Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.05.2015 11:36 Viestin aihe: |
|
|
Ehdottomasti kannattaa hankkia pari-kolme Weberin brikettikoria. Yhdellä korillisella hoitaa pienemmän epäsuoran kun huudattaa isolla ja kahdella korillisella saakin jo sitten vaikka 250 astetta kuupaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Siihen ei tietenkään ole tarvetta mutta alkukuumat voi ottaa ja sitten vaan ilmaa kuristamalla lämmöt alas. Koreilla saa pienemmän määrän brikettejä hehkumaan tasaisesti tasaisella lämmöllä.
kalaa folion päällä epäsuoralla lämmöllä savulastun kanssa... Mmm...
Kaasugrillin valinnasta piti... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.05.2015 15:08 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Joutuu näköjään kanatötterön hankkimaan. Metson olen tehnyt Weberissä. Nahan alle silavaa niin paljon kuin saa menemään ja mausteita. Sisälle hedelmiä ja juureksia ja mausteita. Jalat sidotaan puuvillalangalla. Pintaan vielä öljyspreitä. Aluksi kuumalla. Sitten lämmöt alas ja hitaasti monta tuntia. Parasta riistalintua mitä olen syönyt. Siksipä aion kesällä kokeilla kokonaista kalkkunaa. |
Noita kanatötteröitähän on melko monenmoisia. Ite päädyin tommoseen, ku oli suhteessa kohtuu hintainen. Evirahan pelottelee, että noista kaljatölkeistä voi irrota mitä vaan, kun eivät ole grilliin suunniteltuja.
Tiedä sitten, paljonko turvallisempi on tommosen halavan pannun pinnoitus, kun sen lyö grilliin...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.05.2015 15:11 Viestin aihe: |
|
|
Pakko se on silti sanoa, että tommonen asiallinen ja pelikunnossa oleva kaasugrilli laskee melkoisesti grillauskynnystä. Tiedä sitten, onko toi hyvä vai huono...
Aika lailla samalla vaivalla syntyy safkaa, mitä hellan ja nyrkin välissäkin.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 04.05.2015 15:50 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Noita kanatötteröitähän on melko monenmoisia. Ite päädyin tommoseen, ku oli suhteessa kohtuu hintainen. Evirahan pelottelee, että noista kaljatölkeistä voi irrota mitä vaan, kun eivät ole grilliin suunniteltuja.
Tiedä sitten, paljonko turvallisempi on tommosen halavan pannun pinnoitus, kun sen lyö grilliin... |
Toi on ihan pätevän näköinen ja hintainen vehje. Vähän toi reitetty pohja pistää silmään, monessa muussa telineessähän pohja on umpinainen niin että valuva neste jää siihen ja höyrystyy(?) vielä uudestaan...
Veikkaan että suurimmalle osalle kaljatöilkeistä syntyvät ongelma eivät johdu niiden käyttämisestä kanan grillaamiseen...
Lainaus: | Pakko se on silti sanoa, että tommonen asiallinen ja pelikunnossa oleva kaasugrilli laskee melkoisesti grillauskynnystä. Tiedä sitten, onko toi hyvä vai huono... |
Just näin, mielestäni myös pikkaisen väärin lähteä vertaamaan niitä keskenään - loppupeleissä kysymys kuitenkin eri vehkeistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 05.05.2015 15:55 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta pizzan grillaamisesta on jonkin verrankin kokemusta. Erinäisiä kokeiluja tehneenä olen todennut, että parhain omaan makuun tulee näin. Tekaiset taikinan. Levität taikinan molemmille puolin REILUSTI (oliivi)öljyä, sitten pari kerrosta foliota ja tyhjä lättä KUUMAAN grilliin folion päällä. Minuutti pari ja "katto" on valmis. Uunista ulos, kääntö ja täytteet valmiille puolelle. Sen jälkeen raaka pohja paistetaan ja samalla juusto ja täytteet lämmitetään. Näin ei pääse palamaan pohja ja koko pizzasta tulee mukavan rapea. Tosiaan täytettä ei liikaa, tai muuten tulee kylmä läjä tahi palanut pohja. Tekee sitten useamman, jos ei yhdellä nälkä lähde. Pitääkin tässä joku päivä taikoa läjä grillipitsoja! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 05.05.2015 16:49 Viestin aihe: |
|
|
Itse en ole edes viitsinyt kokeilla toista kertaa ensimmäisen grillipizzaräpellyksen jälkeen.
Tämä olis ihan mielenkiintoinen pizzauuni: http://uuni.net/
Tuolla pitäis päästä lähelle puu-uunipaistoa. On vain aika hinnakas pikku-uuni, suomalaisen kehittelemä.
Liekö kellään kokemuksia? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 05.05.2015 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Eikös Kaarle Martel testannut tota blogissaan, jos en ihan väärin muista? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.05.2015 19:20 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Ehdottomasti kannattaa hankkia pari-kolme Weberin brikettikoria. Yhdellä korillisella hoitaa pienemmän epäsuoran kun huudattaa isolla ja kahdella korillisella saakin jo sitten vaikka 250 astetta kuupaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Siihen ei tietenkään ole tarvetta mutta alkukuumat voi ottaa ja sitten vaan ilmaa kuristamalla lämmöt alas. Koreilla saa pienemmän määrän brikettejä hehkumaan tasaisesti tasaisella lämmöllä.
|
Tossa omassa palliaisessa on "tehtaan paketista" sivuilla jonkinmoiset irroitettavat tangosta väännetyt brikettitelineet. Ilmeisesti noi brikettikorit on vielä yksi askel eteenpäin tuunaamisessa.
Sitä vaan mietin, että onko noista koreista oikeasti mitään hyötyä, vai onko ilman niitä mahdoton elää . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.05.2015 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Lieneekö tuolla niin suurta väliä mitkä siellä on kunhan jollakin voi läjätä ja rajata niitä brikettejä. Jos nyt kadottaisin nuo korit, menisin heti huomenna ostamaan uudet. Sen verran hyvät ne on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Supe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2014 Viestejä: 4812
|
Lähetetty: 06.05.2015 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Em. tuliuuni voi olla ok pizzaloverille, jolla ei ole kiertoilmauunia tai leivinuunia. Sähköisen pizzauunin voi tosin saada järkihintaan käytettynä jostakin ravintolakalustoa myyvästä puljusta.
Kaasugrilli on kyllä nopea, mutta jos valurautaiset parilalevyt ja ritilät on iso työmaa ennen ja jälkeen niin käyttö ainakin itsellä hiipuu. Parhaat läskit olen paistellut mökillä lecasora tiilien väliin tehdyllä hiilloksella vanhan uuniritilän päällä. Moni muu tapa on mielestäni kompromissi mm. käytettävän tilan eli paistopaikan sanelemana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 06.05.2015 11:25 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Itse en ole edes viitsinyt kokeilla toista kertaa ensimmäisen grillipizzaräpellyksen jälkeen. |
Kokeiles huvikseen tuolla minun reseptillä, voit yllättyä lopputuloksesta. Myönnän tosin, että tuossa tavassa on sellainen pieni pulma, että se toimii käytännössä tosi huonosti, jos yksin tekee. Kun taas on esim. neljä henkeä viettämässä iltaa, saa kaikille näennäisesti hommia: yksi grillaa, yksi kantelee pizzoja sisältä ulos ja takaisin, yksi valelee öljyä ja kääntelee pizzoja ja yksi tekee täytteitä. Kovin paljon ei mene aikaa, kun vaikka 6-8 pizzaa työstää tuommoisella koneistolla. Ja ainaskin omasta mielestä ihan jäätävän hyviä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20523 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.05.2015 11:57 Viestin aihe: |
|
|
Nonni, tuli puuttuvat osa Weberiltä ja vähän ”pölykapseleitakin” . Posti toi kotiovelle, joten kyllä reklamoinnissa homma pelaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 12.05.2015 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Hieman on, mutta minkä pallogrillin hommaisitte hintaluokassa 300-500e? Hiiligrilli siis tietysti. Kaasugrillit on niin nähty. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.05.2015 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän Weber on suunniteltu eikä arvaamalla kyhätty. Kannattaa tutustua eri malleihin että löytyy itselle sopivin. Itselläni on One Touch Premium Plus. Sitä ei vaan taida enää saada mistään. Tilalle on tullut Master Touch joka on kai muuten sama mutta siinä on se ritilä jossa on keskellä reikä lisäosia varten. Ihmettelen vaan että miten siitä reiästä lisätään brikettejä reunalla olevaan koriin kesken pitkän kypsennyksen. Mielestäni se saranoiduilla reunaluukuilla varustettu ritilä on parempi ja ehdottomasti rosterina. Tosin taitaa aina tulla ensiaseuksena pinnoitettu, huonompi versio.
Suorassa grillauksessa Weber ei mielestäni ole kaikkein omimmillaan. Ritilä on liian lähellä hiillosta. Siksipä olen kyhäämässä suoran tulen laitetta vanhasta muuripadasta. Pata on jo ja vanne johon kyhään vielä jalat ja renkaat.
Landmannin hiilivaunua kokeilin mutta ei siitä ollut grilliksi ja purin kaupan. Siinä olisi ollut veivillä säädettävä ritilä. Toimivasta mokomasta joutuisi kai maksamaan auton verran... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|