OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tuotantoeläimet vs. lemmikit ja seuraeläimet

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Puuhapete
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 4974
Paikkakunta: Salon emäseurakunta

LähetäLähetetty: 03.11.2008 13:09    Viestin aihe: Tuotantoeläimet vs. lemmikit ja seuraeläimet Vastaa lainaamalla viestiä

TIEDOTE 29.10.2008

JULKAISTAVISSA HETI



LEMMIKIT HÄVIÄVÄT LEHMILLE?



Suomen yli miljoonan koiran, kissan ja hevosen omistajia kiinnostanee uutinen, että parastaikaa päätetään heidän lemmikkiensä hoidon tasosta – tai hoidotta jättämisestä. Maa- ja metsätalousministeriö on parhaillaan valmistelemassa kahta tärkeää seura- ja harraste-eläinten hyvinvointiin liittyvää uudistusta. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Suomen Kennelliitto, Suomen Kissaliitto ja Suomen Metsästäjäliitto esittävät syvän huolestumisensa siitä, että seura- ja harraste-eläinten hyvinvointi on jätetty huomiotta näissä uudistuksissa.



Eläinlääkäripalvelujen saatavuus



Eläinlääkintähuoltolain tarkoituksena on turvata alueellisesti tasapuoliset kunnalliset eläinlääkintäpalvelut kaikille eläimille – tai sen pitäisi turvata. Asiantunteva ja monipuolisesti edustettu työryhmä sai perusteellisen työnsä valmiiksi alkuvuonna ja teki esityksen uudeksi eläinlääkintähuoltolaiksi.

Alkusyksystä ministeriö keskeytti asian käsittelyn ja muodosti uuden, suppeamman ja ministeriön yksin kokoaman ryhmän jatkamaan asian valmistelua.



Alkuperäisessä työryhmän esityksessä seura- ja harraste-eläimet olivat vielä mukana, mutta tällä hetkellä tilanne on auki. Lemmikin omistajia koskettaa se ikävä mahdollisuus, että kunnallisen hoidon saaminen omalle lemmikille hädän hetkellä ei uuden lain myötä olisikaan aina mahdollista, vaan asiantuntevaa hoitoa voisi joutua pahimmassa tapauksessa odottamaan yön tai jopa viikonlopun yli.



Hyvinvoinnin neuvottelukunta



Maa- ja metsätalousministeriössä on suunnitteilla myös eläinten hyvinvoinnin neuvottelukunta, jonka tavoitteena on edistää tuotantoeläinten hyvinvointia sekä eri toimijoiden välistä yhteistyötä. SEY, Suomen Kennelliitto, Suomen Kissaliitto ja Suomen Metsästäjäliitto pitävät kestämättömänä tilannetta, jossa neuvottelukunnan työn ulkopuolelle jätettäisiin seura- ja harraste-eläimet.



Eläinsuojelutarkastuksista saatujen tilastojen mukaan vakavien laiminlyöntien kohteena on useimmiten juuri seuraeläin. Lääninhallitusten keräämän tilaston mukaan vuonna 2007 tehtiin yli 3500 epäilyyn perustuvaa eläinsuojelutarkastusta, joista n. 40 %:ssa todettiin eläinten hyvinvointisäädösten laiminlyöntejä. Näistä neljässä prosentissa tarkastetuista tuotantoeläintiloista ja 13 %:ssa seuraeläinkohteista laiminlyönnit olivat vakavia.



Suomen suurimmat seura- ja harrastuseläintoimintaan ja hyvinvointiin keskittyneet järjestöt vaativat että eläinlääkintähuoltolakia uudistettaessa siihen sisällytetään seura- ja harraste-eläinten tasa-arvoinen oikeus saada kunnallista hoitoa kaikissa tilanteissa. Lisäksi suunnitteilla olevaan eläinten hyvinvointineuvottelukunnan työhön tulisi sisällyttää myös seura- ja harraste-eläimet. Järjestöt muistuttavat, että seura- ja harraste-eläimillä on jatkuvasti kasvavan kansantaloudellisen merkityksen lisäksi myös suuri merkitys kansanterveydelle.



Lisätietoja:



Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö, puh. 050 371 2740



Suomen Kennelliitto, viestintäpäällikkö Eeva Haapalinna-Waksman, puh. (09) 8873 0292 ja tiedottaja Elina Kelola, puh. (09) 8873 0296



Suomen Kissaliitto ry, puheenjohtaja Anne Paloluoma-Sundholm, puh. (09) 7274054



Suomen Metsästäjäliitto, toiminnanjohtaja Juha K. Kairikko puh. 0400–103 908
_________________
Tänään on se huominen, josta olit huolissasi eilen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HannaMari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Elo 2006
Viestejä: 211

LähetäLähetetty: 03.11.2008 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat pieneläinlääkärit paikkakunnille, koska tuotantoeläinten hoito, lääkintä sekä terveydenhuoltotyö , kuin myös eläinsuojelutarkastukset vaatii jo yksistään hirveän paljon kunnallisten eläinlääkäreiden resursseja. Tällä hetkellä elänlääketieteellisestä korkeakoulusta valmistuu ymmärtääkseni suurin osa pieneläimiin erikoistuen, joten ei sillä puolella eläinlääkäreistä tule pula olemaan.

Ihan aiheesta ollaan kunnallisia eläinlääkäreitä vapauttamassa yksinomaan tuotantoeläinten hoitoon, koska sinne ei tunkua eläinlääkäreistä ole. Ne joille eläimet on ammatti ja antaa työn kotona, niin ehdottomasti eläinlääkäripalvelut kunnallisella tasolla ensisijaisesti heille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jorge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 1628
Paikkakunta: Rehuvaara

LähetäLähetetty: 04.11.2008 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri näin. Kaikenlaisia kissojen, koirien, marsujen ja hiirien hoitajia on vaikka kuinka, mutta kun pitäisi saada osaava eläinlääkäri navettaan lehmien tai vaikka hevosten sairauksia hoitamaan ei löydy ensimmäistäkään.

Loppuviimeksi tuotantoeläimet ovat kuitenkin tärkeysjärjestyksessä ykkösiä lemmikeihin verrattuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hoitsu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Tam 2005
Viestejä: 89
Paikkakunta: keski-suomi

LähetäLähetetty: 04.11.2008 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri näin...entisenä alkutuotannon työvoimana/harjoittajana on tullut ryvettyä vaikka missä elukoiden kanssa...osaavia eläinlääkäreitä, erityisesti tuotatoeläinten osaajia, on tullut vastaan vaan muutamia. Muutama "hotorohvi" sanoi aivan suoraan, että pieneläinpuolella tienaa paremmin, jos mullimiehelle kirjoittaa n. 300 juron laskun on noituminen melekomoista, 400 juron lasku ei puudelin omistajaa huudata niin paljoa...
_________________
hoitamalla hyvää oloa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 255

LähetäLähetetty: 04.11.2008 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä mun mielestä tuotantoeläinten hoito on tärkeämpää kuin minkään lemmikkieläinten. Lemmikkien hoito sais loppua kunnallisilta kokonaan, yksityiselle vaan ja reipas lasku kouraan niin voisi kennelliittokin ruveta nopeammin miettimään mikä koirien jalostuksessa on tärkeintä. Melkoinen riman alitus tämä Metsästäjäliiton viimeaikainen asioiden hoito, koiranäyttelyliiton, kissimirriyhdistyksen ja pahimpien metsästyksen vastustajien kanssa ollaan kieli ruskeana ja riistanhoitoa harrastavia lyödän puukolla selkään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com