OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7532

LähetäLähetetty: 08.07.2017 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunhan lihan lämpö ei paljoa nouse yli 30 astetta. Itse tein talvella ihan takan päällä ja ropeli tuuletti paloja.

Lapissa tekevät kuivalihaa ulkona kuivassa pakkassäässä. Ja näitäkään ei ole tarkoitus kypsyttää lämmöllä.

Parin kilon lihaköntistä tulee pienen sipsipussin verran tavaraa... ja yhtä kevyttä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.07.2017 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin ku ohjeissa just on että pitäs nousta lämpö liki 70 asteeseen
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2387

LähetäLähetetty: 08.07.2017 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa lämmössä saa sitten pulled beefiä eikä beef jerkyä.
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.07.2017 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu en tiä miks ohjeissa on ihan eri lämmöt. Kaikki mitä yhtäkkiä netistä löysin ja tosta kuivauskirjasta. 68-70 astetta
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3986

LähetäLähetetty: 08.07.2017 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liha kypsyy noissa lämmöissä, ei varsinaisesti kuivu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.07.2017 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu hyvin onnistui. Uuni oli n 50 asteessa ja luukku raollaan. Lihat oli marinoitu vaan jollaki santamarian grillauskastikkeella. Chiliä oli lisäksi jonkuverran. Ihan mukavan makuista oli näinkin. Eka kerta ku maistan ko tavaraa. Joskus kaupasta ostettua oon maistanu kyllä.

Pienehkö koe-erä oli tämä. Seuraavan vois tehdä jollaki muulla mausteseoksella. Joku ihan yksinkertainen suolapippuri vois olla hyvä kans.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3986

LähetäLähetetty: 09.07.2017 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse sijoitin kasviskuivuriin, turhempiakin kodinkoneita kaapista löytyy. Meillä tehdään jerkyä, sieniä ja omenaviipaleita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mörran
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2015
Viestejä: 136
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 09.07.2017 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kasvikuivurilla tulee kyllä todella näppärästi, kerran pari joutuu kääntämään. Suola - mustapippuri henkkoht suosikki. Jostain Anttilasta tms. tuli aikanaan hankittua, ABC Dörrer, kolmisen kiloa raakapainona menee kierros.
_________________
Luonto, onko sinne menemistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21444
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.07.2017 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olis meilläki kasviskuivuri. Uunissa tein nyt. Kyllä se hyvin onnistu ku kokoajan piti olla syömässä nuota. Nyt on maha vähä outo. Varmaan vähä oudoksesta outoa tavaraa mahalle sulatella.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CowboyHenk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Jou 2017
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 20.12.2017 15:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein toissapäivänä omalla kaskikuivurilla jerkyä hirven paistista & sydämmestä. testissä oli 6 eri marinadikomboa, aina perinteisestä suola - mustapippurista viskiin, soijaan & chiliin.

Testin tuloksista...

Suola-Mustapippuri oli omaan makuun ainoa toimiva yhdistelmä hirvelle. Muiden marinadien yhteensopivuus ko. lihan kanssa oli järkyttävän huono, ei meinaa upota alas ei sitten millään. Muille ensikertalaisille tiedoksi, että kuivalihan maustaa aivan järkyttävän helposti liian voimakkaaksi. Sitä unohtaa, että liha kuivuessaan menettää tosiaan kaiken kosteuden, jolloin jäljelle jää vain suola + muut mausteet, malttia siis maustamiseen!

Itsellä meni kuivatessa 7-10h lastun paksuudesta riippuen lämpötilan ollessa koko ajan välillä 40-44 °C
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1656

LähetäLähetetty: 25.07.2019 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on lidlissä 39,99 kuivuri, jossa lämpötilan säätö 40c alkaen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaatinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2017
Viestejä: 1003

LähetäLähetetty: 27.07.2019 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä ilmanvaihto riittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Latvajärvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2008
Viestejä: 468

LähetäLähetetty: 16.10.2019 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vihdoin hankin kuivurin liiterin tarjouksesta, laite tuli herkkutattien kanssa jo aiemmin koeponnistettua. Nyt piti uuden kauden sadon tieltä pakastinta tyhjentää, löytyi kauriin ja peuran sisäfileet, sekä pätkä peuranvasan ulkofilettä. Vähän vissiin liian laadukasta lihaa tuohon hommaan mutta luulis tulevan syötävää Very Happy

Mausteena ihan vaan suola ja mustapippuri myllystä. Perusteena että noita sitä filepihvin päälle pannullakin laitan. En soijaa tms Shocked

Täytynee hankkia olutta viikonlopun maistelua varten Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tzh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2005
Viestejä: 162
Paikkakunta: uusimaa

LähetäLähetetty: 04.02.2020 16:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Hyvä ilmanvaihto riittää.


Kokemuksia kyselen. pitkän tauon jälkeen kaivoin Orakas kuivurin varaston perältä ja tein kuivalihakundin ohjetta mukaillen (vrk soijaa siirappia bbg maustetta pippuria...) tein peuran ulkopaistista kuivaihaa (5-8 mm), kuivasin n 18 tuntia lämpötila ei noussut yli 25 missään vaiheessa (kuivalihat roikkui pitkissä tikuissa, en köyttänyt verkkoja). tuli ihan hyvää.

Seuraavaa kierrosta suunnittelen - Nyt kun eteläänkin on tullut pikku pakkanen onko kekemusta kuivurin käytöstä kylmässä, minkälainen lopputulos odotettavissa.

Eli ajatus että -seuraava vuorokausi odotettavissa -3 - -10 C - , nostaisin orakkaan ulos, lämmön nollille ja saisi puhaltaa rauhas vuorokauden tai silleen. kuivaako kohtuullisessa ajassa vai tarvitseeko jäädyttyään merkittävästi pitemmän ajan..

???


ps .. täytyy sanoa että kun otti käyttöön 1. pitkät tikut/vartaat kuivaukseen, ja kuivalihakundin ohjeen mukaan marinadiset lihat kuivailtiin ensin pyyhkeeseen (ei tiputtele) , hommasta tulikin tosi helppoa, ei sotkuja missään, ei pestäviä ritilöitä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pykälänikkari



Liittynyt: 11 Mar 2013
Viestejä: 5
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

LähetäLähetetty: 14.02.2020 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin kuukausi sitten kasviskuivuria lihan kuivaukseen. Tässä mallissa ei ollut lämpötilan säätöä tai termaria. Sisällä nosti lämpötilan yli 50 asteeseen. Laitoin kuivarin takapihalle ja hyvin toimi. Ulkolämpötila oli n. + 3-5 astetta ja kuivarin lämpö ei noussut yli 30 asteeseen.

Sen virheen tein, että laitoin kilon lihaa siivuina ja suolalla ja mustapippurilla maustettuna kuivariin aamulla. Illalla ei ollut valmista, joten jätin yöksi päälle. Meni vähän liian kuivaksi. Olisi pitänyt laittaa kuivari päälle iltapäivällä, niin sopiva kuivausaste olisi ollut seuraavana aamuna ja päivän aikana helpompi löytää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 15 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com