Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.12.2019 22:33 Viestin aihe: Metsosta "leikkelettä"? |
|
|
Ajattelin testata sellaista että metson fileet ruiskusuolais jollain keitetyllä mauste suola limellä, paistais pannulla sopivan punertavaksi, folioon ja söis ohuina siivuina leivällä kun jäähtynyt. Vai miten tuo olisi paras toteuttaa ja mikähän olisi sopiva suola tuollaiseen? Mitä mausteita liemeen? Mihin lämpötilaan fileet paistaisi, foliossa taitaa vielä jonku asteen kypsyä. Vai kannattaako folio nakata vielä 150 asteiseen uuniin hetkeksi? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 11.12.2019 23:09 Viestin aihe: |
|
|
kyllä ne on leikkeleenäki ok, vois jopa heilurillekki kelvata, jos joku hälle osais suolata. paksumpia kohtia myös kuivattuna ihan ku kuivaliha konsaan, jos sulla on tavaraa asialle asti nii kokeileppa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 12.12.2019 07:21 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän leikkeleen saa myös näin:
Laita litra vettä kiehumaan. Mukaan kokonaisia valkopippureita ja katajanmarjoja, (tuoretta timjamia muutama oksa, vähän rosmariinia, jos niistä pitää). Anna kiehahtaa muutama minuutti. Lisää täkät ja tarvittaessa vettä niin että peittyy. Keitä 20-30 min riippuen haluaako roseen vai kypsemmän. Ja saisi olla nuori lintu tähän.
Kattila pois liedeltä ja tässä vaiheessa lisätään karkeaa suolaa 0,5 dl/litra vettä ja sekoitellaan niin että suola liukenee. Jätetään täkät jäähtymään liemeensä yön yli viileään.
Tuossa ilman suolaa keittämisessä on se idea että liha pysyy mehevänä. Tärkeää myös että laitetaan liha kiehuvaan veteen.
Toimii kaikelle murakalle lihalle ja myös hirven maksalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 12.12.2019 08:29 Viestin aihe: |
|
|
Äkkiseltään kuulostaa hurjalta suolamäärältä etenki ku jää yön yli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 12.12.2019 20:34 Viestin aihe: |
|
|
suosin esim kuiviin lihoihin 3% |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 12.12.2019 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Jep. Siinähä lihan paino putoaa aika rajusti ja suolapitoisuus nousee.
Mutta makuasioitahan nämä on. Kokeilemalla varmaan selviää.
Tässäkin aika hyvä leikkeleresepti (ja siinäkin ehkä jollekin liikaa suolaa)
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/124749/Suolamaksa/ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 12.12.2019 21:18 Viestin aihe: |
|
|
joo, makuasioita. mielestäni suolaa saa helpommin lisää ku pois.
monet käyttää kuiviin lihoihin selkeästi vähemmänki ku 3%, mutta minulle ei sellaset maistu.
Eikä maistunu emännän ihan iten suolaamatkaan , valakiana kaliottivat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 12.12.2019 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Riittääkö oudoille mettoilla sama suola ku tutuille? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 13.12.2019 00:11 Viestin aihe: |
|
|
Jaha, taas korkki löyhällä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 13.12.2019 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Tännehän on tullut hyviä ohjeita. Varmaan täytyy testata tuo missä keitetään.
Mietin että jos toisen fileen tekisi tuolla tavalla ja toisen kokeilisi itse lämminsavustaa. Pitää vaan etsiä kunnon ohjeet siihen.
Minun mieleistä suolaa saa olla ihan reilusti varsinkin jos syödään leivän päällä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 13.12.2019 11:34 Viestin aihe: |
|
|
Toisen suola voi olle liikaa tai liian vähän, et testaamalla saa parasta itselleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 13.12.2019 13:47 Viestin aihe: |
|
|
Äläpä Pohjola tulukuta. Sää itte puhuit jostain mettojen muutosta? Liekö tullu kaatopullosta naukkailtua jossain vaiheessa liikaa ku semmosta höpäjit vaiko menikö peräti muisti ku unohtu koko juttu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26825
|
Lähetetty: 13.12.2019 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Kylllä minä muistan ja jokseenki varma kommenttini pitävyydestä.
Sinä sensiaan jauhat !&%¤# joka rakoon, vituttaako sinua kun joku pääsee metään asti ja saa sieltä riistaa.
Puhuisit enemmän asiaa ku !&%¤#"! toisille. Asioista tosin voi olla eri mieltä mutta ei kannatte tietää ja muuntaa toisten kokemaa ja havannoimaa sekä mitätöimään ilman mitään kummempaa ku oma oletus.
Näistä metto jutuista kuiteski on jotain kokemusta kertyny muillekki ku sulle.
Ja voin sanoa että ensimmäiset muutokkaat ammuin jo mustanmaan aikaan et se niistä pakkasen panemista.
Niissä on muutamia muitaki ominaisuuksia joista ei mm. sinun !&%¤# heittämisen vuoksi kannate ees yleiseen kertoa.
Kuten aikasemminki kerroin jos muistat, kerro hyvä mies mikä sinulla ahistaa minua kohtaan. Ja lopeta tyhjä tilskutus, jota tosin teet muillekki ku mulle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 13.12.2019 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Vai oikeen ominaisuuksia. Ei ne vissiin vielä kuiten haulia kestä ne suolet |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|