OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 26.11.2017 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hvin oli suola ja maut tasaantuneet Smile




_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17170
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2017 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin on.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20544
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2017 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköistä.

Olikohan sattumaa, mutta otti viikolla silmään, että myytävä lohi oli täälläpäin vähän muuttunut. Täällä on valmispakatussa ollu pitkään laihaa kilon filettä. Nyt oli kunnon paksuja paloja isosta kalasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1243

LähetäLähetetty: 26.11.2017 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Hyvän näköistä.

Olikohan sattumaa, mutta otti viikolla silmään, että myytävä lohi oli täälläpäin vähän muuttunut. Täällä on valmispakatussa ollu pitkään laihaa kilon filettä. Nyt oli kunnon paksuja paloja isosta kalasta.
Hinnat kun ovat näin korkealla olleet, niin olisiko indikaatio laskevista hinnoista...?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4742

LähetäLähetetty: 27.11.2017 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän tuolla valmetilla on ihan liian paksuja siivuja. Ihan väärin siivutettu. Very Happy
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17170
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.11.2017 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juse kirjoitti:
Kyllähän tuolla valmetilla on ihan liian paksuja siivuja. Ihan väärin siivutettu. Very Happy


Niin leipää näkyy vielä.... Laughing
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 28.11.2017 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voita kannattaa laittaa runsaasti niin että köyhän leipä ei näy alta.(Spede Pasanen)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20544
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.04.2018 08:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Pari viikkoa sitten tuli jo avattua grillikausi mökillä. Kyllä pääsiäisenäkin voi näköjään tummentaa läskiä Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1553
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 04.07.2020 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etsiskelin itselleni mieluisaa RUB seosta hirvenlihan grillaukseen. Löysin oheisen ionin muutama vuosi sitten laittaman RUB ohjeen. Hieman vastaava seos mielen päällä.
Valkosipulijauhetta 4rkl
Sipulijauhetta 4rkl
Savupaprikajauhetta 4rkl
Kahvijauhetta 2rkl
Korianteria 2rkl
Rosmariinia 1rkl
Oreganoa 1rkl
Kuivattua. Persiljaa 2rkl
Juustokuminaa 4tl
Mustapippuria 8tl
Cayennepippuria 2tl
Chilijauhetta 2tl
Fariinisokeria 2dl
Siinäpä tuo ajatelmia.. Oliskohan suunnilleenkaan kohdillaan? Tarkoitus olisi siis tehdä maustepurkkiin RUB seosta isompi annos.
Jos en löydä ruiskua suolaan lihan 6% suolavedessä yön yli liotuksella..
ioni kirjoitti:
Yleisohje isolle, kalvoiselle lihapalalle:

Suolaa vaikka edellisenä päivänä ruiskulla. Hyvä nyrkkisääntö tuntuu olevan se että punnitsee noin yhden painoprosentin verran suolaa kuppiin, erottelee tästä määrästä reilu puolet ja sekoittaa veteen jonka sitten ruiskuttaa lihan sisään. Loput voi hieroa pintaan. Lihapala jääkaappiin tiukkaan muovipussiin suolautumaan.

Liha nostetaan pöydälle noin tunti ennen kypsennyksen aloittamista. Juuri ennen paistamista maustetaan yltiörunsaasti halutulla kuivamausteiden sekoituksella. Glazea voi ruiskia pintaan kun kypsyminen alkaa.

Kuumennetaan grilli kunnolla. Grillataan pinta umpeen kuumalla hiilloksella. Siirretään liha pois hiilloksen päältä. Lasketaan grillin lämpötila niin alas kuin se vain suinkin on mahdollista hiilloksen sammumatta. Tunnin tai parin välein heitetään kourallinen brikettejä hiillokselle. Mukaan voi laittaa vaikka hikkorilastua parhaaksi katsomallaan tavalla savuttamaan. Vältä grillin availua. Elektroninen lihalämpömittari on oiva apuväline. Jos ottaa langattoman mallin, voi kokatessaan vaikka leikata nurden, kantaa puut, kaataa akan, saunoa jne. kun mittari kuitenkin sitten hälyttää halutussa lämpötilassa.

Tällä metodilla kypsyy esimerkiksi 2,5 kg karitsan putkiluupaisti 57 cm Weberissä noin kuudessa tunnissa. Kalvot vaihtavat ammattia tässä ja ryhtyvät yökötyksen sijaan mehevöittäjiksi.

Juuri kohta laitan tällä meiningillä joitakin kiloja hirven kylkeä paistumaan. Saa sitten illan suussa niitä nakerrella. Kuivaahan niistä tulee ohuimmista kohdin, mutta kun ei polta lihoja, säilyy paksuimmissa kohdissa liha erittäin mehevänä juurikin runsaiden kalvojen ja luun ansiosta. Ohuimmatkin kohdat ovat runsaan mausteen ansiosta mukavaa imeskeltävää.

Tänään käyttämäni omavalmiste BBQ rub: Tellicherry-mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, paprikajauhe, juustokumina, korianteri, kurkuma, sipulijauhe, valkosipulijauhe, kahvijauho, ruokosokeri. Viimemainittua on yhtä paljon kuin muita yhteensä. Noinkin pitkän maustelistan ansiosta mausteen maku on erittäin laajaspektrinen.

_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 05.07.2020 08:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tehnyt pari kertaa hirven briskettiä ja siinä käyttänyt kuivamausteseosta. Ensimmäisessä setissä oli savupaprikaa josta en kyllä tykännyt. Syötyä tuli ja ihan hyvin upposi, mutta savupaprika antoi voisikohan kuvailla hieman tunkkaisen hajun ja maun.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 05.07.2020 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse petyin tuon savupaprikan makuun, ei napannut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1553
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 05.07.2020 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seos odottaa vielä tekemistä, jos vaihtaa savupaprikan ihan normi paprikajauheeseen, olisiko siinä se idea? Vai jättäiskö paprikan ylipäätään pois taikka vähentäisi sen osuutta?
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 15775

LähetäLähetetty: 05.07.2020 11:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maista ne paprikat ja teet ihan vaan sellaset pikku testi sopat. Makuraati paikalle. Paistettuihin pottuihinkin tavan paprika on hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1553
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 05.07.2020 11:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vekev kirjoitti:
Maista ne paprikat ja teet ihan vaan sellaset pikku testi sopat. Makuraati paikallbe. Paistettuihin pottuihinkin tavan paprika on hyvää.

Näimpäs taidan tehdä.. Teen tuon suolaantumassa olleen kilon paistin varraslihaksi.. Puolet paprikan kera ja puolet ilman.. Kuivamaustan tikkulihat ja kypsytän.. Tarvittaessa kostutus, vaikka omppumehun ja öljyn seoksella... Sitten makuraati koolle..
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1553
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 05.07.2020 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Homma elää Very Happy taidampas leikata tuuman paksuiksi pihveiksi, nuijia ja kuivamaustaa..
Simppeliä ja voi tehdä noita vertailuja. Tikkulihat kuivamaustettuna ei välttämättä ole se paras idea.. : Embarassed
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 42 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com