OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsähanhikanta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 125, 126, 127  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 28.06.2009 13:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisiko suunnilleen yhtä vaikeaa kuin kalastus noin kaukana... mutta entäpä jos yhdistää nämä kaksi harrastusta kuten allekirjoittanut?

On tuollakin marjaa ja heinää sun muuta mitä hanhi voi syödä. Ja sehän voi syödä lammen pohjastakin, vähän syvyydestä riippuen. Jos siellä ei olisi mitään ruokaa tuskin hanhia paljoa näkyisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Hanba
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 75
Paikkakunta: helsinki

LähetäLähetetty: 28.06.2009 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vois olla makiaa vaan ku enimmäkseen tunturissa näkee vain riekkoja ja taimenen rauhotus alkaa samaan aikaan ku kanalinnustus... sorsajahissa tulee kyl toisinaan pidettyä härveli mukana.
Vaan kyllä mettähanhen löytäminen kairasta on pian pikkasen hankalampaa ku kalan kaivaminen vuoripurosta Wink
Vaan oli ruotsalaiset seriffit virkaintosia! siellä kaukana kaikesta alkoi yllättäen kopterin ääni kuulua ja äijät laskeutu meiän leirin viereen, kaks ukkoa lätkät rinnassa tulivat kyseleen kalastuslupia! 30km lähimämästä tiestä, keskellä tunturiylänköä! kyllä tulee kyselylle hintaa..
_________________
kaikki tippuu tuurilla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hannes
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1194

LähetäLähetetty: 28.06.2009 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ne ihan pelkän kalaluvan kyselyn takia siellä ole. Ja kun kerran on, miksei sitten kysyis niitä lupia samalla, kun ei kerta kiireellisempää keikkaa ole päällä. Kysyytäänhän sitä monenmoisia lupia autolla ja veneelläkin liikkuen. Ei niitä hinta-asioita ihan noin yksioikoisesti voi laskea.

Mutta asiaan: Mettähanhien pyyntiä on tullut harrastettua mitälie 15-20v, siitä nyt 13 enempi tositarkoituksella eli useamman yön reissuja kairaan tehden. Lähes yksinomaan tiettömien taipaleiden takana on tullut touhuiltua, siellä on Jorma väkevänä ja mies viihtyy! Joka vuosi ei (kuten viime vuonnakaan) ole tarvinnut laukaustakaan ampua, toisinaan on saanut jättää paikkoja käyttämättäkin, kun on jo pari saatu reppuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanba
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 75
Paikkakunta: helsinki

LähetäLähetetty: 29.06.2009 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunnioitettavaa omistautumista.
Itellä ainoot mettähanhen metästyskokemukset rajoittuu vuoden 06 syksyyn kun alottelin harrastusta. Sattu sitte kymmenkunta hanhea lentämään pään yli 10 metrissä ja baikkalin piippu sinnepäin ja silmät kiinni ja alas rapisi 2 kpl. Toinen oli vielä jonku tilaston mukaan "suurhanhi" ku painoa oli kertyny 3,7 kg..
Vaan lapin kairat on tarkotettu pelkästään perhokalastuksen kehyksiksi Wink
_________________
kaikki tippuu tuurilla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahimees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 159
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.03.2010 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelkosenniemi siis alkoi puheista tekoihin ja rauhoitti metsähanhen tulevaksi jahtisyksyksi. Haluaisin herätellä keskustelua siitä, että oliko päätös mielestänne aiheellinen?

Itse ajattelen tämän jonkin sortin etiäiseksi tai välähdykseksi tulevista metsämiesten kannalta huonoista ajoista, jolloin metsurinpyyntiä tullaan väkisinkin rajoittamaan. Turvetuotanto, soiden lisääntyvä rauhattomuus, yliverotus osin soilla ja varsinkin pelloilla muuttomatkalla nakertavat metsähanhien elinmahdollisuuksia salakavalasti koko ajan ja samalla pitkässä juoksussa tuntuvasti.

Rktl:n (tai oikeammin tutkijan) kanta asiaan herättää myös kysymyksiä:

http://yle.fi/alueet/lappi/2010/03/tutkija_metsahanhea_ei_tarvitse_rauhoittaa_1526200.html?sendtofriend=true

Olen itse osin samaa mieltä siitä, että yhden kunnan alueella tapahtuva rauhoitus ei taantumista ratkaisevasti hidasta, vaan valtakunnallinen kokeilu olisi pian nykymenolla paikallaan. Jo yhden poikasikäluokan parempi selviäminen (vuoden rauhoitus) riittäisi tuomaan lintuja monille nyt jo hiljenneille alueille, vaikka hanhet pesivätkin vuodesta toiseen samoilla soilla. Vähän samaan tapaan kuin lohen onnistunut poikastuotantovuosi näkyy muutaman vuoden viiveellä merivaellukselta palaavien nousukkaiden suurena määränä. Tunnettuahan on, nuoria (ei sukukypsiä ylivuotisia lintuja) metsähanhia ei Suomen saaliissa juuri ole, koska linnut lentävät sulkimaan jonnekin Venäjän puolelle ja huilailevat syksyllä etelään muita reittejä kuin Suomen kautta. Näin ollen maamme verotus kohdistuu saman syksyn poikueisiin ja vanhoihin sukukypsiin lintuihin.

Yo. linkissä tutkija perustelee hanhikannan kestävän jatkossakin jahtia, sillä saalismäärät eivät ole laskeneet. Tässä on nyt huomioimatta ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin saalismäärä on suurelta osin Venäjän lintuja, joten kotimaan hupeneva kantamme "hukkuu kohinaan". Toisekseen tohdin väittää, että hanhenpyynnin (eritoten peltopyynti muuttomatkoilla) suosio on kasvanut viime vuosina ja näin ollen laskevan lintumäärän pyynnin tehostuminen pitää edelleen saalistilastot korkeina.

Totuutta voisi saalistilastojen sijaan hakea vaikkapa täältä. Ohessa vuoden päästä valmistuvan lintuatlaksen tiedot, jotka puhuvat kyllä karua kieltään metsähanhikantojen nykytilasta:

http://www.lintuatlas.fi/maps.php?taxon=110

Lintuatlaksen luotettavuudestakin on tosin esitetty kritiikkiä. Yksi kartoitusvuosi on vielä jäljellä ennen lopullista kartoitustulosta ja lisäksi on mietitty, että soita olisi valmistuvassa Atlaksessa kartoitettu huonommin kuin edellisessä, koska lintuharrastuskulttuuri on muuttunut siten, etteivät kartoittajat retkeile vaikeakulkuisilla soilla vanhaan malliin.

Yhtä kaikki. Asia vaatii huomiota ja meillä kaikilla metsämiehillä lienee yhteinen huoli arvostetusta saalislinnustamme! Varmaa on vain se, että hanhikannan tulevaisuuden ratkaisee kaksi asiaa: verotusaste ja toisaalta elinympäristöjen säilyminen kelvollisina (soiden ja soiden rauhan säilyminen). Pahaa hallaa olisikin turvetuottajien tavoite saada turpeelle biopolttoaineen status. Kaikki tiedämme, että nykymuotoisista energiamuodoista on turvetuotanto ainoa, joka suoraan ja peruuttamattomasti tuhoaa luontoa ja samalla hanhisoita. Niin tärkeää kuin turvetuotanto syrjäseutujen elinkeinona ja työllistäjänä onkin.

Keskustelua pystyyn!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leafs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 2060

LähetäLähetetty: 19.03.2010 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokaisesta suolämpäreestä löytyy kaksi valkoista joutsenenkaulaa. Hanhet on tipotiessään, minusta se kertoo jotakin. Alueellisesta metsästyspaineesta ainakin vuotosalueella on turha puhua mitään, sitä nimittäin ei ole.

Niin ja tuo täysrauhoitus on minusta aivan perseestä, olisivat edes antaneet kytätä vaikka syyskuun puolivälistä alkaen. Confused
_________________
HPPH
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26368

LähetäLähetetty: 19.03.2010 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

enpä oikein usko joutsenen enkä turvetouhujen vaikutukseen hanhikatoon.
eipä ainuttakaan turpeen nostajaa ole maikäläisen "reviireillä" näkyny, hanhet vain on häipyneet.
jouttenia tosin on, mutta oli niitä joskus jopa enemmänki, silti hanhia oli.
hieman on ihmetyttäny tuo jouttenten väheneminenki paikkapaikoin?

Pelloilta hanhien ampuminen arveluttaa,,, mutta mistäpä etelän mies muualta niitä pyytäis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veln
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 159

LähetäLähetetty: 20.03.2010 11:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toivottavasti tämä täysrauhoitus ei lietso hysteriaa ja tulevina vuosina ole levinnyt kulovalkean lailla ympäristöön.
Hanhien pyynti soilta on mielestäni sitä hienointa jahtia ja sieltä saatujen lintujen määrällä ei ole mitään tekemistä kannan vahvuuteen. Sen verran harvoin pääsee edes näkiäisille saati at tilanteeseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 20.03.2010 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhden vuoden rauhoituksella ei ole mitään tekemistä paikallisen metsähanhikannan pelastamisen kanssa.

Toisaalta on mielenkiintoista seurata että kaikki pyytäjät, olivatpa ne pohjanmaan jusseja, jänkien konttaajia taikka itä-suomen ilmatorjuntapatteristosta, eivät ole valmiita tinkimään omasta pyynnistään. Kaikille yhteinen nimittäjä on tuo kulahtanut lause harvoista tilanteista, ja vielä harvemmasta saaliista.

Tottahan se on ettei kukaan tiedä miksi Suomen sisäinen metsähanhikanta harvenee pääluvultaan. Kukaan ei ole myöskään kykenevä tekemään mitn asialle.

Ruotsissahan metsähanhea ei saa metsästää käytännössä kuin maatalousvahinkojen ehkäisemiseksi. Uskon etteivät saaliit talvehtimisalueilla ole mitenkään merkittäviä. Taslvehtimisalueiden kanta on hyvässä seurannassa ympäri Eurooppaa.

Suomi näyttelee Euroopan metsähanhivaltion osaa, joten luulisi asialle jonkinmoista painoarvoa löytyvän.

Vaikea rasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
mirage
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 910

LähetäLähetetty: 20.03.2010 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vapauttaisivat valkoposken metsästykselle niin saattaisi viedä painetta pois mehtäläisen metsästyksestä.... Question
_________________
no enhän minä kun ootin että joku muu ampuu ensin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bob Miller
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2006
Viestejä: 443
Paikkakunta: Tavipaikat Oulun suunnalla

LähetäLähetetty: 20.03.2010 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mirage kirjoitti:
Vapauttaisivat valkoposken metsästykselle niin saattaisi viedä painetta pois mehtäläisen metsästyksestä.... Question


Eipä vaikuta länsirannikon peltopyytäjiin mitenkään.
_________________
Postaajana 100% pelle ja pyyntimiehenä täys vitsi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26368

LähetäLähetetty: 20.03.2010 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

relax,,,,sinun mielestä pelkosenniemen toimintako ei ole mitään asian eteen tekemistä? onhan se aiheuttanut jo keskustelua, jospa nyt nämä tutkioiden nimikkeellä elantoa nauttivat alkaisivat heräileen pitkiltä uniltaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vallmetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2006
Viestejä: 251
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 20.03.2010 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko se mettähanhi ens syksyn rauhotettu vai ei? Ei oikeen selvinnu mulle Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 20.03.2010 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pelekosenniemellä on rauhotettu Wink
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 20.03.2010 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bob Miller kirjoitti:
mirage kirjoitti:
Vapauttaisivat valkoposken metsästykselle niin saattaisi viedä painetta pois mehtäläisen metsästyksestä.... Question


Eipä vaikuta länsirannikon peltopyytäjiin mitenkään.


Mulle ainakin tuo valkoposki luvalliseks- ratkasu sopis kaiken parhaiten Cool ja mehtäläisille ainakin pari vuotta rauhotusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 125, 126, 127  Seuraava
Sivu 20 Yht. 127

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com