OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

HIRVEN KUIVALIHAA

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 27.09.2008 11:33    Viestin aihe: HIRVEN KUIVALIHAA Vastaa lainaamalla viestiä

Kevättalvella hirvenlihan kuivaus onnistuu eteläisessäkin Suomessa leudoista talvista huolimatta.

Ohjeet
1 Pakasteesta parasta paisia. (muukin liha käy)
2.Leikkaa noin käsivarrepaksuisin pitkiin paloihin lihassyiden suuntaisesti
3.Laita astiaan merisuolaan kuudeksi tunniksi
4.Puhdista kevyesti talouspaperilla suolat pois
5.Laita katolle katolliseen verkkohäkkiin roikkumaan linnuilta ja sateelta suojaan
6 Etelä- ja Keski-Suomessa helmikuun viimeinen viikko on paras
7.Liha on valmista 1-2kk säistä riippuen. Jos pitää liian kauan lihan pinta kuivuu vaaleaksi ja kovaksi
8 Käväise katolla kuukauden kuluttua tarkastamassa tilanne. Ota puukko ja maistele

SÄILYVYYS: säilyy kuivausaikana katolla huonosti, koska tahtoo tulla maistelureissuja´sinne turhan usein
Valmiina tuottena säilyy voipaperissa viileässä komerossa tai huoneenlämmössä kuukausia. EI JÄÄKAAPPIIN EIKÄ MUOVIIN
Voit pakastaa, silloin takastepussi paras, paperissa kuivuu pakasteesa

KÄYTTÖ: maukasta leikkeleenä. Säilyy kesällä repussa pitkänkin vaelluksen ajan. Jos ei muuta satu käteen , niin sillä voi vaikka heittää räyhäävää koiraa.

... jo vain se maistuu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com