OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 27.02.2009 20:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole tohtinut muuta laittaa kuin leppää, Appiukko tuumaili, että aikoinaan olisivat haavan sydänpuuta käyttäneet, lieneekö aika kullannut muistot...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 27.02.2009 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon kattellu kun nuo ammattilaiset savustaa siikoja ne käyttää leppää ja sitten lopuksi laittavat tuorreen kuusenoksan,saavat hienon värin sillä vissiin.Ite käytän vain leppää ja vähän katajaa,on tietenkin vähän makuasia mitä käyttää.Jostain luin että joku käytti mustaviinimarjapuskan oksia, pitäs joskus kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 452

LähetäLähetetty: 08.03.2009 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lepällä ja katajalla on tullu savusteltua. Molemmat toimii, katajan kanssa pitää varoa; jos laittaa liikaa, tahtoo tulla kitkerää. Herukanoksista en osaa sanoa, mutta omenapuuta tiedän käytetyn, omia kokemuksia tosin ei ole. Tiedä sitten miten nämä toimii palvihommissa, perinteisessä savustuksessa ainakin.

Tuollainen rinteeseen rakennettu kylmäsavuproto tuli joskus tehtyä. Ensimmäinen satsi onnistui ihan hyvin, toinen ei oikein mitenkään. Syyksi pahaan makuun epäilin nokeentumista tmv. Jos tämä oli selitys, jäi mietityttämään tuo savusaunan kiukaan rakenne. En ole noita paljoa tutkinut, mutta käsittääkseni tuli lyödään kivikasan alle ja savu tulee suoraan kivien välistä? Tämän vuoksi kai niitä nokilöylyjä alussa heitellään? Onko näissä kellään esiintynyt mitään ongelmia tuon nokeentumisen kanssa?

Sittemmin olen tuon nokeentumisongelman yrittänyt estää epäsuoralla savulla, ts. niin, ettei savustettava eväs ole suoraan savun päällä. Tämä on mielestäni toiminut ihan hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.03.2009 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

phh kirjoitti:
Lepällä ja katajalla on tullu savusteltua. Molemmat toimii, katajan kanssa pitää varoa; jos laittaa liikaa, tahtoo tulla kitkerää. Herukanoksista en osaa sanoa, mutta omenapuuta tiedän käytetyn, omia kokemuksia tosin ei ole. Tiedä sitten miten nämä toimii palvihommissa, perinteisessä savustuksessa ainakin.

Tuollainen rinteeseen rakennettu kylmäsavuproto tuli joskus tehtyä. Ensimmäinen satsi onnistui ihan hyvin, toinen ei oikein mitenkään. Syyksi pahaan makuun epäilin nokeentumista tmv. Jos tämä oli selitys, jäi mietityttämään tuo savusaunan kiukaan rakenne. En ole noita paljoa tutkinut, mutta käsittääkseni tuli lyödään kivikasan alle ja savu tulee suoraan kivien välistä? Tämän vuoksi kai niitä nokilöylyjä alussa heitellään? Onko näissä kellään esiintynyt mitään ongelmia tuon nokeentumisen kanssa?

Sittemmin olen tuon nokeentumisongelman yrittänyt estää epäsuoralla savulla, ts. niin, ettei savustettava eväs ole suoraan savun päällä. Tämä on mielestäni toiminut ihan hyvin.


Omenapuu korvaa lepän ja lisäksi sen toisten suosiman tavan lisätä sokeria sinne kuumasavun pöntön pohjalle; Olen käyttänyt omenapuuta tai sen lehtiä jo yli kymmenen vuoden ajan ja suosittelen sen käyttöä niille joilla on siihen mahdollisuus. Kataja taas antaa sen sopivan lisän sinne makuun oikein käytettynä.
Kylmäsavuun en ole pahemmin tutustunut, mutta olettaisin siihenkin pätevän samat säännöt; tarpeen vaatiessa poltetaan "putki" puhtaaksi voimakkaalla tulella jonka jälkeen aloitetaan savustus pienellä teholla esim. omenaa ja katajaa käyttäen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.04.2009 05:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytättekö pelkkää nitriittisuolaa, vai merisuolan ja nitriittisuolan seosta?
Mistä tuota nitriittisuolaa saa ostaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 01.04.2009 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan kokeillut http://www.intiaanisokeri.fi/index.php?sivu=kayttosuola ?
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 01.04.2009 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Musta kirjoitti:
Käytättekö pelkkää nitriittisuolaa, vai merisuolan ja nitriittisuolan seosta?
Mistä tuota nitriittisuolaa saa ostaa?


Omat lihat olen suolannut tavallisella merisuolalla, maku on ollut kohdillaan. Väriä tällä ei kuitenkaa saa lihaan kuten nitriittisuolalla. Esteri on ilmeisesti suolannut nitriitillä, tietäisi paremmin kertoa sen käytöstä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 01.04.2009 22:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nitriittisuolaa saa ainakin Ruotsista, mutta huhujen mukaan myös paikoin Suomesta. Pelkkää nitriittiä taas saanee apteekista ?
Ite olen suolannut 8,3 % nitriittisuolaliuoksella. Ei kyllä missään nimessä liikaa suolaa, olenkin epäillyt nitriittisuolan olevan "laimeampaa" kuin tavallisen suolan, lieneekö sitten ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
salminen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2007
Viestejä: 215

LähetäLähetetty: 02.04.2009 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minustakin nitriittisuola tuntuu ”laimeammalta” kuin tavallinen suola. Mitä tulee esterin laittamiin lihoihin ja niiden suolaukseen, minusta suolaus on sattunut hyvin kohdalleen. Kun esteri on kaivanut kämpällä lihat rinkasta, niin ne ovat nopeasti hävinneet parempiin suihin, nam, röyh… Wink Very Happy
_________________
Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.04.2009 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko Esteri kokeillut lihan kylmäsavustusta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
romo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2005
Viestejä: 186
Paikkakunta: Kontiolahti

LähetäLähetetty: 23.05.2009 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääkö leppä kuoria? Onko olennaista vaikutusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 23.05.2009 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

romo kirjoitti:
Pitääkö leppä kuoria? Onko olennaista vaikutusta.
ei muuten,mut nokeaa lihat Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 01.06.2009 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parempi tulee kun kuorii, vaan on sitä joskus tullut tuohattua kuorimattomillakin puilla, eikä lihat silti pilalle menneet.

Näin metsästys ajan ulkopuolella on hyvää aikaa kylmäsavustaa kalaa.
Toimii tuo vastus tässäkin pöntössä, ei tarvitse olla välttämättä kylmiötä.


Tulos on tässä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 22.11.2009 18:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinäpä se meni viikonloppu tuohustaessa.
Nokesin taas tämmösen perussatsin talaven varalle (mm. 60 siivupakettia lämminsavuhirveä Wink ) ;



Joulun alla jos vielä öhhyyttelisi kontillisen kylymäsavukallaa, niin jospa nuilla sitte taas kevvääseen könyäisi.

Ps. Sillä on tuolla savustuksella näkkyy sama vaikutus äijään, kun siinäi Sämpyn tappauksessa, kun sattuu herräämään kämpältä aamulla kumisaappaat jalassa... Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 22.11.2009 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa että senverrran vetäsit häkkää henkeen, jotta aamulla oli pää kipiä.

Kyllä pitää alkaa ens kesänä kasaamaan tuo palavauspönttö kun on nuo värkit jo valmiina.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 8 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com