OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Makkarat "makeat"
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 12.01.2012 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkä tuo makkara homma onnistuisi todella pienessä mittakaavassa ihan tuollaisella vanhalla käsikäyttöisellä lihamyllyllä ilman mitään erikoissuuttimia?
Eli onnistuisiko kokeilut ihan tekemällä massan sellaisella, ja sullomalla se käsipelissä kuoreen?

Ihan mielenkiinnosta voisi tehdä muutamia pötköjä esim. jänislerssiä tai massekäyrää.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 12.01.2012 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnistuu. Jos et halua mahdottomasti tumpuloida, niin kannattaa kuitenkin investoida makkarasarveen tai riittävän suureen suppiloon (n.3-5 €). Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2285
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 12.01.2012 16:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen.


Laughing anteeksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eräpeikko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2008
Viestejä: 3312
Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.

LähetäLähetetty: 12.01.2012 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Shocked
_________________
Mogens Trolle
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 12.01.2012 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:
Lainaus:
Menee löysä paremmin suoleen kuin pelkin käsi avittaen.


Laughing anteeksi...


Pervous on lukijan silmässä.

Tarkoitin siis makkaramassaa, jonka suoleenlaitossa myllyn suppilo, makkarapurso tai perinteinen makkarasarvi ovat oivia värkkejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 13.01.2012 09:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.bakeandparty.com/Pestaevae-pursotinpussi-50cm Tälläsella pursotinpussilla voi kanss hätätilas makkarat täytää katoo vain sopivan suukappaleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 20.01.2012 08:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.carnivor.se/artgrp/autorecept/ Täss aamutuimaan vähäsen "surfaillu"ja löysin aika mielenkiintoisen sivun just meille jotka on kiinnostun ite makkaranteosta.Alunalkaen haeskelin jus tota "starkultur"jota laitetaan kun tehdään noita lufttorkat makkaroita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 20.01.2012 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.carnivor.se/shop/19532/art52/7257452-b1357e-Lufttorkning_av_skinka_och_salami.pdf
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 21.01.2012 15:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite olen väsäillyt makkaraa aika paljonkin. Sen olen oppinut että makkara tulee tehdä massaksi, jauhelihan työntäminen suppilon läpi ei aina (yleensä) riitä. Makkarat halkeilee ja hajoaa mössöks helepommin. Paras lopputulos tulee kun laittaa maustetun jauhelihan esim monitoimikoneeseen pullataikinaveivarin (en tiiä oikiaa nimeä se käppyrä metallivispiläsysteemi kuitseki) käsiteltäväksi niin että tulee ihan semmosta hienoa mänkkiä. vähän vettä joukkoon niin on pikkasen löysää ja huilaa läpi paremmin suuttimesta ku on voiteluainetta. tulee napakoita makkaroita.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 21.01.2012 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.youtube.com/watch?v=riX_8nmt5QE laitetaan nyt filminpätkää ja katotaan kuinka sitä makkarankuorta tehdää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 15.02.2012 08:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://korvoteknik.blogspot.com/ Löysin taas todella asiasta kiinnostuneen joka myös jakaa tietoonsa myö eteenpäin.MYCKET BRA.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 02.03.2012 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oletteko kypsentäneet noita makkaroita palviuuneissa. jos on kokemuksia asiasta ja tavoista olisin kovin kiitollinen tiedoista.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1546
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 02.03.2012 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oheisessa ketjussa hieman kuvaa ja juttua kotimakkarasta.. On tullu tehtyä..Useampaankin otteeseen..
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=74610
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1546
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 02.03.2012 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo mainitsemasi "kutterointi" tosiaankin parantaa rakennetta ja saa massan juuri sopivan notkeaksi.. Omiin makkaroihin panen jatkeeksi yleensä joko olutta tai punkkua/vettä (puolet/puolet) Normi bratwursteihin olen käyttänyt tavallista suolaa, leikkelemakkaroihin nitriittisuolaa (luomumakkara annostus , nitriittiä noin 0,8-0,9G/massakilo= 9g nitriittisuolaa/massakilo)
Tvälläri kirjoitti:
Ite olen väsäillyt makkaraa aika paljonkin. Sen olen oppinut että makkara tulee tehdä massaksi, jauhelihan työntäminen suppilon läpi ei aina (yleensä) riitä. Makkarat halkeilee ja hajoaa mössöks helepommin. Paras lopputulos tulee kun laittaa maustetun jauhelihan esim monitoimikoneeseen pullataikinaveivarin (en tiiä oikiaa nimeä se käppyrä metallivispiläsysteemi kuitseki) käsiteltäväksi niin että tulee ihan semmosta hienoa mänkkiä. vähän vettä joukkoon niin on pikkasen löysää ja huilaa läpi paremmin suuttimesta ku on voiteluainetta. tulee napakoita makkaroita.

_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1546
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 02.03.2012 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perhana kun menivät muotoileen uusiksi tuon Felix ketsuppipullon.. Se oli aivan oivallinen makkarasarvi.. pohja vain pois ja suoli kaulalle ja eikun toimeen.. Jostain elintarvikehyllystä voi löytyä joku vastaavanlainen muovipullo jolla homma käy laatuunsa.. Paremmin kuin pursopussilla..
RiUDE kirjoitti:
Mitenkä tuo makkara homma onnistuisi todella pienessä mittakaavassa ihan tuollaisella vanhalla käsikäyttöisellä lihamyllyllä ilman mitään erikoissuuttimia?
Eli onnistuisiko kokeilut ihan tekemällä massan sellaisella, ja sullomalla se käsipelissä kuoreen?

Ihan mielenkiinnosta voisi tehdä muutamia pötköjä esim. jänislerssiä tai massekäyrää.

_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com