Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
juhaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Hel 2005 Viestejä: 2042
|
Lähetetty: 01.07.2007 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Hieman vasanmaksaa...
Sitten vielä grillipoxsi...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.07.2007 13:01 Viestin aihe: |
|
|
Nyt Juhaka pottuilee; kaikki kuvat ristiriidassa keskenään! !!
Jos jotain hyvää pitäis löytää, niin hyvännäköinen puukko sieltä löytyy! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
retvetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2006 Viestejä: 650
|
Lähetetty: 01.07.2007 13:19 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet
|
No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin??? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RusakkoKiller Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Elo 2006 Viestejä: 1111
|
Lähetetty: 01.07.2007 13:24 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Kesäruokaa |
Lahtisella näyttääs olevan grillissä maissia.
Ite on pari kertaa tullu tehtyä ja on ollut huonon makuista.
Mitenkä lahtinen on maissiansa maustanut??
Jos vaikka ens kerralla sitte itelläki onnistuis paremmin tuo maissi. _________________ ▄▄█▀▀ █▬█ █ ▀█▀ ™ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
saikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Syy 2005 Viestejä: 2237
|
Lähetetty: 01.07.2007 13:33 Viestin aihe: |
|
|
Minun mielestä maissista saa maukkaan, kun grillimaustetta ja valk.sip.jauhetta ripottaa ympäri. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 01.07.2007 14:51 Viestin aihe: |
|
|
RusakkoK, tee ensi kerralla aivan päinvastoin kun edellisillä. Eli älä "suomusta" sitä maissia, vaan syö ne pienet keltaiset nykyrät ja heitä mäkeen se keskiosa, jonka olet aiemmin tottunut syömään _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 01.07.2007 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Jos jotain hyvää pitäis löytää, niin hyvännäköinen puukko sieltä löytyy! Laughing Laughing Laughing |
Halvin Ahtipuukko, mitä Rapakkojoen kaupasta on kouraan sattunut? _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 01.07.2007 15:41 Viestin aihe: Filettä ja paistia kokonaisena |
|
|
Mulle on grillaaminen ja nimenomaan hiili(oikeestaan hiilibriketti)grillillä ruuanlaittaminen tärkee osa kesän ohjelmaa... siksi uskallan väittää, että lukekaa ja kokeillkaa
Kun sitä hirvee meikäläisillä on pakastimessa käytetään sitten sitä....
Otetaan vaikka hirvenfile (ulko- tai sisä-) tai sitten vasan paisti...
-Itse teen marinadin seuraavasti
Pannaan kaksi pakastepussia päällekkäin ... marinoitava liha pussiin...
marinointiliemenä käytän yleensä olutta(vajaa pullo...ysi suullinen laadun testaamiseen ) johon loraus oliiviöljyä... sekaan yksi lohkottu sipuli, pari murskattua valkosipulin kynttä ja pussillinen (pakaste)keittojuureksia. Karkeaa suolaa, mustapippureita, rosepippureita, rosmariinia, basilikaa(jos mahd tuoretta), muutama katajanmarja.
pussit suljetaan solmimalla... Annetaan muhia pari päivää jääkaapissa...Välillä käännetään puolelta toisielle...
Mielestäni filee tai paisti kannattaa grillata kokonaisena...
grillaus tapahtuu ns epäsuoralla tulella Tämä tarkoittaa kaasugrillillä sitä, että grillattavan fileen alapuolella oleva kaasupoltin sammutetaan, mutta kahta laitaa olevat polttimet pidetään päällä... lämpötila säädetään mittarin avulla n 220C
Hiiligrillillä sama homma tehdään seuraavasti:
Mieluiten käytetään hyvälaatuisia brikettejä... Brikettejä pannaan normaalikokoiseen pallogrilliin reippaat puoli pussillillista... Sytytetään ja annetaan niiden syttyä kaikessa rauhassa kansi auki (n 30-40min)
Nyt kun hiilet on kunnolla syttyneet pannan hiilet kahta laitaa ja keskelle asetetaan vaikkapa alumiinivuoka ... Pallogrillin kansi kiinni ja huom!!! tarkistakaa mittarilla oikea lämpötila...reipas 200 astetta ok... hiiligrillissä saattaa aluksi olla hyvinkin korkeet lämmöt ja homma menee päin helvettiä jos ei ole tarkkana... Vetoa säätämällä saa säädettyä lämmön kohdilleen...
Sitten vain file tai paisti ritilälle sen alumiinivuoan kohdalle ja pallogrillin kansi vetoaukko sopivasti avoinna päälle... liha lämpiää kuin kiertoilmauunissa....
Välillä sivelyä grillikastikkeella ja kerran tai kahdesti kääntö...Grillausaika n puolentoista tunnin luokkaa... Tarkka kundi käyttää paistilämpömittaria, mutta kun näppituntumaa tulee ei tarvitse...
Pariin otteeseen lisätään molemmin puolin hiillokseen brikettejä 3-4kpl puolelleen...
Tulee todella herkullista ja mehukasta...
Ei kuivaa....
Kaveriksi uusia pottuja...tuotetta voita ja juomat maun mukaan...
On oikeesti todellista herkkua...
Kun tuon oppii tekemään hiiligrillillä saa olla oikeesti tyytyväinen...
Kaasugrilli on helppo, mutta hiilillä tulee se oikea maku, mutta malttia pitää olla kuin haukulle hiipiessä...
Tänään laitoin grillikylkeä hirvestä ja pakko myöntää, että oli pahuksen hyvää.. Yön yli marinadissa.. Pari tuntia epäsuoraa grillitulta kohti kylkipaloja... sitten loppuvaiheessa veistelin leppäpölkystä muutaman tikun joita liottelin pikkasen aikaa vedessä...sitten vaan hiilien päälle savun makua antamaan...
Perhana ... kunnollinen pallogrilli+ rengaspoltin+pöytätaso...siinä on kesäkeittiö kohdillaan
PS...Halpis hiilten tilalta kannattaa käyttää brikettejä...(puuhiiltä+tärkkelystä sideaineena)...pientuottakjien kunnollinen puuhiili on myös laatukamaa... Ja sytytys mieluiten piippusytyttimellä... Weberin piippusytytin maksaa reippaat parikymppiä, mutta sen kun kerran laittaa ei paluuta syttynesteillä lotraamiseen enään ole _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 01.07.2007 21:01 Viestin aihe: |
|
|
[quote="retvetti"] kivineva kirjoitti: | Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet
No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin??? |
Perusmarinointi ennen grillausta.
Balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta samassa suhteessa
Hunajaa
Dijon sinappia
muutama tippa tabascoa.
ripaus mustapippuria |
|
Takaisin alkuun |
|
|
retvetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Mar 2006 Viestejä: 650
|
Lähetetty: 01.07.2007 22:58 Viestin aihe: |
|
|
[quote="kivineva"] retvetti kirjoitti: | kivineva kirjoitti: | Jänistä Grillissä. Lisäkkeenä täytetyt herkkusienet
No nyt näyttää todella hyvältä!!! Mitenkäs "kivineva" olet maustanut tuon jussin??? |
Perusmarinointi ennen grillausta.
Balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta samassa suhteessa
Hunajaa
Dijon sinappia
muutama tippa tabascoa.
ripaus mustapippuria |
Kiitoksia - menee muuten kokeiluun.Nyt on pakastimesta ristiturvat syöty, mutta syksyllä on vielä grillauskelejä jahtiaikaan...
Elokuussa grillissä saa kyytiä kyyhkynrinta ja herkkutatit.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.07.2007 07:51 Viestin aihe: |
|
|
RusakkoKiller kirjoitti: |
Lahtisella näyttääs olevan grillissä maissia.
Ite on pari kertaa tullu tehtyä ja on ollut huonon makuista.
Mitenkä lahtinen on maissiansa maustanut??
Jos vaikka ens kerralla sitte itelläki onnistuis paremmin tuo maissi. |
Maissi maistuu maissilta
Voitelen ihan normi grillauskastikkeella. Mielestäni maissia jos grillaa liikaa, niin että se alkaa jo selkeästi kuivahtamaan, niin syömiskokemus ei ole järin kaksinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 02.07.2007 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Voitelet vaan Rusakko Killeri sen maissin voilla grillaamisen jälkeen, jos ei tämän jälken maistu niin eipä se siitä paremmaksi muutu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FOSTER´S Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 04.07.2007 00:00 Viestin aihe: |
|
|
Erämiehen hulppean pihakeittiön menuu:
Alkupaloiksi kansallisvihanneksia, joko tikussa tai parilalla paistettuna.
Seuraavana oli vuorossa Putte possua.
Pääruokaa odotellessa tarjoiltiin pannukahvit.
Kahvin jälkeen kokki kaivoi "grillin" alta esiin metsovainaan täkän, joka oli verhoiltu siansiivuilla ja jollain hyvin epämääräisellä mausteseoksella.
Lopuksi hyviin tapoihin kuuluu siivota jäljet ja pestä grilli.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
maunoahonen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Jou 2005 Viestejä: 92 Paikkakunta: pöpilä
|
Lähetetty: 04.07.2007 09:33 Viestin aihe: |
|
|
Miljöö vaikuttaa aivan ihastuttavalta. _________________ mä oon pannu tos ladossa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 04.07.2007 12:20 Viestin aihe: |
|
|
Jossain kalliovuorten kupeessa punaniskat pitävät juhliaan...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|