OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pikapihvit hirvijauhelihasta
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 25.10.2009 15:39    Viestin aihe: Pikapihvit hirvijauhelihasta Vastaa lainaamalla viestiä

Piti tuossa pikkususille jotain purtavaa nopeasti saada suuhun, niin ihan perus pihvit ja muusi..
Elikkäs:
Noin 400-500 grammaa hirvijauhelihaa
Pikkupaketti pekonikuutioita
kourallinen korppujauhoja
kananmuna.
(sipuli silputtuna jos olis ollu)

Ei muuta ku kulhossa ainekset sekaisin ja hetki annetaan seisoa et korppujauhot turpoaa.

Pannu kuumaksi ja voita..
Siinä sitten paisto, mausto: pippuri/suola ja maisto.. Wink
Pottumuusin ja puolukkahillon kanssa.

S
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 459

LähetäLähetetty: 09.01.2010 23:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuota hirvijauhelihan maustamista on tullu kokeiltua vaikka millä tavalla, sialla jatkamalla ja ilman, eri tavoilla maustettuna. Ihan hyvää se on ollu parhaimmillaan, mutta kun makuasioissa ei ole ollut tapana tehdä kompromisseja. Kellään ideoita..?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.01.2010 00:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se on tuo sian sotkeminen joukkoon jäänyt kaikessa hirvessä paljolti pois minulta. Lihan kuivuuden voi paikata voilla... (Tosin huomenna meinasin viillellä paistia palapaistia pienemmiksi suikaleiksi ja ruskistuksen jälkeen heittää muutamaksi tunniksi mietoon uuniin paljon sipulin, valkosipulin, herkkusienten ja pekonikuutioiden kanssa. Suola ja pippuri tietenkin sekaan. Tuota perusvähämausteista kun on tullut nyt muutamia kymmeniä aterioita kesän jälkeen vedettyä.)

Sellainen ajatus on tullut että jos unohdetaan kaukomaiden mausteiset ruuat niin paras liha maustetaan pelkällä suolalla, kakkosluokka suolalla ja pippurilla, kolmosluokka suolalla ja pippurilla ja sipulilla jne. Toki vaihtelua saa ykkösluokkaankin mausteilla - tätä tulisi kuitenkin välttää. Tacoja kun tekee niin onpa mahtava täräyttää vähärasvaiset ja siten rasvaavaluttamattomat hirvenjauhelihat Aaria-mausteiden Pablo Tex Mex -mausteseoxella runsaskätisesti ryyditettynä kuoren sisään itsetehdyn salsan ja ananaskuutioiden alle. Tuo Aariamausteiden seos hakkaa tuoreudessaan ja vähäsuolaisuudessaan kaikki muut kokeilemani sörsselit. Että seuraavan kerran kun serkun kaiman kummin naapurin koulukaverin tyttö tulee luokkaretkensä alla ovelle mauste-esitteen kanssa kolkuttelemaan, kannattaa ehkä sittenkin pari purkkia tilata.

No jorinat sikseen. Voi, suola ja myllystä mahdollisimman tuoretta mustapippuria ovat se perusta jolle rakennan hyvän hirvijauhelihan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olba84
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 1700
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 11.01.2010 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä muuten kelpaa kun vetäsee sekaan sipulikeittopussin ja kermaviilin.
ON HYVVEE!!! Jos herkutella haluaa niin täyttää vielä aurajuustolla ja uuniin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.01.2010 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 11.01.2010 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sipulikeitto+kermaviili-systeemi pelaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 11.01.2010 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä.


Saahan sillä kauppias sipulikeitto-pusseja kaupaksi. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.01.2010 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on tullut sieniä kerättyä reissuillaan niin joko suolasieniä tai kuivattuja kanttarelleja joukkoon, niin saapi taikinaan kuohkeutta aikaiseksi ja mautkin sopivat yhteen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olba84
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 1700
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 11.01.2010 13:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Tuo sipulikeittoaineksen käyttäminen jauhelihataikinaan tuntuu olevan kovin yleistä. Koen vakavia huonommuudentunteita kun en saa sillä aikaiseksi mitään muuta kuin eineksen makuista pöperöä.


Tuskin kannattaa tuntea huonommuutta. Kukin taplaa tavallaan ja tuo oli vain ehdotukseni kun sellaisia kyseltiin. Minusta tuo kermaviili+keittosetti pelaa ja kyllä maistuu. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16706

LähetäLähetetty: 11.01.2010 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo sipulikeitto pierettää. Olen vaihtanut sipulikeiton oikeisiin sipuleihin ja tulee paremman makuista minun suulle.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 12.01.2010 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sipulikeiton kun korvaa vaikkapa sienikeitolla niin mukavaa vaihtelua siihen kitkeryyteen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hek-a
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2006
Viestejä: 588
Paikkakunta: Taikayön tienoo...

LähetäLähetetty: 21.01.2010 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tekee jauhelihataikinan sipulikeitolla tai vaikka hernekeitolla niin uutta säväystä saa sulatejuustolla (perinteinen Koskenlaskija tai joku hienostuneempi ranskalainen) kääräsemällä sitä pihvin keskelle (sisään) ennen paistoa. Jos haluaa juuston sulavan kunnolla niin pihvi kannattaa nopeasti ruskistaa kuumalla pannulla ja varsinaisen kypsennyksen hoitaa uunissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.01.2010 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kun kerran tälle linjalle lähdettiin niin laittakaapa reilun kilon jauhelihaköntin sisään paketti tai kaksi Auraa ja muutama kaltattu ja tyhjäksi kalvettu tomaatti. Taikinassa täytyy tietysti olla pippurit, suolat ja muutama sipuli kuullotettuna silppuna. Murekkeen pintaan täytyy ehdottomasti tökkiä voinokareita. Sitten uuniin (olikohan parisataa astetta ja kolmisen varttia..).

+ Pottumuusi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 21.01.2010 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti on tökittävä voita vähän enemmänkin jos kiloa mureketta kahdessasadassa kolme tuntia aikoo pitää... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.01.2010 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Wikke kirjoitti:
Varmasti on tökittävä voita vähän enemmänkin jos kiloa mureketta kahdessasadassa kolme tuntia aikoo pitää... Very Happy


Tä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com