OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riekkovatruskat melkein reaaliajassa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 20.10.2007 22:46    Viestin aihe: Riekkovatruskat melkein reaaliajassa Vastaa lainaamalla viestiä

Yksinäisen miehen eräkeittiö esittää: Riekkovatruskat á la Lapinleuku

Tarvitset seuraavia aineksia:

Riekon tai pari (ne jotka ammuit liian läheltä samana päivänä ja joita käytit nuoren koiran noutoharjoituksissa)
Riisiä
sipulia
kananmunia
suolaa
pippuria
katajanmarjoja
kermaa
ruokaöljyä
lehtitaikinalevyjä (tai ruistaikinaa)
voita tai korviketta
ja lisukkeeksi vaikkapa haluamasi salaattiainekset.

Ja sitten hommiin! Aloit nylkemällä ja paloittelemalla riekot. Täkkälihat, jalat ja selkäpalat erikseen. Selkä kannattaa leikellä pariin kolmeen osaan, jalat kahteen. Sydämestä saat lisää lihaa ja maksaa sekä kivipiiraa voi käyttää antamaan lisää makua liemeen.


Laita riekot kattilaan ja vettä päälle niin että kunnolla peittyvät. Lisää mausteeksi pippureita, suolaa ja katajanmarjaa. Riekot kiehumaan. Huomaa kananmunat, jotka jo kypsyvät taustalla (3 kpl), ne keitetään täysin koviksi.


Riekkojen kypsymistä odotellessa voit kuullottaa hienoksi hakkaamasi sipulin voissa paistinpannulla.


Riekkojen ollessa kypsiä siivilöi liemi ja ota lihat erilleen.


Laita riisit kiehumaan siivilöimääsi riekkoliemeen.


Riisien kypsymistä odotellessa paloittele riekonlihat todella hienoksi hakkeeksi.


Kun riisit ovat kypsyneet, sekoita riekonlihat, sipuli, hienoksi hakatut kananmunat ja "riekkoriisi" keskenään massaksi astiassa. Lisää noin desi kermaa. Anna seoksen tekeytyä hetken jääkaapissa.


Leikkaa lehtitaikinasta sopivia paloja. Aseta hetken jääkaapissa tekeytynyttä massaa palojen päälle ja muotoile niistä siistejä, umpinaisia palleroita.


Lämmitä ruokaöljyä riittävän kuumaksi kattilassa ja paista vatruskat upporasvassa.


Siellä pihisee!


Ja valmis annos vatruskoja voi näytti tällä kertaa lisukesalaatin kanssa tältä:


Oli muuten taas todella, todella hyvää! Smile Olen tehnyt näitä vatruskoja myös muista linnuista, esimerkiksi metsojen ja teerien jalkalihat ovat hyvä vaihtoehto näihin. Lisukkeeksi sopivat myös perunat, joille voit tehdä maukkaan kastikkeen riisi-riekkoliemestä.

Hyvää ruokahalua!
_________________
www.tajukankaan.com


Viimeinen muokkaaja, Lapinleuku pvm 20.10.2007 23:09, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 20.10.2007 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On sonnin hommoo jos ne pittää tuosta kattilasta syyvä,suattaa emätti palloo,lisukesalaatti on hieman kuminen jos tarkotat tuota johon piätä Laughing :lol:Meilläpäin ne otetaan kuitennii tuosta öljystä pois,miellyttävämpi ruokailla Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 20.10.2007 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo! Very Happy Kiitokset huomiosta, oikea kuva laitettu mihin se kuuluu. Smile
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 20.10.2007 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvännäköistä pöperöä mutta ensi kerralla saat kyllä hieman pienentää kuvien kokoa ja myös niiden tiedostokokoa. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 26.10.2007 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ole liian suuria kuvia, on vain liian pieniä näyttöresoluutioita ja ruutuja. Very Happy
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 26.10.2007 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Ei ole liian suuria kuvia, on vain liian pieniä näyttöresoluutioita ja ruutuja. Very Happy


nimeenomaan!
Mulla noi kuvat on ainakin just passelin kokoisia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 26.10.2007 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälaasta riisiä käytit puuro vai jotain muuta... Tätä on pakko kokeella Razz
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 26.10.2007 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai se oli riisiä! Minä katoin, että ne oli hyvin raakakypsyneen riekon tunnusmerkkejä - kärpäsentoukkia.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 27.10.2007 00:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käytin tuota Uncle Bensin "pussiriisiä". Yleensä oon keitellyt ihan tavallisesta riisistä.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 27.10.2007 12:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saas ny nährä jotta mitä tuloo. 2 riekkoa pyy ja fasaani kiehumas. Teen riekoista oman mössön ja fasaanista ja pyystä oman... Tuntuus ainaki hyvältä "sopalta" tämä Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 27.10.2007 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No maistuiko Jersulle? Smile
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 27.10.2007 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

justiin sain viimeset pois keittimestä... Kyllähän nuota syöö ennen ku selekähänsä ottaa. Ei mitää parasta mun mielestä mutta ei mitää pahakaa..
Jos numero pitääs antaa 4-10 niin se olis joku 7+...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Lapinleuku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2006
Viestejä: 917
Paikkakunta: Inari

LähetäLähetetty: 27.10.2007 17:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei se sitte kovin onnistunut resepti ollu jos vain 7+ tulee arvosanaksi. Smile No, kuka tykkää mistäkin.
_________________
www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 28.10.2007 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olis riisiä pitäny varmaan laittaa vähemmän niin olis saanu enempi linnun makua. Suurin piirtein laitoon riisiä yhtä palijo ku lintua.

Kyllä näitä täs vieläki syörään Wink Nyt nää kyllä on parempia ku eilen Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Jersu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Hei 2006
Viestejä: 1519
Paikkakunta: seinäjoki

LähetäLähetetty: 30.10.2007 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyy vissiin suositella muillekki tätä ohjesta. Tänään tuli syötyä viimeeset ja lisää pitääs tehrä ku loppu viimeen olivat niin hyviä.. Kaveriki kehuu joka ei mettästä jotta ovat hyviä...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com