Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 26.09.2008 20:43 Viestin aihe: Beef jerky, kuivalihaa uunissa |
|
|
Metsälle evästä helposti uunissa.
Pala hirvenpaistia pakkasesta sulaamaan.
Viipaleiksi (n. 0,5cm) kun vielä vähän kohmeessa niin helpompi leikata.
Mausteet oman maun mukaan, itse laitoin vähän suolaa ja pippuria.
Lihat laitetaan uuninritilästä roikkumaan hammastikuilla(ei maustettuja)
Uuni n.60 asteeseen ja luukku hieman raolleen paitsi jos on kiertoilma uuni.
Annetaan olla siellä n. 12 tuntia tai enemmän jos tarve vaatii.
Loppu tulos aika maukas ja rapea eväs niin metsälle kuin janon herättäjäksi.
_________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 26.09.2008 20:57 Viestin aihe: |
|
|
Ihan kokeilun arvoisen näköistä on. Pitääpä testailla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 26.09.2008 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Johan on hyvän näköistä tavaraa reissuevääksi. Tätähän joutuu testaamaan Onnistuisi varmaan muustakin rasvattomasta lihasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jar-sk-i Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2007 Viestejä: 156
|
Lähetetty: 26.09.2008 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Maustetaanko nuo ennen vai jälkeen kuivatuksen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 26.09.2008 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Tietääkseni onnistuu, mutta mites esim sika? onko jo liian rasvaista?
Kanasta ja naudasta olen lukenut että on tehty. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 26.09.2008 21:57 Viestin aihe: |
|
|
jar-sk-i kirjoitti: | Maustetaanko nuo ennen vai jälkeen kuivatuksen? |
Itse laitoin ennen mutta kai ne vois jälkeenpäinkin maustaa. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.09.2008 22:38 Viestin aihe: |
|
|
Jyräys kirjoitti: | Tietääkseni onnistuu, mutta mites esim sika? onko jo liian rasvaista?
Kanasta ja naudasta olen lukenut että on tehty. |
Eikös tuossa ole vielä vaara että sikaan jää trikiiniä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pekingfoxie Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2008 Viestejä: 22 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 09.10.2008 21:46 Viestin aihe: |
|
|
Vau, kiitos toimivanoloisesta reseptistä. Pitääpä kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 10.10.2008 17:49 Viestin aihe: |
|
|
Eikös tuo lämpötila ole liian korkea?? Valkuainen ei saisi kypsentyä vai miten se meni? Sinänsä varmasti toimiva juttu. Itse olen tehnyt hirvestä, siasta ja naudasta samalla tavalla leivinuunissa. Lihat olen marinoinut kunnolla etukäteen ja sitten kuivumaan. Ja hyvää tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 10.10.2008 18:41 Viestin aihe: |
|
|
Loisto resepti. Kiitosta vain, tuotahan passaisi kokkeilla. Ihan silimät alako kiiltämään...sen verta perso kuivalihalle kun olen. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 10.10.2008 19:40 Viestin aihe: |
|
|
noniin kirjoitti: | Eikös tuo lämpötila ole liian korkea?? Valkuainen ei saisi kypsentyä vai miten se meni? |
No tuota en tiedä, joku viisampi kertokoon asiasta lisää. Kiinnostaa ainakin minua.
Uunin luukku on koko ajan 2-3cm avoinna niin kai se myös vähän sitä lämpötilaa laskee. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
predator1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2005 Viestejä: 152
|
Lähetetty: 10.10.2008 21:53 Viestin aihe: |
|
|
Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat?
Anteeksi tyhmät kysymykset, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta.
Ajattelin kokeilla jossain vaiheessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
taivaankaari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Tou 2008 Viestejä: 49 Paikkakunta: Perämeri
|
Lähetetty: 10.10.2008 22:14 Viestin aihe: |
|
|
Muutaman kerran kokeilleena uskallan suositella myös kuivuria jerkyn valmistukseen. Itsellä käytössä muutaman kympin maksava halpismalli, jolla olen kuivaillut etupäässä tatteja ja muuta perinteisempää. Kuivurissa jerkyt kuivaa hillitysti ja hallitusti valkuaisten kypsymättä edes vahingossa. Mausteet maun mukaan.. itse suosin kevyehköä chilipohjaista marinaadia/voitelua ja alkuperämaa huomioiden kaikki parpekue (lue grillimaustehässäkkä) vie kielen sinne minne se ei kuulu. Ja ettei kenenkään tarvi soimata riistan maun pilaamisesta, niin olen tehnyt jerkyä aitoon jenkkityyliin vain lehmästä (kulmapaisti tms.). Hirvestä tulee pommin varmasti hirveän hyvää!!! _________________ Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 10.10.2008 22:22 Viestin aihe: |
|
|
predator1 kirjoitti: | Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat? |
Luukun pitää olla auki että kosteus häipyy paremmin, niin ainakin minä luin jostain.
Kiertoilmauunissa ei tuota ongelmaa ole.
Tuossa purkissa pöydällä ne ovat olleet, ja ihan hyvältä ne maistuvat. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Torgoth Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2004 Viestejä: 2668 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2008 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Eikö tuo nyt periaatteessa onnistuisi saunassakin, vai jääkö löylyn heittäjille raadon löyhkä? Miten tarkkaa lämpötilan kanssa on? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|