Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2252 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 10.04.2012 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Peura-esari kirjoitti: | Sekö on laadukkaan veitsen määritelmä, että kestää vaikka kiviä halkoa? morjes...
Macin veittet on oikeaan tarkoitukseen ja oikeisiin käsiin ehkäpä maailman parhaita. . . |
Laadukkaalla veittellä ei tarvi pystyä kiviä halkomaan, mutta jos veittellä ei saa luuhun osua tai puikkoa ei voi näyttää, on se paksa. Noista macin veittistä ollaan maailmalla montaa mieltä. Ite en oo niitä päässyt tekstailemaan joten en voi niistä sanoa juuta enkä jaata.
Viskarssikin ajaa asiansa jos jaksaa puikkoa ja japanilaista kiveä aina välillä näytellä. Jopa erittäin pehmeällä halpisterällä toimittaa keittiöhommat erinomaisesti, jos käyttäjä osaa sen pitää terässä ja hallitsee myös veitsenkäytön tekniikan. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 36161
|
Lähetetty: 10.04.2012 21:14 Viestin aihe: |
|
|
Melkein minkä tahansa pellinsyrjän saa teroitettua tavallisella jokamies hiomakivellä tai halvalla timanttiliipalla riittävän teräväksi keittöön,laadukkaamman terän teränpito on vain parempi. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 02.05.2012 14:04 Viestin aihe: |
|
|
Tällaisiin sitten päädyin:
Ovat muuten äärimmäisen teräviä veitsiä ja mukavan tuntuisia käteen. Käytäntö sitten osoittaa kuinka toimivat, mutta hyviltä ja laadukkailta ainakin vaikuttavat. _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 02.05.2012 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Et fox66 kuitenkaan malta käyttää... Ja pojiltakin turvaan nuo varmasti nostetaan ylähyllylle  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 03.05.2012 21:36 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän noita itse ainakin malta käyttääkin, vaikka oikein arvasit; ylähyllyllä ovat : )
Saavat olla vaimoltakin rauhassa; ovat kuulemma hyi niin pelottavan teräviä ettei aio niitä käyttää!
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
perisofeus Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2006 Viestejä: 6147 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 04.05.2012 07:47 Viestin aihe: |
|
|
Noiden veitsien terä on varmasti erittäin hyvää laatua, mutta kahvan muotoilu on ehkä enemmän seurausta tiukasti muotoilullisten linjanvetojen noudattamisesta kuin puhdasta käsiergonomiaa.
Mutta kokeilematta on turha kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä, ja tuollainen kahva voi ollakin hyvä.
Sanellin myrkynvihreä pitävä kahva on mainio referenssi.
Tyylikkyyttä siinä ei toisaalta ole, vaikka tuleekin toisesta isosta design maasta. _________________ Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 04.05.2012 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Kahva on muotoiltu epäkeskomaisesti hyvin käteen sopivaksi. Terän ja kahvan liitoskohdassa ei myöskään ole teräviä nurkkauksia (hygienia).
Noissa muovikahvaisissa veitsissä tuo liitoskohta vaatii yleensä erityistä huomiota puhdistettaessa, ettei siihen jää mitään bakteeripesiä.
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
perisofeus Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2006 Viestejä: 6147 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 04.05.2012 10:55 Viestin aihe: |
|
|
Ymmärsin kyllä ettei ole pyöreä, mutta kuitenkin ei niin käteenkäyvä kuin mm. Sanelli, jossa on muotoja ja kahva kumimaista muovia.
Siinä on kahva valettu kiinni terään, toki periaatteessa kahden materiaalin sauma, mutta ei siinä näy mitää rakoja.
Toki tuon valun voi kaapia sileämmäksi jos haluaa.
 _________________ Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lohari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Syy 2008 Viestejä: 968
|
Lähetetty: 04.05.2012 13:48 Viestin aihe: |
|
|
Täältä ääni Macille.
Tuossapa oikein mainio valinta, eikä ole hinnan kiroissa. http://www.veitset.fi/kokkiveitsiyleisveitsi-20cm-p-773.html
Pirun kätevästi tuolla lähtee kalvot lihoista pyöreen kärjen ansiosta, eikä siitä ole myöskään haittaa esim sipulin käsittelyssä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 08.05.2012 21:56 Viestin aihe: |
|
|
fox66 veitset on sitä mitä pitää olla , nuo kumikahva versiot on tarkoitettu lenkkimakkaran syöjille |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 08.05.2012 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Heppa kirjoitti: | fox66 veitset on sitä mitä pitää olla , nuo kumikahva versiot on tarkoitettu lenkkimakkaran syöjille |
+1 Mate in japania
Sanellin veitset on ihan mukavia retkiveitsiä. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
perisofeus Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2006 Viestejä: 6147 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 09.05.2012 08:35 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti noissa japseissa on parempi terä kuin Sanellissa.
Nekin ovat kyllä keittiössä varsin toimivia.
Hinta korreloi laatua aika pitkälle, mutta kaikki ei silti laita 150 eur yhteen veitseen.
Terottelevat vaan Sanelleja useammin. _________________ Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ardennie Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2010 Viestejä: 1894
|
Lähetetty: 09.05.2012 08:53 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on japanilainen keittiöveitsisarja, joiden teroituskulma on jossain 10 asteen tienoilla. Merkistä en tiedä, kun niissä on vain japanilaisia kirjoitusmerkkejä. Veitsissä on perinteiset, japanilaiset vaaleat puukahvat (en nyt muista puulajia) ja sellaiset mustan väriset kahvan halkeamisen estämiseen tarkoitetut renkaat kahvan teräpäässä. Osassa veitsistä on yksipuolinen teroitus, osassa kaksipuolinen teroitus ja muutamassa keraamiterä.
Sopivat erinomaisesti pehmeiden materiaalien käsittelyyn (kala, sushirullat, vihannekset, luuton liha), mutta osuminen luuhun tuhoaa terän herkästi.
Todella vaikeita teroittaa, varsinkin tuo yksipuolinen teroitus, keraamipuikolla vain herkästi pyöristelee terää. Teroittamiseen kokeiltu timanttia, vesikiveä, arkansas-kiveä, keraamipuikkoa ja japanilaista vesihiomakiveä 1200 -karkeudessa (viimeksi mainittu paras). Tarvitsevat jonkinlaisen teräkulman ohjaimen teroitettaessa, käsivaralta teroitettaminen ei onnistu.
Tavallisessa keittiökäytössä nyt Victorinoxin veitsisarja ja ison lihan käsittelyyn Sanellin lihaveitset (Sanellilla on enemmän siihen sopivia terävaihtoehtoja kuin Victorinoxilla).
Sanoisin, että arkikäyttöön sopii eurooppalainen, keskihintainen veitsisarja Victorinox / Sanelli. Jos haluaa fiilistellä tai tykkää vaikka sushin tekemisestä tai kalan käsittelystä, eikä teroitusongelmat pelota, niin sitten joku japanilainen veitsisarja. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peura-esari Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2007 Viestejä: 3209 Paikkakunta: Kaljalla
|
Lähetetty: 09.05.2012 18:23 Viestin aihe: |
|
|
Koitappa terottaa posliinikupin mattapohjalla?
Sillä pitäisi saada siihen hyvä terävyys. Älä vaan timanttia tarjoa tuollaiselle.. _________________ Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.05.2012 18:38 Viestin aihe: |
|
|
Mites kun nuo teroitushommat on jotenkin hanskassa ja eri veitsiäkin on tullut vuosien varrella kokeiltua, niin parhaiten käteen istuu joku iankaikkisen vanha jäykähkö Hackmannin fileeriveitti jota tylsyttyään tulee aina silpaistua terään uudestaan. Veitsihän on nähty monestikin noissa mun sapuskajutuissa, joten tarvetta sen esittämiseen ei ole.
Johonkin peuran tai hirven ruhoon en sitä käyttäisi, mutta tomaatista alkaen kaikki kamat yleensä tuolla pilkon ja helevetin hyvin täyttää paikkansa kun muistaa teroittaa sen välillä; kun tomskusta tekee parin millin siivuja, niin tylsällä veihtellä tulee äkkiä äiteetä ikävä!  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|