OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruuat Metsäkanalinnuista?!
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Suppana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Huh 2007
Viestejä: 2074

LähetäLähetetty: 27.08.2008 21:05    Viestin aihe: Ruuat Metsäkanalinnuista?! Vastaa lainaamalla viestiä

Eli kun jahtikausi alkaa niin sopii kysy, että miten valmistatte metson, teeren tai pyyn ruuaksi.

Lähinnä kiinnostaisi kuulla keitto reseptejä pyystä yms.

Kuvia yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3553

LähetäLähetetty: 27.08.2008 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän paras on tullut ensin ruskistamalla linnut kokonaisina voissa ja sitten laitetaan kokonaisina edelleen pataan porkkanan, sipulin ja lihaliemen kanssa ja uuniin. Kypsennys hitusen ylikypsäksi ja pottumuusin, suolakurkkujen kanssa syödään ja päälle maitoa tai olutta. Smile

Keiton voi täräyttää sitten edellisen tähteistä lisäämällä kermaa ja erottelemalla lihat huolellisesti luista ja suurustamalla soppa esimerkiksi Maizenalla. Valmistusvaiheessa portteria varmistamaan luovuus mausteiden käytössä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 28.08.2008 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
Kyllähän paras on tullut ensin ruskistamalla linnut kokonaisina voissa ja sitten laitetaan kokonaisina edelleen pataan porkkanan, sipulin ja lihaliemen kanssa ja uuniin. Kypsennys hitusen ylikypsäksi ja pottumuusin, suolakurkkujen kanssa syödään ja päälle maitoa tai olutta. Smile


aamen.
Tämä toimii aina. Tietysti aina hifistellä voipi, mutta tämä on helppo ja hyvä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 28.08.2008 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pöydästä pitää löytyä puolukkaa jossain muodossa, ihan vaan kokonaisena, hillona tai sitten mehuna. Ruisleipää pitää olla myös.
Katajanmarjaa oon koittanu tunkee vähän joka riistaruokaan mutta sitä tuppaa tuleen joko liikaa tai sitten pelkää pilaavansa hienon saaliin ja laittaa niin vähän ettei makua edes huomaa.
Juu ja pannun kautta uuniin. Maksat ja muut elimet paistan ruuanlaittoruuaksi. Ruisleivälle voita, raakaa sipulia ja siihen äkkiä käräytetty maksa tai sydän päälle suoraan pannulta niin jaksaa kokkailla.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.08.2008 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo elimien laitto ruuanlaittoruuaksi on siitäkin hyvä että ne on niin nopeita että ei tarvitse laittaa ruuanlaittoruuanlaittoruokaa. Very Happy

Minä olen jotenkin tykästynyt mustaherukkahilloon riistan kyljessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 28.08.2008 21:12    Viestin aihe: Re: Ruuat Metsäkanalinnuista?! Vastaa lainaamalla viestiä

Suppana kirjoitti:
Eli kun jahtikausi alkaa niin sopii kysy, että miten valmistatte metson, teeren tai pyyn ruuaksi.

Lähinnä kiinnostaisi kuulla keitto reseptejä pyystä yms.

Kuvia yms.


Täällähän on jo lukematon määrä lintureseptejä? Etkö ole plärännyt niitä läpi?
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 28.08.2008 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintukasti:

-Nyletty lintu palastellaan irti luista (luihin voi jättää reilusti lihaa, näin lopputäkästä tullee hyvä lintukeitto).
-Lihapalat (myös sydän, kivipiira ja jalat) ruskistetaan kattilassa yhdessä paloitellun sipulin kera, reilusti voita.
-Ruskistuksen jälkeen lisätään vettä niin että lihat peittyvät sekä heitetään sekaan kymmenkunta maustepippuria. Suolaa pikkuhiljaa maun mukaan.
-N. tunnin haudutuksen jälkeen lisää joukkoon vehnäjauhosuurus (esim. vesilasiin kylmää vettä ja pari-kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja).
-Hauduta vielä 15-30 min.

Muusi tai keitetyt perunat sekä puolukka/mustaherukkahyytelö (kuten aiemminkin jo mainittiin) sopii täydellisesti lintukastin kanssa.

"Jälkiruuaksi" sitten paras osuus: Kastikkeen nestettähän on muistettu ottaa lautaselle reilusti, jotenka astia käytännössä "lilluu" loppukastista kiinteiden osien jo hakiessa vatsalaukussa paikkaansa. Nyt palastellaan ruisleipää lautaselle ja "pyyhitään" loppulautanen parempiin suihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JJP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2007
Viestejä: 181
Paikkakunta: P-Savo

LähetäLähetetty: 29.08.2008 08:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan kyninyt nylkemisen sijaan lintuja? Hitaampaa ku nylkeminen, mutta sorsa ainakin on mehukkaampaa lokattuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 29.08.2008 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä... Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 29.08.2008 10:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä... Shocked


Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 29.08.2008 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hylsysoppa kirjoitti:
tetri kirjoitti:
Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä... Shocked


Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta.
Vielä maukkaampaa, jos sen jättää nahan pintaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 29.08.2008 11:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Hylsysoppa kirjoitti:
tetri kirjoitti:
Tuo nylkeminen on ihan nykyajan hömpötyksiä, se kiirus..se kiirus!
Muutama vuoskymmen sitten meillä ainakin linnut lokattiin aina, oli tavi tai teeri. Sen nahkan mukana häviää olennainen osa riistalinnun aromia.
Kokosukeltajat kannattaa nylkeä traaniin poistamiseksi, mutta esim. nahaton mehto alkaa lähennellä jo pyhäinhäväistystä... Shocked


Höpö pöpön!
Filettä vaan äkkiä irti täkkäluusta ja pannulle paistumaan!
Mediumiksi paistettu nuoren poikametson filee, maustehiksi se paistossa käytetty voi ja lopuksi lisätään suola ja musta pippuri. Yksinkertaista ja maukasta.
Vielä maukkaampaa, jos sen jättää nahan pintaan.


Pitää paikkansa jos fileet eivät vaan ole saaneet osumia ja sen seurauksena lihan ja nahan välissä on verihyytymiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suppana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Huh 2007
Viestejä: 2074

LähetäLähetetty: 29.08.2008 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

olisko jollakin hyvää pyy KEITON reseptiä?

mites nämä mitat menee montako pyytä on teeri ja montako teertä on metso

suurin piirten vaikka on nuitakin niin montaa eri kokoa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16739

LähetäLähetetty: 29.08.2008 18:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa muuten ostaa keittokirja, jossa on pelkästään ohjeita riistaruuille. Minullakin on niitä näköjään 10 kpl kirjahyllyssä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suppana
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Huh 2007
Viestejä: 2074

LähetäLähetetty: 29.08.2008 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

et viiti pistää jonkun metsäkanalintu keiton semmosen missä tulee juureksia lihaa yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com