Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 12.08.2010 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Todella hyvä ja nopea resepti ->
Rintafileet irti ja pannu hellalle lämpiämään. Pannulle nokare voita ja BBQ grillaus öljyä. kun pannu on helevetin kuuma, lihat pannulle ja noin minuutti per puoli, kermaa sekaan ja 5-10 minuuttia hautua. Suolaa voi laittaa jonni verran.
Lisäksi ranskalaisia, lohkoperunoota tai muusia kun perunat on siihen käypiä.
Ei voinu muuta kun paistaa toisenakin päivänä kun oli niin tottavie hyvää _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 12.08.2010 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Sama ohje kuin jersu jo kirjoittikin, mutta ite oon pieniny lihat ihan pieniksi suikaleiksi.
Eli lihasuikaleet kuumalle pannulle, paistoa n.2-4min (riippuu lihan määrästä) ja lopuksi kermaa sekaan ja antaa sen 5-10 min hautua. Mausteeksi pelkkää suolaa. Lihan kaveriksi keitetyt perunat.
Toimii! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10114 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.08.2010 08:52 Viestin aihe: |
|
|
Tällee tuli tehtyä:
Leikkelin kyyhkyn (6 kpl) rinnukset irti luista.
Pannu kuumaksi. Paketti pekonia palasiksi.
Voita pannuun, pekonit perään ja kyyhkyn rintalihat päälle.
Ruskistelin kyyhkyn lihat kunnolla, heitin lihat&pekonit vuokaan,
jonka jälkeen kuullotin yhden pilkotun sipulin pannulla.
Sipulit myös vuokaan ja pannun huuhdonta vedestä liemi.
Mausteeksi:
- Suolaa pari teelusikkaa
- Tujaus chilimausteseosta
- Valkopippuria vähän enemmän
- Valkosipulijauhetta suht reilusti
Kuppi uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, minkä jälkeen
lisäsin purkin kermaa kun neste näytti hupenevan.
Keittelin potut ja porkkanat. Soosi uunista. Syömään.
Hyvväähän tuo oli. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15374
|
Lähetetty: 10.08.2011 20:08 Viestin aihe: |
|
|
Viime vuonna löytyi hyvän tuntuinen resepti mutta se joutui hukkaan ja piti vain muistella miten tuo meni, muistaakseni pikainen marinointi madeiralla tms. ja sitten siivuina pannulle. Paikallisen madeiravalikoimat on aika niukkoja joten tänä vuonna kokeilin marsalaa (Floyd-tyyliin reseptiin kuuluu myös pullo puolitäyteläistä aussipunkkua mutta se on kokille, marsalasta on myös syytä tarkastaa ennen käyttöä ettei ole korkkivikaista).
Iltapäivällä siistin ja siivutin täkkälihat, astiaan ja marsalaa päälle niin etteivät ihan ui, hiukan suolaa ja pippuria. Jonkin ajan päästä (nyt illalla) ensin kuullotin sipulisilppua, lautaselle odottamaan. Reilusti voita ja lihasiivut kohtuukuumalle pannulle, muutama minuutti ruskistusta, lämpö alemmas ja sipulit takaisin. Lopuksi hiukan lisää suolaa ja lautaselle. Ainakin nyt tuota oli liian vähän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhis.t Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tou 2009 Viestejä: 534
|
Lähetetty: 14.08.2011 18:44 Viestin aihe: |
|
|
Paista kyyhkyt pannulla voissa suolassa ja pippurissa. Tee sen jälkeen normaali pottukukko ja jätä pottujen päälle tilaa kyyhkyille. Siivuta kyyhkyt pottujen päälle ja sitten oikeet läskit siihen päälle ja eikun kansi kiinni. Sitten vain kukko leivinuuniin ja antaa hautua uunin jälkilämmössä kaikessa rauhassa. Toimii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RKMJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Lok 2010 Viestejä: 574
|
Lähetetty: 15.08.2011 11:37 Viestin aihe: |
|
|
Jos ei perus laitto kiinnosta eli voita pippuria suolaata. Pannulla nopea käristys ja sitten folion sisään vähäksi aikaa niin voi koittaa seuraavaa.
Täkät paloitellaan, ei hirvittävän pieneksi mutta esim. neljään osaan. ruskistetaan pannulla ja sitten lisätää pekonia ja ruskistetaan lisää, sitten lisätään sipuli ja valkosipuli ruskistetaan ne.
Maustetaan suolalla ja pippurilla ja heitään kermaan joukkoon. Sitten lisätään koskelaskija juustoa, ainakin hirvelle toimii savuporolla maustettu. Poristellaan pannulla vielä hetki jotta kastike hiukan sakenee.
Otetaan vielä vettä, heitetään sekaan se lihaliemikuution kanssa. Ja lyödään uuniin, annetaan olla uunissa tovi. mitä pidempään sitä pitää sitä mureampaa lihaa. (vaikka kyyhkystä tulee mureaa jo melkein tuossa pannulla paistaessa mutta uunissa maut hiukan tasaantuu, lämpöä uunissa max 150 ast) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
flatazat Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 1460
|
Lähetetty: 15.08.2011 19:14 Viestin aihe: |
|
|
Pekoni= Pilataan hyväkin ruoka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lohari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2008 Viestejä: 968
|
Lähetetty: 15.08.2011 19:36 Viestin aihe: |
|
|
Makuasia sano musti ku muniaan nuoli.
Pekoni sopii linturuokiin mielestäni mainiosti, kuitenkin pienissä määrin.
Pilkotaan pekoni, ruskistetaan pannulla ja heitetään tipujen sekaan haudutusvaiheessa.
Kokeiltu mm. sorsien ja teeren kanssa, eikä ole jäänyt kertaakaan syömättä.
1 paketti 4 lintua kohden on mielestäni aika passeli (sorsa, kyyhky kokoluokassa) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12191
|
Lähetetty: 16.10.2012 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Jersu kirjoitti: | Todella hyvä ja nopea resepti ->
Rintafileet irti ja pannu hellalle lämpiämään. Pannulle nokare voita ja BBQ grillaus öljyä. kun pannu on helevetin kuuma, lihat pannulle ja noin minuutti per puoli, kermaa sekaan ja 5-10 minuuttia hautua. Suolaa voi laittaa jonni verran. |
Tuo on muuten loistava yleisresepti mille tahansa lihalle linnun rinnoista hirven fileeseen ja moneen muuhun. Toimii pomminvarmasti. BBQ mausteet on tosin pientä hifistelyä ja variointia eikä välttämätöntä ja toisaalta muutakin maustetta voi kokeilla. Vaikka chiliä, sinappia jne. Maun mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12191
|
Lähetetty: 16.10.2012 21:34 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä linkki, tuo perkaustapa tarttee ottaa testiin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 13.08.2013 20:56 Viestin aihe: Re: näinkin sen voi tehdä |
|
|
Eemeli1 kirjoitti: | leikkaa pekoni puolen sentin tikuiksi, paista tikut "kuiviksi" paistinpannulla ja ota tikut pois rasvasta, paista luuttomat rintalihat pekonin rasvassa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla, ota lihat pois pannulta ja laita lihat folioon, jossa kypsyminen jatkuu. Kaada pekonirasva pois pannulta mutta elä huuhtele pannua ettet menetä makuja, kaada 2 dl kuohukermaa pannulle, lisääjoukkoon pekonisuikaleet, 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä ja vähän suolaa ja mustapippuria keitä kastiketta niin kauan, että se paksunee. Nyt lihat lautaselle, keitetyt puikulapotut kaveriksi ja kastike lihojen päälle ja jos ei maistu lopeta metsästys. |
Tämä oli hyvä resepti. Tosin paistoin kuumassa pekonirasvassa rintapaloja vain n. minuutin per puoli ja loppu hoitui foliossa. Ja ennen kerman plöräyttämistä pannulle paistoin siinä sipulin ja pari valosipulin kynttä.
Koivetkin oli mukana makua antamassa, mutta ne vaatisi todella pitkän kypsytyksen, jotta niistä mitään lihaa irti saisi.
Hyvää oli! Kiitos Eemeli1:lle reseptistä. _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10114 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.08.2013 21:11 Viestin aihe: |
|
|
Ite leikkelin sunnuntai iltana rintafileitä irti luista. Niitä täkkäluita jäi aika keko, enkä halunnut niitä hukkaankaan heittää.
Keittelin niitä luita pari tuntia isossa kattilassa, seassa vain merisuolaa ja jokunen pippuri.
Sitten ruskistin vehnäjauhoja voissa ja lisäsin keitettyä lihalientä. Mausteeksi mustapippurirouhetta, paprikajauhetta,
sipulijauhetta sekä purkki creme fraichea. Tuli makusa kastike.
Otin pannun esille ja siihen voita ja tuoretta sipuli silppua. Kuullotin sipulin ja laitoin syvälle lautaselle
rakennettuun folio pesään. Sitten kyyhkyn rintafileitä kuumalle pannulle ja 4 min paistoa.
Nostelin ruskistetut lihat voi-sipuli seoksen sekaan, rouhin päälle mustapippuria ja ripauksen suolaa.
Sitten folio kiinni ja annoin kyyhkyjen vetäytyä sipulin seassa 10 minuuttia.
Lisäkkeeksi paistoin ristikkoperunoita. Hieman sienisalaattia ja tuoretta kurkkua kylkeen,
kastiketta pernojen sekä lihojen päälle ja eikun ääntä kohti. Oli hyyää. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 20590 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.08.2013 21:23 Viestin aihe: |
|
|
Ite en ole passissa käynytkään koira ja karhukiireiltä mutta sain muutaman kyyhkyn velipoijalta.
Laitoin ne kovaan nälkään kovalla kiireellä mutta hyvää tuli.
Rintafileet joihin tein muutaman viillon veitsellä ja hieroin pippurisekoituksen ja suolan fileisiin. Laitoin kippoon ja kaadoin olutta (sattu olemaan siinä avattu pullo hollilla) ja oliiviöljyä fileiden päälle ja annoin olla hetken. Sitten kuumalle pannulle, siis todella kuumalle ja kunnon väri molemmin puolin. Liha jää keskeltä reilusti punaiseksi. Konjakkia pannulle ja tulta perään. Eli liekitys. Annoin hetken jäähtyä ja sitten vasta folion alle piiloon. Sitten koiran treeni reissulla poimitut kanttarellit pikku paloina vähä jäähtyneelle pannulle samaan rasvaan millä kyyhkyn rinnat paistettu. Suurin kosteus niistä pois ja kermapurkki perään. Suolaa ja pikkusen pippuria sekaan ja antaa muhia ja tiivistyä sen aikaa kun perunat kiehuu.
Perunat lautauselle, kanttarellikastiketta päälle ja liekitetyt rintafileet lautaselle. Viereen hyvä salaatti ja tumma ruoka olut. Minun makuuni oi tuo ruoka kyllä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hanzzi Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2005 Viestejä: 746 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 14.08.2013 08:28 Viestin aihe: Re: näinkin sen voi tehdä |
|
|
JapiTre kirjoitti: | Eemeli1 kirjoitti: | leikkaa pekoni puolen sentin tikuiksi, paista tikut "kuiviksi" paistinpannulla ja ota tikut pois rasvasta, paista luuttomat rintalihat pekonin rasvassa noin kaksi minuuttia per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla, ota lihat pois pannulta ja laita lihat folioon, jossa kypsyminen jatkuu. Kaada pekonirasva pois pannulta mutta elä huuhtele pannua ettet menetä makuja, kaada 2 dl kuohukermaa pannulle, lisääjoukkoon pekonisuikaleet, 1-2 rkl mustaherukkahyytelöä ja vähän suolaa ja mustapippuria keitä kastiketta niin kauan, että se paksunee. Nyt lihat lautaselle, keitetyt puikulapotut kaveriksi ja kastike lihojen päälle ja jos ei maistu lopeta metsästys. |
Tämä oli hyvä resepti. Tosin paistoin kuumassa pekonirasvassa rintapaloja vain n. minuutin per puoli ja loppu hoitui foliossa. Ja ennen kerman plöräyttämistä pannulle paistoin siinä sipulin ja pari valosipulin kynttä.
Koivetkin oli mukana makua antamassa, mutta ne vaatisi todella pitkän kypsytyksen, jotta niistä mitään lihaa irti saisi.
Hyvää oli! Kiitos Eemeli1:lle reseptistä. |
Tää on melkein ku mun resetti kaikelle riistalle: file/pihvi/täkkä pannulle jossa voi-öljyseosta+ suola ja hieno pippuri. Kun sopivasti käryytetty niin folioon. Mitään rasvoja en kaada pois, menee maut, vaan kerma sekaan. Jos tarttee oikein paksua kastiketta niin en pane koko purkkia. Puolukkahilloa vähän sekaan ja suolaa+ hienoa pippuria. Hiljolleen keittää kasaan.
Tälleen tein eilen eka kyyhkynrinnat porkkanalisukkeen kera ja kaikille maistui. Oli vaan pelkkä iltasnackki kun ei ollu tarpeeksi kyyhkyä. Kuulemma pitäs lisää saaha. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|