikkujen ja pekonin joukkoon (estää paiston aikaisen kuivumisen). Kun kansi on saatu muotoiltua, niin komeus uuniin reiluun 200 asteeseen tunniksi, jonka jälkeen aletaan lämpötilaa pudottamaan pienemmälle. Kolme-neljä tuntia ku on kulunut, niin paistos on kypsä vaan ei valmis nautittavaksi. Ite tykkään vetää paistoksen kylmänä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sakollaampuva Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Maa 2010 Viestejä: 917
|
Lähetetty: 14.04.2010 21:33 Viestin aihe: |
|
|
Minäpä tein tossa talvella elämäni ensimmäisen muikku kukon aijai ku oli hyvvee.En tiiä oliko resepti oikein ku pekonia tuli melkein yks yhtään fisujen kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 14.04.2010 21:46 Viestin aihe: |
|
|
Iso-Jaska kirjoitti: | Ite jätän pään pienempiin. Aika hankala sanoa kokoa, josta alkaa päät lähtemään, mutta jos pää on pikkurillin päätä isompi, niin alkaa olemaan jo liian iso syötäväksi.
Tässähä alkaa tekemään mieli suolasta.
Hyvä resepti:
muikkuja, pekonia, suolaa, ruisjauhoa ja vettä.
Muikkuja ja pekonisiivuja ladotaan vuorotellen savipataan/-kulhoon, joka kerros luonnollisesti suolataan maun mukaan (hlö.koht. tykkään, että kalassa pitää olla suolaa niin, että näkyy ja maistuu). Vedestä ja ruisjauhosta tehdään taikina, joka myös maustetaan suolalla. Taikinasta tehdään "kansi". Ennen kannen muotoilua kannattaa kuiten lorauttaa hieman vettä muikkujen ja pekonin joukkoon (estää paiston aikaisen kuivumisen). Kun kansi on saatu muotoiltua, niin komeus uuniin reiluun 200 asteeseen tunniksi, jonka jälkeen aletaan lämpötilaa pudottamaan pienemmälle. Kolme-neljä tuntia ku on kulunut, niin paistos on kypsä vaan ei valmis nautittavaksi. Ite tykkään vetää paistoksen kylmänä |
Eli laiskan miehen "patakukko". Meilläpäin noita tehdään esikoulussa .
Ei vainkaan, ihan hyvä se on tuokin.
Henk. koht. innostuin pari vuotta sitten tekemään oikeita kalakukkoja, ei se juuri sen työläämpi ole.
Nykyään menee tyhjästä n. 20min siihen että kukon heittää uuniin. Peratuista kaloista tietty.
Uunissa meneekin sitten rapiat 4h. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 14.04.2010 22:32 Viestin aihe: |
|
|
Vaan tosimies valmistaapi ja syö selevin päin norsin pään kera _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 14.04.2010 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Tvälläri kirjoitti: | Vaan tosimies valmistaapi ja syö selevin päin norsin pään kera |
jotku tosimiehet syöpi lutkuttamalla kuulema kilosen matikan siltään,ne on niitä millä migin lanka korvassa............. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 14.04.2010 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Oon minä selevinpäin kuitenni suolistanu...
Pekonisiivuissa paistettu kutumuikku, isommista otetaan pää pois ja pyöräytetään ruisjauho-suola-sitruunapippuri seoksessa kuumalla pannulla 2-3 min pitää kolesroolit kohillaan. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 27.04.2010 23:28 Viestin aihe: |
|
|
En minä osaa muuten kuin päättömäksi puhkoa. Ihan pienet tieten menee silleen.
Monenlaista muikusta voi tehdä. Monasti pilkon sipulin pohjalle ja pari valkkarin kynttä kasariin ja öljyn kanssa pehmitys. Sitten muikkuja pari kerrosta päälle ja viimeksi purkki ranskankermaa tai smetanaa ja suolaa sopivasti. Muutaman minuutin haudutus kannen alla ja keitetyt puikulat ynnä vaikka joku puolimakea valkkari kyytipojaksi. Nam! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|