OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 01.07.2007 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hieman vasanmaksaa...



Sitten vielä grillipoxsi...



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.07.2007 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt Juhaka pottuilee; kaikki kuvat ristiriidassa keskenään! !! Twisted Evil
Jos jotain hyvää pitäis löytää, niin hyvännäköinen puukko sieltä löytyy! Laughing Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
retvetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2006
Viestejä: 650

LähetäLähetetty: 01.07.2007 13:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet



No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin???
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RusakkoKiller
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2006
Viestejä: 1111

LähetäLähetetty: 01.07.2007 13:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:

Kesäruokaa

Lahtisella näyttääs olevan grillissä maissia.
Ite on pari kertaa tullu tehtyä ja on ollut huonon makuista.
Mitenkä lahtinen on maissiansa maustanut?? Rolling Eyes
Jos vaikka ens kerralla sitte itelläki onnistuis paremmin tuo maissi.
_________________
▄▄█▀▀ █▬█ █ ▀█▀ ™
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Syy 2005
Viestejä: 2237

LähetäLähetetty: 01.07.2007 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun mielestä maissista saa maukkaan, kun grillimaustetta ja valk.sip.jauhetta ripottaa ympäri.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 01.07.2007 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RusakkoK, tee ensi kerralla aivan päinvastoin kun edellisillä. Eli älä "suomusta" sitä maissia, vaan syö ne pienet keltaiset nykyrät ja heitä mäkeen se keskiosa, jonka olet aiemmin tottunut syömään Wink
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 01.07.2007 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jos jotain hyvää pitäis löytää, niin hyvännäköinen puukko sieltä löytyy! Laughing Laughing Laughing


Halvin Ahtipuukko, mitä Rapakkojoen kaupasta on kouraan sattunut?
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 01.07.2007 15:41    Viestin aihe: Filettä ja paistia kokonaisena Vastaa lainaamalla viestiä

Mulle on grillaaminen ja nimenomaan hiili(oikeestaan hiilibriketti)grillillä ruuanlaittaminen tärkee osa kesän ohjelmaa... siksi uskallan väittää, että lukekaa ja kokeillkaa
Kun sitä hirvee meikäläisillä on pakastimessa käytetään sitten sitä....
Otetaan vaikka hirvenfile (ulko- tai sisä-) tai sitten vasan paisti...
-Itse teen marinadin seuraavasti
Pannaan kaksi pakastepussia päällekkäin ... marinoitava liha pussiin...
marinointiliemenä käytän yleensä olutta(vajaa pullo...ysi suullinen laadun testaamiseen ) johon loraus oliiviöljyä... sekaan yksi lohkottu sipuli, pari murskattua valkosipulin kynttä ja pussillinen (pakaste)keittojuureksia. Karkeaa suolaa, mustapippureita, rosepippureita, rosmariinia, basilikaa(jos mahd tuoretta), muutama katajanmarja.
pussit suljetaan solmimalla... Annetaan muhia pari päivää jääkaapissa...Välillä käännetään puolelta toisielle...
Mielestäni filee tai paisti kannattaa grillata kokonaisena...
grillaus tapahtuu ns epäsuoralla tulella Tämä tarkoittaa kaasugrillillä sitä, että grillattavan fileen alapuolella oleva kaasupoltin sammutetaan, mutta kahta laitaa olevat polttimet pidetään päällä... lämpötila säädetään mittarin avulla n 220C
Hiiligrillillä sama homma tehdään seuraavasti:
Mieluiten käytetään hyvälaatuisia brikettejä... Brikettejä pannaan normaalikokoiseen pallogrilliin reippaat puoli pussillillista... Sytytetään ja annetaan niiden syttyä kaikessa rauhassa kansi auki (n 30-40min)
Nyt kun hiilet on kunnolla syttyneet pannan hiilet kahta laitaa ja keskelle asetetaan vaikkapa alumiinivuoka ... Pallogrillin kansi kiinni ja huom!!! tarkistakaa mittarilla oikea lämpötila...reipas 200 astetta ok... hiiligrillissä saattaa aluksi olla hyvinkin korkeet lämmöt ja homma menee päin helvettiä jos ei ole tarkkana... Vetoa säätämällä saa säädettyä lämmön kohdilleen...
Sitten vain file tai paisti ritilälle sen alumiinivuoan kohdalle ja pallogrillin kansi vetoaukko sopivasti avoinna päälle... liha lämpiää kuin kiertoilmauunissa....
Välillä sivelyä grillikastikkeella ja kerran tai kahdesti kääntö...Grillausaika n puolentoista tunnin luokkaa... Tarkka kundi käyttää paistilämpömittaria, mutta kun näppituntumaa tulee ei tarvitse...
Pariin otteeseen lisätään molemmin puolin hiillokseen brikettejä 3-4kpl puolelleen...
Tulee todella herkullista ja mehukasta...
Ei kuivaa....
Kaveriksi uusia pottuja...tuotetta voita ja juomat maun mukaan...
On oikeesti todellista herkkua...
Kun tuon oppii tekemään hiiligrillillä saa olla oikeesti tyytyväinen...
Kaasugrilli on helppo, mutta hiilillä tulee se oikea maku, mutta malttia pitää olla kuin haukulle hiipiessä...

Tänään laitoin grillikylkeä hirvestä ja pakko myöntää, että oli pahuksen hyvää.. Yön yli marinadissa.. Pari tuntia epäsuoraa grillitulta kohti kylkipaloja... sitten loppuvaiheessa veistelin leppäpölkystä muutaman tikun joita liottelin pikkasen aikaa vedessä...sitten vaan hiilien päälle savun makua antamaan... Idea
Perhana ... kunnollinen pallogrilli+ rengaspoltin+pöytätaso...siinä on kesäkeittiö kohdillaan
PS...Halpis hiilten tilalta kannattaa käyttää brikettejä...(puuhiiltä+tärkkelystä sideaineena)...pientuottakjien kunnollinen puuhiili on myös laatukamaa... Ja sytytys mieluiten piippusytyttimellä... Weberin piippusytytin maksaa reippaat parikymppiä, mutta sen kun kerran laittaa ei paluuta syttynesteillä lotraamiseen enään ole
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 01.07.2007 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="retvetti"]
kivineva kirjoitti:
Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet

No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin???


Perusmarinointi ennen grillausta.

Balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta samassa suhteessa
Hunajaa
Dijon sinappia
muutama tippa tabascoa.
ripaus mustapippuria
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
retvetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2006
Viestejä: 650

LähetäLähetetty: 01.07.2007 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="kivineva"]
retvetti kirjoitti:
kivineva kirjoitti:
Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet

No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin???


Perusmarinointi ennen grillausta.

Balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta samassa suhteessa
Hunajaa
Dijon sinappia
muutama tippa tabascoa.
ripaus mustapippuria


Kiitoksia - menee muuten kokeiluun.Nyt on pakastimesta ristiturvat syöty, mutta syksyllä on vielä grillauskelejä jahtiaikaan...
Elokuussa grillissä saa kyytiä kyyhkynrinta ja herkkutatit....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.07.2007 07:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RusakkoKiller kirjoitti:

Lahtisella näyttääs olevan grillissä maissia.
Ite on pari kertaa tullu tehtyä ja on ollut huonon makuista.
Mitenkä lahtinen on maissiansa maustanut?? Rolling Eyes
Jos vaikka ens kerralla sitte itelläki onnistuis paremmin tuo maissi.


Maissi maistuu maissilta Smile

Voitelen ihan normi grillauskastikkeella. Mielestäni maissia jos grillaa liikaa, niin että se alkaa jo selkeästi kuivahtamaan, niin syömiskokemus ei ole järin kaksinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 02.07.2007 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voitelet vaan Rusakko Killeri sen maissin voilla grillaamisen jälkeen, jos ei tämän jälken maistu niin eipä se siitä paremmaksi muutu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FOSTER´S
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tou 2006
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 04.07.2007 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erämiehen hulppean pihakeittiön menuu:

Alkupaloiksi kansallisvihanneksia, joko tikussa tai parilalla paistettuna.




Seuraavana oli vuorossa Putte possua.




Pääruokaa odotellessa tarjoiltiin pannukahvit.




Kahvin jälkeen kokki kaivoi "grillin" alta esiin metsovainaan täkän, joka oli verhoiltu siansiivuilla ja jollain hyvin epämääräisellä mausteseoksella.



Lopuksi hyviin tapoihin kuuluu siivota jäljet ja pestä grilli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maunoahonen
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Jou 2005
Viestejä: 92
Paikkakunta: pöpilä

LähetäLähetetty: 04.07.2007 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miljöö vaikuttaa aivan ihastuttavalta. Razz
_________________
mä oon pannu tos ladossa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 04.07.2007 12:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jossain kalliovuorten kupeessa punaniskat pitävät juhliaan...

Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 9 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com