Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 09.11.2007 15:23 Viestin aihe: |
|
|
100? Eli syöt sata päivää trangiashittiä? Hyi helevetti. Itse käytän trangiaa vain pakon sanelemana ja viikon pitusilla reissuilla. Muuten koitan valmistaa kaiken nuotiolla. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 09.11.2007 15:34 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä mieki pääsääntöisesti ruokani tulilla teen. Parhaat ruoanlaittovälineet maastossa ovat kahvi- ja paistinpannu! Trangiaa käytän silloin, kun reissut suuntautuvat "puurajan" yläpuolelle kun sitä koivuroitoa ei oikein viitsi polttaa. Keitintäkin on pakko välillä käyttää, mutta kuka sanoo että pitää syödä "trangiashittiä", mitä tämä nyt sitten tarkoittaakin? Voi sillä retkikeittimellä tehdä käristystä, lintuvelliä, riekkopataa tai ihan mitä tahansa "oikeeakin" ruokaa. Talvella en oikeastaan muuta syökään kuin itse tehtyjä pakasteita kun tuota säilyvyysongelmaa ei ole... Ja pikaisessa ruokailussa retkikeitin on kyllä nopeampi, mutta mukavampi se on tulilla istua ja kokkailla. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 09.11.2007 15:55 Viestin aihe: |
|
|
Lapinleuku kirjoitti: | mutta mukavampi se on tulilla istua ja kokkailla. |
No sitä se minäkin. Shitti tuli vain mieleen, ku pussikeitot on nyt mitä on. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Janme Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 756 Paikkakunta: \o/
|
Lähetetty: 09.11.2007 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Ei lähellekään sataa, mutta >20 ja aika paljon on triangelilla tullu kokkailtua semmoisissa paikoissa, missä ei nuita tulia voi/saa tehä.
Mikähän se trangian kaasu on. Oletin heti, että tarkotit primuksen trangiaan tekemään kaasupoltinta, joka nyt varmasti yleisin. En ollu ees tietonen trangia merkkisestä polttimosta, että minun moka. Ajattelin vain, että sulla on joskus ollu huonoja kokemuksia ja jumiutunu sen takia sinoliversioon... Älä oo vihanen, jooko?
Ja trangialla kokkaillessa tulee kyllä tosi harvoin tehtyä mitään valmispussiruokia itelläkään. Ja tosiaan nuita >vko maastossa putkeen reissuja ei kyllä tule tehtyä niin ei tartte säilymistä niin paljon miettiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 09.11.2007 17:05 Viestin aihe: |
|
|
No aluksi, en todellakaan ole vihainen. Että pelko pois!
Itse en sinolia todellakaan käytä, onhan tuo kaasu moninverroin parempi juttu, mutta käytän sitä Primuksen OmniFuelin kanssa. En muista milloin hankittiin töihin noita trangian polttimoita, mutta ne oli kyllä pirunmonen pettymys ja sinolilla selviytyi tosiaan kohta nopeammin ruoanlaitoista kuin sillä. Onkohan tuo tosiaan millainen tuo trangiaan erityisesti tarkoitettu monipolttoainepoltin? Onko kellään kokemuksia? _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4740
|
Lähetetty: 09.11.2007 21:44 Viestin aihe: |
|
|
ookkonää Lapinleku rajanmiehiä?! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 10.11.2007 02:43 Viestin aihe: |
|
|
Tuollaisen laitteen evakuoin pari vuotta sitten velipojan autotallin hyllyltä, kun tämä meinasi heittää sen pois. Merkistä ja mallista ei ole mitään tietoa mutta nykyjään Kin Kongissa ja Tarjoustalossa myytävät lähes saman näköiset laitteet eivät ainakaan polttimen osalta ole samanlaisia. Itse poltin on nimittäin aivan identtinen Trangian vastaavan kanssa.
Joka tapauksessa tuo laite on pelittänyt hyvin ja poltin palaa jopa aivan hemmetinmoisessa tuulessakin.
Tuota teehetkeä vietetään Haltin rinteellä paluumatkalla Guolasjärvelle. Samalle paluureitille meidän kanssa lähtenyt pariskunta ei saanut omalla kaasupolttimella varusteulla Trangiallaan vettä kuumaksi siinä tuulessa. Teet kuitenkin juotiin tuon mikä-lie-keittimen keíttämänä
(huomatkaa TUPPERWARE-mukit, kuksahan on "sieltä") |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 11.11.2007 00:30 Viestin aihe: |
|
|
Lähinnä tuollaisia aterioita on tullut kanniskeltua mukana, jos on ihan oikeasti joutunut kantamaan ruokansa. Kevyttä ja helppoa. Lisänä sitten kuivattu jauheliha, jota on valmistettu itse. Noita pussejahan on moneen makuun ja myös melko maukkaita keittojakin löytyy. Myös riisipohjaisia tuotteita on olemassa. LIDLissä on myös jonkinlainen valikoima noita tuotteita. Kannattaa kokeilla etukäteen makuja, ettei tule pettymyksiä mutta ainakin omasta mielestä nämä pesevät varsinaiset retkimuonat mennen tullen.
Tarvitaan erittäin vähärasvaista jauhelihaa, joka kypsennetään teflonpannussa ilman rasvaa. Kypsennyksen jälkeen jauheliha laitetaan talouspaperin päälle, jotta saataisiin lihasta rasvaa pois. Tämä kun ei edistä säilymistä.
Jauheliha laitetaan uunipellille voipaperin päälle ja uunin lämpötilaksi 60 astetta. Luukku jätetään auki ja kuivaus kestää tavallisessa uunissa 24 tuntia. Tuota paperia pitää vaihtaa kuivauksen aikana 5-6 kertaa, jotta saataisiin loputkin lihan rasvasta pois. Kuivattu lauheliha on melkein mustaa ja aivan kivikovaa. Lihan voi pakata vaikka alumiinipaperiin ja sitten muovipussiin. Hyvin kuivattu jauheliha sailyy näin pitkään. Sitä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Kiertoilmauunissa liha kuivuu nopeammin ja myös vihanneskuivuria voi käyttää. Sillä saadaan liha kuivaksi muutamassa tunnissa.
Ruokaa valmistettaessa jauheliha laitetaan ensin likoamaan veteen 10-15 minuutiksi, jotta se pehmenee. Tämän jälkeen laitetaan tulta kattilan alle. Kun vesi kiehuu, niin sitten sekaan muut sörsselit ja hetken päästä nauttimaan herkkuateriasta.
Tällaistä meillä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.11.2007 13:34 Viestin aihe: |
|
|
Se noissa Trangiatyyppisissä on hyvä, että mukana on “koko paketti” tuulisuojineen ja tilpehööreineen.
Kalakaveri harrasti kanssa monena vuonna tuota jauhelihan kuivaamista ja liotteli niitä sitten maastossa minigrippussissa. Hyvin tuntuivat nuo muonat maastossa toimivan. Nykyisellään kaveriltakin on homma jäänyt, kun reissuvalmisteluihin ei enää sattuneesta syystä jää niin paljon aikaa kuin aiemmin .
Tuo kuivattu liha mahdollistaa varmaan hyvin noiden ”lisää vesi ja liha”-tyyppisten pussien käytön.
Itselläkin on mukana myös noita ihan normikaupan spagettiaterioita, hinta kohtuullisen edullinen ja maku hieman normaalimpi, mitä joissain retkeilymuonissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 12.11.2007 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Talouspaperi toimii tuossa kuivaamisessa paremmin, ja on edullisempaakin
Eli tuohon voipaperin päälle talouspaperia, ja koko setti uuniin,ja peperit ei tarvitse vaihtaa, kuin muutaman kerran |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 12.11.2007 16:40 Viestin aihe: |
|
|
Pakkikeitin vai Keitinpakki
Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto keitinrintamalla on myös kiekkoilun taitavan veljeskansamme lahja ylijäämämarkkinoille.
Systeemistä löytyy pakki, tuulisuoja, poltin ja polttonestepullo. Pakkiin pakkautuu lisäksi ruokailuvälineet ja tiskausvehkeet. Systeemi on siitäkin ”nuotioystävällinen”, että keittinosat voi jättää kämpille, jos siltä tuntuu.
Pakki pöhisee, nyt odotellaan että jotain kastikkeenjatketta lentäisi tai pomppisi hollille.
Kuivamuonille mentiin, sörsseli tekeytymässä. Koska polttimessa vielä sprii roihuaa, niin kansi tulille.
Veden kiehahtamista odotellessa viikattava kuksa ja kaakaot esille .
Hinta-käytettävyyssuhteeltaan melkoisen mukava tekele. Systeemi painaa jonkin verran, mutta sisältää sitten jonkinmittaiselle retkelle kilkkeet, varsinkin jos kaikissa tilanteissa ei keittele spriillä, vaan osan tulilla. Joskus kun tulee tuo poltteneste/kaasu-pullon koko ja paino jätettyä huomiotta.
Tämä on kulkenut mukana myös merilinnustuksessa kompaktina ja ”kivikossakestävänä” sääliä kaipaamattomana keittopakettina. Mikään dramaattisen tehokas tämä systeemi ei tosin ole. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 12.11.2007 21:35 Viestin aihe: |
|
|
.625 kirjoitti: | Talouspaperi toimii tuossa kuivaamisessa paremmin, ja on edullisempaakin
Eli tuohon voipaperin päälle talouspaperia, ja koko setti uuniin,ja peperit ei tarvitse vaihtaa, kuin muutaman kerran |
Talouspaperia kokeilin laittaa uuniin tuonne 60 asteeseen mutta paperi rupesi ruskistumaan ja antoi jo "palaneen käryä". Näin tyydyin leivinpaperiin.
Uunin lämpötilakin varmistettiin...
Mutta mitenkäs on tuon sukkahousuarmeijan pakkikeittimen tehokkuuden laita?
Tuo "testi" tukee omia kokemuksiani laitteesta. Ei tahtonut oikein palaa tuulessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 12.11.2007 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Polttoainepulloista sen verran, että omasta mielestäni paras pullo on tämä TRANGIAn pullo.
Siitä saa annosteltua tarkasti haluamansa määrän tenttua polttimeen.
Tämän tyylisistä pulloista taas saattaa lorahtaa sitä tenttua vähän minne sattuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.625 Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hei 2005 Viestejä: 841
|
Lähetetty: 12.11.2007 22:27 Viestin aihe: |
|
|
Olisiko uunissa grillaustoiminto päällä, vai mikä tuossa sitten voi ruskistuttaa paperia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.11.2007 09:57 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: |
Mutta mitenkäs on tuon sukkahousuarmeijan pakkikeittimen tehokkuuden laita?
|
Vähän vaikuttaa siltä, ettei kaverit ole osanneet käyttää koko laitosta (Turkulaisia?), varsinkin kun valittelevat keittimen hankalaa kasattavuutta. Kun lukee tarinaa, niin mitä ilmeisimmin ovat käyttäneet keitintä ja tuulisuojaa eri tavalla, mitä itse käytän. Jos tosiaan ovat keitelleet kuvan mukaisella setupilla, niin ei ihme että on kestänyt .
Vaikka itsekin olen huomannut systeemissä pientä tehottomuutta, niin aika uskomattomalta tuntuu tuo väite, että 0.5 litran alunperin haalean veden keittämiseen on kulunut aikaa 45min… |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|