Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 27.09.2008 11:33 Viestin aihe: HIRVEN KUIVALIHAA |
|
|
Kevättalvella hirvenlihan kuivaus onnistuu eteläisessäkin Suomessa leudoista talvista huolimatta.
Ohjeet
1 Pakasteesta parasta paisia. (muukin liha käy)
2.Leikkaa noin käsivarrepaksuisin pitkiin paloihin lihassyiden suuntaisesti
3.Laita astiaan merisuolaan kuudeksi tunniksi
4.Puhdista kevyesti talouspaperilla suolat pois
5.Laita katolle katolliseen verkkohäkkiin roikkumaan linnuilta ja sateelta suojaan
6 Etelä- ja Keski-Suomessa helmikuun viimeinen viikko on paras
7.Liha on valmista 1-2kk säistä riippuen. Jos pitää liian kauan lihan pinta kuivuu vaaleaksi ja kovaksi
8 Käväise katolla kuukauden kuluttua tarkastamassa tilanne. Ota puukko ja maistele
SÄILYVYYS: säilyy kuivausaikana katolla huonosti, koska tahtoo tulla maistelureissuja´sinne turhan usein
Valmiina tuottena säilyy voipaperissa viileässä komerossa tai huoneenlämmössä kuukausia. EI JÄÄKAAPPIIN EIKÄ MUOVIIN
Voit pakastaa, silloin takastepussi paras, paperissa kuivuu pakasteesa
KÄYTTÖ: maukasta leikkeleenä. Säilyy kesällä repussa pitkänkin vaelluksen ajan. Jos ei muuta satu käteen , niin sillä voi vaikka heittää räyhäävää koiraa.
... jo vain se maistuu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|